вторник, 13 май 2014 г.

Avon Planet Spa African Shea Butter foot and elbow cream with AHA

     Крема за стъпала и лакти с африканско масло шеа и АХА е един от любимите ми продукти, които закупих отново преди да свърши опаковката. Новата кутийка е малко по-широка и плоска с бежов етикет. Ето я:

 
 За доста от вас ще е неудобна и нехигиенична понеже се бърка с пръсти, но аз съм свикнала от кремовете за тяло и не ми е проблем.


   Консистенцията е плътна и самия крем е мазен, но според мен си върши перфектно работата. Аромата му е доста силен, наподобява ориенталски и много хора не харесват именно затова цялата серия с масло от шеа. Аз обаче обожавам и затова съм се сдобила с ексфолианта за стъпала и ръце + маслото за тяло. Хидратира и омекотява страхотно, но го ползвам само вечер. Мажа по-обилно, за да видя бързо и добър ефект. Ако имате груба кожа, сложете чорапки/ръкавици и така ще се радвате на меки стъпала и ръце на сутринта.
   Правила съм експеримент с доста сухи и напукани пети лятото, още след първото намазване имаше видим ефект. Но естествено бяха нужни още няколко последователни, за да ги "излекувам" напълно. За ръцете не мога да бъда обективна на 100 %, понеже ги мажа редовно и не оставям да се напукат или изсушат. Ползвам кремовете, за да ги поддържам. За почитателите на такива, които попиват веднага и не оставят филм няма да се понрави. Лично аз го бих препоръчала за зимата, за топлите месеци на мен ми идва тежък и като аромат, и като текстура.
    Както и в самото име, се досещате, че е предназначен и за лакти. Нямам проблем с кожата там, затова и не съм го пробвала. Като знам обаче какви чудеса прави с груби пети, съм сигурна, че и за лакти ще действа безотказно. Опаковката му е 75 мл, а цената обикновено при намаление не повече от 6,90 лв (наскоро дори беше 2,90 лв).

3 коментара:

  1. Май е време за подготовката за лятото :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за представянето! Ще следя за изгодно намаление и ще си го взема!

    ОтговорИзтриване