четвъртък, 29 май 2014 г.

Velnea Body Butter Cranberry & Chocolate

     В края на зимата си взех това масло за тяло (Velnea е марка на Lilly, за който не е запознат) заради аромата на шоколад и бързо го изразходих, но не защото много го харесах, а защото го разделих с 2 приятелки. Иначе кой знае колко дълго щях да го размотавам. Странно, но те го харесаха много, а аз никак.

 
  Аромата беше хубав, но изобщо не съм съгласна с надписа дъхоспиращ. Шоколад примесен с боровинки. За мен си е най-обикновен, като всеки крем за тяло мирише приятно. Ако искате наистина готин шоколадов крем, се насочете към този разкош на Venus - с шоколад и лешник.
 
   След намазване ухаете буквално на шоколадова вафла, иде ви де се изядете. Жалко, че го имах преди доста години заедно с душ гел и повече не съм го срещала (тогава го купих от супермаркет Европа, ако не се лъжа). Хидратираше чудесно, мазничък и подходящ за студените месеци. Цвета му беше бял, а консистенцията плътна, но лесно разнасяща се и течна. Имаше и още 2 вида, както виждате от снимката. Но да се върна към "обекта" на тази публикация.


     Нещото, заради което никак не ми допадна е текстурата му. Ужасно гъст за мен. Не масло, ами не знам какво да кажа. Буквално с метална лъжица вземах от него, за да сложа в кутийки за приятелките. Представете си замръзнал сладолед в кутия, нещо подобно. Е, не е твърдо чак като лед, но все пак не е приятно за употреба и удобно. И от снимката ще видите за какво говоря.


   Следващото неприятно беше при разнасяне. Попива бързо, но понеже е толкова гъсто, става подобно на трохи докато го нанасяте и пада по пода. Трябва да притискате много близо до кожата и да сте внимателни. Не видях и добра хидратация или поне за моите нужди не се оказа добър. Описаното в сайта на дрогерията, хич не се припокрива с моето мнение. цък
   Цената му не я помня точно, но от порядъка на 4-5 лв мисля. Не бих си го купила отново.
А за интересуващите се и разбиращи от химия, ето и съставките:


Няма коментари:

Публикуване на коментар