неделя, 5 октомври 2014 г.

Sponge nails или как да си направим лесна преливка с гъбичка :)

     От много време не бях правила нещо по-различно за маникюр от полагане на един цвят или крем + глитър. Вдъхнових се обаче от снимки в Instagram или по-скоро комбинации, правени с червен Лоуботински лак. Имах оферта от приятелка още в началото на септември, която и се играеше и на следващия ден бях накипрена с вамп маникюр. :)
      Прави се лесно, но си е цапортия и сама аз не се наемам, защото съм много нервна личност.
Трябва ви малко парченце от обикновена домакинска гъба, което да е малко по-голямо от плочката ви и покривни цветове. Казвам последното като подчертавам да са наистина хубаво наситени, защото аз се учудих от това, което излиза на плочката от гъбичката - много се губи от реалния цвят, явно попива.
     Ще ви напиша стъпките, не знам колко са правилни, но ние така процедирахме. Първо си нанесох базата на Eveline 8 in 1, а след това един слой от Golden Rose Selective Morning Rose. След като изсъхнаха, взехме от червеният лак (Ciate Dangerous Affair) с гъбичка и нанесохме в средата на нокътя като оставихме малко от дъгичката да се вижда и така преливката да е от 3 цвята.


    Не чакахме да съхне, а веднага започнахме нанасянето и на черният цвят.


     Маникюра изсъхна за отрицателно време и ефекта беше като при пасъчните лакове, т.к. част от гъбата остава по нокътя. На мен лично много ми допадна това. С топ лак обаче преливката става по-приятна и сложих такъв след като се прибрах.




    Това беше всичко, не е трудно и ако искате разнообразие, можете да се пробвате. :)

1 коментар: