събота, 14 юни 2014 г.

Yves Rocher Un Matin Au Jardin "Fresh Rose" Body Lotion

    Доста години се дърпах и не харесвах розата като аромат в козметични продукти. Напомняше ми на онези наситени българска масла и парфюми, които продаваха в малки дървени шишенца из забележителности и места, посещавани често от туристи. Супер наситен, мазен и отблъскващ беше за мен. Иначе като цвете, няма спор - харесвам я и още как. Особено пролетно време, когато градините са пълни с различни по цвят и ухаят страхотно, минавайки по улицата. Напоследък ми се случва ежедневно да се радвам на тази гледка и ми е кеф да се разхождам, направо се пренасям на друго място, когато ме лъхне аромата на цветя.
    Ето обаче.....дойде времето, когато започнах да ползвам и купувам все по-често кремове за тяло, ръце и лице с миризма на различни видове рози. В края на зимата имах възможност и реших без да съм чела никакви ревюта, отзиви и да имам някаква идея относно качеството на лосиона "Fresh Rose" или преведено според вносителите "Утро в градината Роза", да го взема. Не знам защо, но подозирах за лекия и приятен аромат, който ме очаква. Този път вътрешният ми глас не ме предаде.

    Много нежен и ненатрапчив аромат има - на роза и свежи цветя. Дори усещам леко цитруси. Балансиран, модерен и употребата му е истинско удоволствие. Нищо общо с едновремешните парфюми и лосиони (ако изобщо е имало).
    Макар да е посочен надпис боди лосион, на гърба на стикера на български е описан като мляко за тяло и съм склонна да подкрепя това. Ако беше лосион може би щеше да е идея по-гъст и да не се "плъзва" толкова лесно като наклоня шишето. Това не го прави лош, а напротив. Текстурата му е лесна за нанасяне и се абсорбира бързо от кожата като не оставя мазен филм, но хидратира и омекотява перфектно. Идеален ми е за този сезон. И макар да съм писала няколко пъти, че обичам мазни и оставящи филм боди продукти, този вече ми е любимец. Чувствам кожата си свежа и го ползвам с голям кеф. Дори ми е половин, но гледам да изразходвам отворените кремове и лосиони докрай за няколко месеца, за да не ми застояват.
    Опаковката му е хубава - удобна и със стабилна капачка, която не се отваря лесно, т.е. не бихте имали проблем да го носите при пътувания. Само не ползвайте ноктите си, за да не ги счупите. Е, не се отваря със зор, но е стабилна и се затваря плътно.
    Количеството е 200 мл, цената не я помня с точност ~ 10. Има го тук за 15 лв
    В Елитис наскоро помирисах и тоалетната вода, но ми идва лека и нетрайна сякаш. А и не е особено евтина. Ето и останалите продукти от серията:

    С удоволствие бих си го купила пак, та и душ гела. Заслужават си, особено в тези жеги имам нужда от нещо толкова свежо, неангажиращо и приятно. :)

1 коментар: