събота, 5 октомври 2013 г.

Essence OZ the Great and Powerful Highlighter Powder

     Дойде ред да пиша и  за един от най-любимите ми и почти ежедневно употребявани продукти в последната половин година, а именно пудрата на Есенс от колекцията към филма "OZ the Great and Powerful" - 01 The Great and Powderful.  :)
   Доста от Вас си я закупиха и бързо се разделиха с нея, затова и аз имам 3 (едната не е при мен в момента). Досега не съм повтаряла пудра толкова пъти (единствено на Констанс Карол компактната) и не съм изхабявала за 5-6 месеца редовно, но може би грамажа е по-малък и затова свърши бързичко (10 gr). Виждате колко ми е останало от редовно ползваната.
   Сигурно ще се запитате какво и хареса, та да си я вземеш няколко пъти един след друг.


                      (точно преди снимките изпуснах новата ми и затова е с леко нарушена "цялост" )

   Първо да уточня, че въобще не е хайлайтър-пудра (указаното на опаковката), има лек блясък, но нищо подобно на хайлайтър продукт. Той е мазен и много по-блестящ. Това си е чиста пудра. И сега за ефекта му при мен: не матира силно, но фиксира грима по начин, по който не изглежда брашняно и неестествено. Има лек цвят, който ми върши работа, както с по-тъмни, така и с по-светли фдт и ББ-та. Аромата също много ми харесва - на кокос.
   Няма как да прекаля с нея, защото е с фина текстура. Разпрашва се малко, ако не внимавате, но това въобще не го отбелязвам като минус. Зависи и от четката, с която използвате.
   Супер естествен, кадифен и "мек" завършек придава на лицето. Мога да се гримирам цял ден с нея, толкова я обичам.


   Не знам дали се виждат на снимките частичките, много са фини и ненатрапчиви.
   Май вече не се намира по магазините, но предполагам ще намерите сходен продукт. :)
   Цената и беше 6,20 мисля. Напълно оправдана, дори многократно.
  
    Коя е Вашата любима пудра?

Balea Aroma Dusch Peeling Cocos Vanille

    Здравейте :))

    Днес след кратко отсъствие (отново!) реших да ви споделя мнението си за любимия ми ексфолиант. За съжаление е стар и моя свърши скоро, но това не пречи да пиша за него. Чудя се защо винаги фирмите спират сполучливите си продукти и пускат на тяхно място други, които обикновено не струват?
    Има фини частички, които не са толкова груби, колкото са тези в ексфолиантите обикновено, но достатъчни, за да направят кожата мека. Затова и може би се води душ пилинг, а не само пилинг. Аромата му е разкошен. На мен ми мирише по скоро на мляко (прясно мляко) и ванилия, отколкото на кокос и ванилия. Разнасяйки го под душа усещам как кожата ми става по-нежна на допир. Прави много фина, дори не знам пяна ли да го нарека. Нямам спомен дали ми изсушава кожата, но аз винаги ползвам лосион или крем за тяло, затова не съм обърнала внимание вероятно.


    С удоволствие бих си го купила пак, стига да го намеря някъде, но не съм го виждала да не кажа с години. Не помня за колко го взех, но може би около 4 лв (толкова вървят продуктите от този вид на марката). 
    Преди него имах кокосовия пилинг на Алверде, който беше с кокосови стърготини и лотус: Alverde Dusch-Peeling Kokosraspeln Lotusblute.

     По-ужасно нещо не бях купувала. Дали ги ползвах 3-4 пъти и се наложи да го изхвърля. Стана супер гъст и тричав, не можех да изкарам нищо от опаковката буквално. Все едно да се мъчите да ползвате засъхнало секундно лепило - е, същата работа! Аромата не ме впечатли никак. Ефекта също не можах да разбера какъв е. Абсолютно безмислен продукт! Това е и втория ми на марката Alverde и от първия също останах разочарована. Беше ето този душ гел, който взех като отвориха първия ДМ в Стара Загора - Alverde Sommer-Dusche Waldbeere Basilikum

    Стана също гъст и тричав като пилинга с кокос. Ягодата, примесена с босилек мирише на някаква трева и въобще не ми хареса. Накрая си мих обувките с него, защото не ставаше за къпане. Имала съм и по-евтини душ гелове от него, но досега такова нещо (да се сгъсти) не ми се беше случвало. Цената му вероятно е около 3 лв.
   Не знам дали идва от това, че правят продуктите уж от естествени съставки, но бързото им разваляне хич не ми допада. Като съм се затрупала как за 2 месеца да изхабя нещо?
   Само аз ли попаднах на кофти или има и други такива разочарования в асортимента на Alverde?

сряда, 2 октомври 2013 г.

TAG: Liebster Award

    Здравейте :))

    Изгубих се по трасето тези дни, но не се задържам много вкъщи и не ми остава време. Дано като се застуди повече, да бъда по-редовна. :P
    Остана да отговоря и на въпросите на Елис от http://theblackwidowsplace.com , която ме тагна на 17.09 и започвам веднага, като се извинявам за закъснението.

   Трябва да се съобразя със следните правила:

   1. Номинирайте 11 други блогъри, които имат по-малко от 200 последователи и ги уведомете.
   2. Отговорете на 11-те въпроса на блогъра, който ви е номинирал.
   3. Напишете 11 въпроса, на които трябва да отговорят.
   4. Изпратете линк на  блогъра, номинирал ви.




Номинирам следните 11 блога:

1. http://a-cup-of-teia-ted.bg-damma.com
2. http://xmysweetescapex.blogspot.com
3. http://dreamsof-beauty.blogspot.com
4. http://www.illybeautybar.com/
5. http://beautifullsin.blogspot.com/
6. http://megun4i.blogspot.com/
7. http://svetlanabeauty.blogspot.com/
8. http://glezla.blogspot.com/
9. http://beautifulladyfm.blogspot.com
10. http://cosmeticboxblog.blogspot.com/
11. http://shiderova.blogspot.com

  Това са отговорите ми:


   1. Коя е най-досадната козметична дейност за вас?
    Триенето на лака, а също и скубането на вежди.

   2. Без кой продукт от козметичната ви чантичка не излизате?
    Глос или червило, в зависимост от това с какво съм гримирана. А понякога не нося и нищо.

   3. Любим козметичен продукт?
    Червило.

   4. Любим цвят и защо?
    Син, защото очите ми са такива. :)

   5. Опишете себе си с 3 думи.
    Ината, търпелива и капризна.

   6. Любима топла напитка?
    Чай.

   7. Любим сезон от годината?
    Лято.

    8. Каква музика слушаш?
     Поп напоследък.

    9. Любимо ястие?
     Пиле с картофи на фурна.

    10. Солено или сладко?
     Сладко :))

    11. Как станахте блогър и защо?
     От доста време си го мислех, т.к. имах стар изоставен блог и след като бях избрана от  Светлана от http://svetlanabeauty.blogspot.com/ за участие в един грим конкурс, се реших. А и отдавна имах намерението да споделям някъде мнението си за продуктите, които ползвам. Имах и тласък от страна на приятелка, така че се захванах. :)

 
    А ето и въпросите към номинираните от мен дами:

   1. Обичате ли да пътувате и коя е любимата ви дестинация?
   2. Имате ли любим козметичен бранд?
   3. Ако се окажете на самотен остров, кои 3 неща бихте взели с вас?
   4. Впускате ли се често в предизвикателства?
   5. Ако имахте възможност, бихте ли пуснали своя марка козметика? 
   6. Кое предпочитате - спортното и удобно или елегантното облекло?
   7. Имате ли любима песен, която смятате, че никога няма да ви омръзне и ако да - коя е тя?
   8. Случвало ли ви се е да желаете нещо, което се намира много трудно и почти няма начин да се сдобиете с него?
   9. Имате ли домашен любимец?
   10. Добри домакини ли сте?
   11. Коя е най-досадната дума за вас?

   За мен ще бъде удоволствие да прочета отговорите им. :)

понеделник, 30 септември 2013 г.

Последни козметични придобивки за септември

    Днес пристигнаха някои козметични нещица и с това приключвам за месеца. Доста неща взех и се надявам малко да се поспра, че вече мястото не ми стига. :(


    Ето и подробно за всеки един от продуктите:

- Golden Rose Rich Color No. 17 & No. 19 - нямам нито 1 лак от тази серия, понеже се дърпам от покупки последните месеци, но тези са ми подарък от съфорумка и с удоволствие ще ги пробвам. Кораловият (17 номер) го взех за приятелка миналата зима и му се канех, но така и не му дойде реда. Ето, че сега ми се отдаде таз възможност. :)
- Catrice Illuminating Powder C01 "Masquerade Ball" - пудрата е от колекцията Urban Baroque 2011. С тези 2 ми стават 3 броя. Много я харесвам, не само изглежда, но има и доста сходен ефект за мен с метеоритите. Мирише на сладки, озарява и матира кожата приятно. Любима ми е. Едната ми е почти свършила, затова веднага щом ми се отдаде възможност си взех и тези.
- Avon Mega Impact "Cobalt" - един от дългожеланите продукти и след няколкомесечно търсене, го имам. Добре, че беше отново форума. Вече съм притежател на почти всички гел-моливи на марката (новото им име е Supershock), смело мога да заяви - страхотни са! Издържат цял ден и се свалят трудничко затова. Аз обаче съм с паднал клепач и ги обожавам. Този е в тъмносин цвят.
- Avon 24K Gold "Smokey Purple" - цвета е бледолилав металик, с интересен сив оттенък. За ежедневен грим е екстра. Все още не съм го пробвала, но имам кафевия от серията и се държи точно като Supershock. Мисля, че и този няма да ме разочарова. Гумичката не я ползвам, защото харесвам изчистените очни линии.
- Catrice Arabesque All Over Powder - страхотна блестяща пудра, подходяща за хайлайтър или цяло лице. Днес я получих и още не съм я тествала, но от пробата на ръка и в опаковката, ми изглежда много добра. Дано и на лице се представи така. :)
- Bourjois Liner Clubbing Couleur Vibrante "82 Black Fever" - течна очна линия, никога не съм имала такъв тип и понеже скоро се замислях да взема, ето че някой ми е прочел мислите и скоро ще имам възможност да пробвам. Отново ми е подарък от дамата, от която са и двата лака на Golden Rose.
- Loreal Shine Caresse 300 Juliet - течно червило или гланц за устни, който вече ви показах предните дни. В публикацията ще научите повече за него. :P
- Maybelline Diamond Glow "Coffee Drama" - все още нямам впечатления за тях, т.к. наскоро ги получих, но преди това тествах в Лили и ми се видяха с добра покривност, мазнички. С една база под тях и очна линия мисля, че би се получил добър ежедневен грим.
- Moda i-Shine No. 331 - преди години си бях купила 3 цвята от тази серия, но тогава изобщо не ми харесаха. Не успях да се справя с тях и сега по-късно след доста хвалби във форума, реших да взема все пак един цвят за проба. Отдавна исках подобно зелено и много не му мислих. Май ще са плътни, ако ги нанеса с мокра четка, но да видим.
- Loreal Color Infaillible "All night blue" - прекрасни тъмносини сенки, много подходящи за драматичен и вечерен грим. Не очаквах, че ще ми харесат и ще се справя с нанасянето им. Миналата седмица ги използвах обаче в грим, който ви показах и съм очарована. Струват около 15 лв и си заслужават. С минералната база на Артдеко ми издържаха цял ден. Силно пигментирани са и с малко количество се постига наситен цвят.

TAG: Предизвикателство

   Добро утро и успешна нова седмица!

   Преди 20 дни бях тагната от чаровната Руми от http://dreamsof-beauty.blogspot.com и днес най-сетне успявам да отговоря, за което и се извинявам. Няма да тагвам определени хора/блогове накрая, а ще призова, който иска да се включи и напрви ТАГ-а за удоволствие. ;)

  Направих си чай, обелих ябълка и започвам да отговарям :)

1. Следите ли все още списания в хартиен формат? Абонирани ли сте или ги купувате? Кои според вас си заслужават и кои не чак толкова?
Не, от години не купувам и не следя никакви списания и вестници. Не обичам да чета и обикновено само разлиствам. Затова и не хвърлям пари на вятъра. Преди 7-8 години всяка седмица вземах по няколко броя, но тогава нямах хобита като маникюр, козметика и парфюми.

2. Какво мислите за реплики на дизайнерски неща- дрехи, обувки, чанти, дори и гримове и разни джаджи като телефони например? Притежавате ли такива и бихте ли си купили?
Не всеки от нас има възможност да си позволи скъпи дрехи, обувки, гримове и за каквото още се сетите. Аз лично също не мога да купувам всичко, което ми хареса. Имам някои реплики и мисля, че след като са добре изработени и не евтинеят, няма никакъв проблем да ги нося. Рядко взимам такива неща, досега може би съм го правила броени пъти. Има много фирми, които предлагат достатъчно качествени стоки, затова се "обзавеждам" от тях. Няма смисъл от китайски имитации, освен ако наистина много не съм приритала за дадено нещо или не си заслужава наистина. Пък и понякога цените на репликите са по-високи от един наистина качествен продукт на определена марка.

3. Коя е марката за дрехи и обувки, от която пазарувате най-често? А коя би била тази марка, ако разполагахте с неограничени финанси?
Последните няколко месеца дрехи купувам от H&M - намирам интересни и на достъпни цени артикули, но като цяло купувам каквото ми хареса на всякакви марки. Не робувам на определена и нямам любима. А относно втория въпрос - след като разполагам, тогава мога да отговоря. ;)

4. Със съжаление ли казвате довиждане на лятото или чакате с нетърпение есента и зимата?
За съжаление искаме или неискаме идва и студеното. Днес напр. е дъждовно и изпитах някаква страшна носталгия към лятото. Много ми беше добре тогава, но ще се приспособя и към зимата. Може би, ако не беше се застудило така изведнъж, а постепенно щеше да ми е по-лесно.

5. С какво ще запомните тази година досега?
Нищо кой знае какво интересно не ми се случи сякаш, освен че започнах блога си и си купих най-сетне хубав телефон. :)

6. Къде бихте заминали утре сутрин за една седмица, ако ви се даде този избор сега?
ИСТАНБУЛ. От както бях в Мармарис преди 3 години, бих направила всичко, за да посетя красивия Истанбул. От снимки и разкази на познати, така съм се запалила, че ако имам възможност бих и живяла там дори. Обмислям следващата година да си направя една екскурзия, но не смея да правя по-сериозни планове, защото ми предстои и завършване на бакалавърска степен..


7. Имате ли друго хоби освен блога?
Да - красивия маникюр, грим и парфюми. Като всяка жена обичам дрехите, обувките, но не бих казала хоби на тях. Купувам в рамките на нормалното.

8. Каква беше първата ви работа?
Все още не съм работила.

9. Обичате ли да ходите на концерт? На какъв ходихте последно? А кой изпълнител ви се иска да видите на живо?
Обичам да ходя, но го правя много рядко. Нямам никакъв спомен кой беше последния.
Не съм мислила дали искам да видя на живо определен изпълнител. Може би не съм такава върла фенка, макар да слушам ежедневно доста музика. :)

10. Ако може да седнете на една маса с още 5 човека, живи или мъртви, кои бихте избрали?
Ха-ха. Определено живите предпочитам. Изпитвам някакъв не знам страх ли да го нарека или по-скоро ужас от мъртъвци. Дори на погребения на близки хора, не съм оставяла цветя. Не ми е приятно. Предпочитам да ги запомня такива, каквито са били преживе.
А относно това кои - може би бих се радвала да видя А. Джоли, Берен Саат.... ами не се сещам за други в момента, които да са ме "грабнали" по някакъв начин.

   Успешна нова седмица!

неделя, 29 септември 2013 г.

Oriflame Studio Artist Lipsticks

    От няколко дни съм луднала на тема тъмни и по-скоро лилави червила, гледам постоянно и търся леснооткриваеми. Снощи, обсъждайки с Тея едно GG на марката (от серията Jewels), се сетих за подобен цвят от Studio Artist. Имам техни мостри от месеци насам и половината не съм ги пробвала още, т.к. бяха тъмни и чаках подходящото време. Е, смятам че дойде. :)
   Уж тръгнах само да пробвам "Deep Plum", но за да покажа не мога да се пусна по червило и трябваше да се гримирам цялостно. Не се поколебах и грабнах четките веднага. Резултата е налице, но първо да ви напиша няколко думи за самото Deep Plum, както и за серията Studio Artist.... и ще ви ги покажа. :)



    Орифлейм казват:

      " Кремообразна текстура и стилен блясък! Сатенено гладка текстура в топли, утихнали цветове за прелъстително сочни устни. Кремообразната текстура хидратира устните и им доставя комфортна мекота, а те изглеждат наистина великолепно. Специалният заострен дизайн гарантира прецизно и лесно нанасяне. "


    * (снимала съм ги така, както са подредени в каталога - отляво надясно: Nude Suede, Pink Nude, Pure Berry, Smoke Red, True Coral, Hot Pink, Moroccan Pink, Deep Plum, Dark Berry, Chocolate Brown)

   Абсолютно съгласна съм с написаното като описание от Орифлейм. Вече имам True Coral от серията. Много харесах Hot Pink & Pink Nude, а днес и Deep Plum (който обаче се оказа в липса, тюх). С нетърпение ще чакам да се появят отново на нормална цена и да ги взема, особено последното!
   Искат напластяване за хубав цвят, но т.к. са много приятни, това въобще не е проблем. Мога цял ден да го правя. Имат лек аромат. Хидратират и са сравнително трайни за такъв завършек. При мен издържат около 2-3 часа. От типа на чъбитата да речем. Формулата им е като на стария SPA балсам в бяла квадратна опаковка, който за съжаление отдааавна няма и на негово място пуснаха нов, но той не е толкова хубав. Жалко, че фирмите спират най-качествените си продукти.



                  * след суочовете изтрих с мокра кърпичка, виждате че не успях напълно, което говори за трайността

    Имам стари снимки с 3 от цветовете, ето ги и тях:

- тук съм с "Pink Nude" (приятен розов нюд, отиващ на жени с бяла и среднобяла кожа според мен)


- това е "Nude Suede" (нюд, мисля че ще отива на много бяла кожа, аз съм среднобяла и мистои мъртвешко някак, не го харесах)



- "Hot Pink" (по розово е - малинено, но моите устни са тъмни и затова изглежда по-светло)
За справка гледайте суочовете на ръка - там цветовете са реални!



  - а ето и виновника за така внезапната публикация, която всъщност мислех да пусна още преди месеци "Deep Plum"(дълбок лилав цвят с винен подтон, страхотен за настоящия и следващ сезон)







    За мен червилата са сполучливи и си заслужават парите. Когато са намалени на 9,50-9,90 лв, си струва да се опитат. Особено тези от Вас, които не обичат плътните кремообразни и имат сухи устни, мисля че ще се влюбят!

Kiko Sun Pearl 428

    Kiko 428 е част от лятната колекция "Fierce Spirit" за 2013 г. Доста се чудех дали да го поръчам, понеже имам много зелени лакове, а и бях започнала да нося само пясъци. Пък и е по-тъмен, а аз не се възприемах доскоро с такива цветове, но от месец сигурно съм на друго мнение. Не съжалявам за покупката, защото подобен в колекцията ми не се сещам да имам или поне на 100 % същия :)), а и мисля е подходящ за Коледа. Напомня ми на Чайна Глейз, Орли, а и Зоя - те пускат обикновено подобни зелени.

 
   Въпросното Кико е в зеленосинята гама, но е повече зелено. От типа на Orly Halley's Comet, Zoya Charla и OPI Catch me in your net. Очуди ме покривността. По-гъст, но много лесен за нанасяне и може да мине само с 1 слой. Аз обаче предпочитам да слагам 2 по-тънки. Съхне бавничко, но със Сеш или Пош за 5-10 минути сте готови. Шимъра е едър, вижда се и отдалеч.





      На снимките няма топ лак, може и без такъв, но бавното съхнене го изисква според мен. Не ме притеснява това и ще си го нося. За трайността не мога да кажа нищо, смятам че 3-4 дни ще ме изкара спокойно. Знаете, че е индивидуално това и при всеки в зависимост от плочката, държат различно. Цената, за която го закупих беше 2,50 евро. Хванах намалението, редовната беше 4,90 евро. Обаче вече не е налична колекцията, т.е. са изчерпани. Но пък пускат интересни цветове и съм сигурна, че занапред ще има много такива. Тогава можете да се възползвате. :)