четвъртък, 25 септември 2014 г.

Gosh Velvet Touch Foundation Primer Anti-wrinkle

   От край време искам да направя грима си по-дълготраен или по-точно да ми издържа повече в зоната около носа. Главно заради очилата там ми се "размива" и изтрива, особено когато е по-топло. А и някак исках цялостно лицето ми да изглежда свежо през целия ден, защото понякога се налага да съм от сутрин до вечер с грим и нямам време за подновяване и корекции.
Преди години, приятелка си купи от силиконовата база на марката (тази) и ми изпрати малко от нея да пробвам. Усещането е същото като тази с кайсия за фини линии, доколкото си спомням или поне доста сходно. Разликата е в цвета или поне за мен. Е, вероятно и в съставките, но не съм ги проучвала.
    Истината е, че правят лицето много меко, като кадифе буквално. Адски готина е текстурата, прилича ми на този -> матиращ фдт на Лореал, който е под формата на мус. Супер лека и "въздушна". Обаче не ми допада, че в същото време стои някак хлъзгаво и правят нанасянето на фдт по-трудно или поне аз изпитвам трудност. Вместо да залепне добре всичко, лицето ми сякаш стои влажно и имам чувството, че грима издържа по-малко.
    В никакъв случай не обвинявам базата. Проблема ми се струва е в липсата на бръчки и все още сравнително хубавата, гладка моя кожа. Може би след време, когато се нуждая от повече хидратация и имам какво да "запълвам", би ми свършила работа. Засега обаче не мога да кажа "помага" и си върши работата.



    Помпичката и опаковката са удобни за употреба. Излиза малко количество и не е нужно да внимавате как натискате, което за разлика не мога да кажа за мицеларната вода на Mixa.



     Прозрачния флакон също е плюс и виждате колко ви остава. Лек е, подходящ за пренасяне.
     Количеството е стандартните 30 мл. Цена - около 23 лв.
     Тук е момента да спомена, че миналата година пробвах и тази база на L'oreal Lumi Magique.
Тя също не ми допадна. Много течна, почти като вода. Беше и с блестящи частици, а аромата направо химически. Не усещах разлика, когато съм с нея. Затова и нея разкара.
     Общо взето за момента съм спряла с пробите и експериментите с бази. Един нормален крем за лице ми е напълно достатъчен и ще си карам с него под фдт или бб кремове.
     

Няма коментари:

Публикуване на коментар