неделя, 24 август 2014 г.

Freeman Facial Clay Mask Chocolate & Strawberry

        Напоследък рядко се случва наистина да харесам продукт и то хвален, обикновено намирам за ненужни нечии хвалби или поне при мен няма такъв видим ефект. Дълго време търсих Facial Clay Mask Chocolate & Strawberry, но май месец ми се усмихна на един от щандовете в Елитис и я грабнах. Вече искам да пробвам синята и лилавата. Изчаквам обаче да изразходя поне трите отворени, защото срока на годност тече. Поглеждайте преди да купите, големи са тубите (150 мл) и освен ако не си разделите с някоя приятелка, ще имате за доста време. Моята е годна до 01.2015 и ще търся желаещи да отсипя, за да не се налага да я хвърлям.
         Маската е в стандартна за такъв продукт опаковка. Затваря се стабилно, не мисля че ще има проблем да я носите с вас на почивка. Единствено малко трудно излиза, предполагам е заради гъстата и консистенция. Не бива да ви притеснява това, нанася се супер лесно (плъзга се като масло при допир с кожата). Прилича ми на глинената Ейвънска от Спа серията с минерали от Мъртво море маска. Изсъхва също като тях, но опъва идея по-малко. 


     Аромата й е много вкусен и приятен, но не натрапчив шоколадов. Ягода аз лично не усещам, но тя може би спомага за омекотяване на шоколада, иначе съм сигурна щеше да е доста по-силен.
     На цвят е бледокафеникава, прилича ми на смесено мляко с какао. Нужно ви е малко количество, с което да покриете цялото лице. Изчаквате да изсъхне, на опаковката производителя казва 15 минути, но ако сте прекалили ще са ви нужни повече от посочените. Няма никакъв дискомфорт. Пълен релакс като съм с нея - цъкам си на компа и разглеждам. :)


    За съставките - който разбира да се включва, знаете че не съм запалена по био продукти и не се интересувам много. Само за парабени поглеждам от време на време.
 

    Отмивам със студена или леко хладка вода. Подсушавам с кърпа, а резултата е чиста, свежа и сияеща кожа. Много добре почиства порите, но без да изсушава и да имам крещяща нужда от крем за лице. Нещо, което при глинените маски до момента не бях срещала. Идеална е за лятото, а предполагам и зимата (нека дойде и да я пробвам). Кожата ми тогава е леко суха, а лятото нормална към комбинирана (около носа и Т зоната ми се омазнява в зависимост от температурите). Нямам акне и пъпки рядко ми се появяват, ако се грижа правилно за нея. :)
    Доволна съм и определено не съжалявам за тази покупка. Цената й от 8 лв в сравнение с ефекта е нищожна. Със сигурност ще ви стигне за доста време.
                                       
                               Ето как изглежда нанесена:


          И след отмиване, кожата ви сияе:



    Снимките не са обработвани по никакъв начин, директно свалени и качени. Имам си тъмни кръгове, но кой ли няма такива?

3 коментара:

  1. И аз я харесвам, но количеството наистина идва в повече :)) Моята така си изглежда почти пълна :))

    ОтговорИзтриване
  2. Аз ползвам ексфолианта им с кайсия от поне 1-2 месеца и не е мръднал /като количество/ . Много ми се иска да пробвам маската им с минерали, но така и не съм я засякла... :/

    ОтговорИзтриване