събота, 31 май 2014 г.

Avon Naturals moisturising Cucumber & Melon Hand Soap

      Откакто започнах да поръчвам козметика на Орифлейм, спрях да купувам каквито и да е сапуни на други марки. Не го правя нарочно или по някаква причина, но все се появява нов аромат и имам поне още 2 в шкафа, затова и пропускам предлагащото се в магазина. А като знам през годините колко бързо свършваха и ставаха на каша, тези на Орифлейм са съвсем друга бира - икономични и дори когато останат на коричка, не стават на парчета. И друг път съм казвала, че сме 3 души вкъщи и ползваме един сапун около 2 месеца.
      Avon не предлагаха доскоро такъв продукт. Този течен сапун всъщност е единствения, който помня откакто гледам каталози (сигурно 10 години има)  и беше за малко пуснат преди около година може би. В момента има от стандартните твърди един в синя опаковка, пуснаха го наскоро. Него обаче не мисля да взимам, защото опаковката и аромата не ме изкушават. Освен това имам поне 10 нови.


    Течния сапун с краставица и пъпеш е антибактериален. От името става ясно, че трябва да хидратира и бих казала, че производителя си изпълнява "обещанието". Не усещам да ми изсушава кожата и да чувствам опъване след измиване с него. Краставицата и пъпеша бих казала, че си пасват добре и е възможно повече хора да одобрят лекия и приятен аромат.
    Харесвам, когато се комбинират плод и зеленчук в продукти за тяло. Обикновено повечето марки на пазара предлагат изцяло плодови, цветни или комбинация от двете и понякога ми идват прекалено сладки и банални. Дори ми втръсва на моменти от едно и също. Когато обаче се добави някаква свежа съставка, мириса е съвсем друг - освежаващ и приятен.
    Мисля, че относно текстурата не е нужно да казвам, но ще спомена за всеки случай. Същата е като на останалите течни сапуни - гел, които съм ползвала като може би не е толкова плътна (гъста). Лека и приятна е. С 2 помпички си измивате ръцете и остават меки и приятно ароматизирани. Цената, за която го взех, ако не се лъжа е 3,90 лв. На пазара има толкова видове обаче и на двойно по-ниски цени, затова едва ли бих го купила отново. Ще си запазя обаче опаковката. Би ми влезнала в употреба с някой гел, който е в неудобна тубичка.
    Спокоен уикенд!

2 коментара:

  1. Обожавам аромата на серията. За мен това е най-добрият аромат на краставица и пъпеш на БГ пазара. Все се надявам, че някой ден ще пуснат и американската серия на Ейвън с този аромат, тя съдържа душ-гел, шампоан, лосион за тяло, антибактериален гел, крем за ръце... Ух... Направо като се сетя и... ( inlove )
    Тази серия беше 2010-11 мисля пусната - бяха рол-он и този сапун. За жалост, много бързо ги спряха, заедно тогава със серията с лавандула й лайка. За мен тези две серии са най-добрите на Ейвън, които са пускани по мое мнение - говорим за аромата.
    Относно сапуна, наистина беше много приятен и много хидратиращ. Благодаря, че ме сети за тази серия, липсваше ми...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кофти наистина, че спират винаги най-добрите си продукти. Аз не разглеждам чужбински каталози много, че ме хваща яд понякога и за да не се ядосвам повече, съм се ограничила. С лавандулата нищо не взех аз, макар че харесвам много аромата и. Имах само спрей за крака, но доста спиртен аромат имаше и пропуснах останалите неща.

      Изтриване