събота, 16 август 2014 г.

Pastel 93

     Сезонът на отпуските е и вероятно мързела ме е налегнал яко, постоянно съм навън с приятели и затова не съм много сериозна в публикациите, но е лято - позволено ми е, предполагам. :)
     Днес ще ви покажа един от любимите ми лакове на Пастел, а и може би като цяло. Избрах го за маникюр преди няколко дни и ви споменах в предната публикация, та реших да разкажа накратко за любовта ми към него.
     Много хубав зелен цвят е и стои страхотно, както на бяла ръка, така и ако сте хванали тен в момента. Трудно ми е да определя дали клони към тюркоазено, но понеже не е капризен и го улових на снимките мисля реално или поне според моя монитор, ще оставя това на вас да прецените. Всеки вижда по различен начин цветовете, така че няма да спорим. Покрива перфектно на 2 тънки слоя, можете и с един по-плътен да минете.


    Консистенцията му е идеална. Като недостатък на лаковете на марката бих изтъкнала бавното съхнене, но пък с бързосъхнещ топ, всичко си идва на мястото. Харесвам ги най-вече заради добрата трайност. Когато имам нацепени нокти и почти нищо не ми стои, Пастел измества всичко. Запечатан с топ ми издържа 3-4 дни без проблем.




    За съжаление в България май вече не се продават или ако ги има, са изостанали последни бройки. Ако ходите до Турция, е вариант да се сдобиете с тях от там. Имат богата палитра и доста хубави цветове, които заслужават внимание. Червеният 32 номер например, ми е любим.


    Цената им беше 2,90 лв. Имаше ги в Колет и лятото в няколко сезонни магазинчета във Варна, но дали още съществуват нямам никаква представа. За Стара Загора знам, че изчезнаха отдавна. Наемът в мола явно беше прекалено висок, а продажбите недостатъчни.
    И да споделя за новата ми мания - гривните от естествени камъни. Направих си 3 броя тази седмица. Голяма краста е и все ми трябва някакъв определен цвят за тоалет, макар че вече имам достатъчно за комбинации в основната гама. На последната снимка виждате една от тях. Ето я цялата с China Glaze Texture "Of Coarse!"... цветовете на розовите не са реални, ярки са, но не чак толкова цигански. Много трудно се хващат, трябва да огледате на живо. Има супер красиви камъни. Един с един еднакъв понякога е трудно да се намери, особено тези с вените.




   В следващите постове ще ви покажа и другите 2. :-)

2 коментара:

  1. Този цвят много ми харесва на Пастел 93. Но не виждам от къде да си го купя.
    Освен и аз да се разходя до Одрин.:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, ти пък - за един лак само ли? :))) Виж този на Перфект - http://sapphireyesandrubinlips.blogspot.com/2014/06/perfect-no-158.html , a също Zoya Wednesday и Essie Where's my chauffeur.

      Изтриване