сряда, 28 май 2014 г.

Alverde Korperbutter Vanilleblute Mandarine

     Alverde са марка натурална козметика на немската верига магазини DM и макар да не останах доволна от 2 от продуктите, които пробвах (писала съм ви за тях преди доста време) - взех маслото с ванилия и мандарина заради малката кутийка и защото беше хвалено във форума. За пореден път се уверих обаче, че ароматите и консистенциите им не са ми по вкуса.
   Маслото с мандарина и ванилия очаквах да мирише приятно. Мислех, че като е под формата на крем и за тяло, би било ок. Но сбърках. И със срок 2 години, абсолютно запечатано (да не повярвате) и пак имаше дъх на гранясало. Явно натуралната козметика е така или поне тази. Сигурно зависи и от съставките.


   Консистенцията му е прекалено плътна и ми прилича на маслата на Velnea, които са марка на дрогерии Лили. Представете си гъсто желе, което е почти втвърдено. Нямам проблем с разнасянето, попива бързо. Не усещам обаче някаква "значителна" хидратация и не бих го препоръчала на хора с много суха кожа. Струваше 2 лв и стотинки (50 мл, мини е), но едва ли ще повторя покупката. Ако отивате на почивка за няколко дни и не ви се носи голяма кутия или пък имате нужда от празна, която да ползвате за подобни цели, то тогава не пречи да пробвате. Със сигурност не бих си купила от големите опаковки масла. 100 % и те няма да ми харесат.
   Единствения продукт, от който останах доволна е известния бебешки шампоан Елф (Kleine Elfe), който във форума ползваме като почистващ гел за лице /за грим/. От него ми изпрати приятелка и съвсем неочаквано, ми хареса. Дори на няколко пъти аха да си го купя, но все имам отворени други и се въздържам. Консистенцията му обаче отново е тричава, като на гъсто желе (подобно на пилинга). Ще го преглътна това, заради почистващия ефект и икономичността. Имах около 30 мл в малко шишенце и имах чувството, че никога няма да свършат. Цената му мисля е около 5-6 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар