петък, 13 юни 2014 г.

Oriflame GG Iconic Lipstick SPF15 "Raspberry Blush"

    Iconic е последната колекция луксозни червила към познатата серия Giordani Gold, която е в продажба от около 2 месеца. За мен лично е да не кажа 100 % сходна с Avon Ultra Colour Absolute. Насочена е към дамите, които имат проблем с устните - сухи и напукани или пък нехаресващи силно пигментирани и изсушаващи червила. Iconic са обогатени с възстановяващо масло от арган за дълготрайна мекота и с предпазващ слънцезащитен филм SPF15. (4 г)
   "Поглезете устните си с богат кремообразен цвят с луксозен сатенен завършек."


    Откакто помня, GG винаги са били насочени към по-ежедневна сякаш визия и никога не са имали силно пигментирани цветове. Нещо като Chanel, подчертават чертите, но не можеш да прекалиш с тях.
    Освен с Ultra Colour Absolute на Avon, бих ги сравнила и с Бижу отново на Oriflame. Червилото има покривност, но не като Rimmel Kate Moss например. С един слой придава здравословен вид и много лек цвят на устните, но с напластяване се постига прилична покривност и хубав цвят. Няма как да прекалите и винаги ще стои естествено. Както писах по-горе, за жени с изисквания за меки и хидратирани устни са, търсещи ниска пигментираност. Знаете, че сухите червила са супер наситени, но след това положението е за балсам или вазелин. Аз не съм им особен почитател, макар че нося главно през зимата тъмни такива.
     В началото леко се разочаровах, т.к. напоследък свикнах с наситени ярки цветове, но след трети ден носене го заобичах и много се радвам, че взех страхотната малина "Raspberry Blush". Открай време вече нося доста често точно такива нюанси и смятам, че ми отиват. Стоят момичешко, свежо и носят настроение. А и когато очите са гримирани в кафяво, е добре устните да са по-цветни.




          (не успях да хвана реалния цвят в гилзата, както и да се въртях, но на устните излезна идеално)

     Не се събира в гънките, не подчертава недостатъци и изчезва равномерно, т.е. не се изтрива първо само в средата и да остане грозното очертание все едно сте с молив без червило. Чувства се супер комфортно и меко, точно като балсам. Не изсушава, а напротив. Не би и трябвало щом е с арганово масло. Дори след като се е изтрило нямам огромната нужда от хидратиране, както ми се случва с определени червила. В момента отново съм без нищо и ми е перфектно.

    Трайността е от 2 до 3 часа с малко ядене и пиене при мен. С Ейвънските е същото. Доволна съм, препоръчвам го ако намерите своя цвят сред палитрата от общо 15.
    Цвета "Raspberry Blush" е много приятна и спокойна малина, кремообразна - в стая и на дневна светлина е приглушена, а на слънце изглежда по-ярка. Мисля, че се вижда на снимките. Харесва ми и в двата случая. Намирам го за подобно на Catrice 210 Pincadilly circus, което съм презполовила и ползвам редовно. То е малко по-розово от Iconic. Като качество обаче също се припокриват.




     Цената им в предните 2 каталога беше 12,90 лв. Сега вече са на редовна 22,90 лв, но следете пак за намаление.


   Пропуснах да напиша за гилзата. Не е така масивна и голяма като на "Бижу", но е типична за GG. Поносими са леките отпечатъци, които остават по нея.
   А това е лятната серия Portofino, в която има 3 други нюанса от Iconic (макар че не пише това на тях, ми изглежда същите). Цък
  Ето и останалите 14 цвята:


Няма коментари:

Публикуване на коментар