петък, 9 май 2014 г.

Avon Naturals Romantic Rose & Chocolate Scrub, Body Lotion & Spray

     Avon редовно изкушават с нови ароматни линии от редовните серии Care, Senses и Naturals. И тази пролет не беше по-различно. Доскоро бях антифенка на розата, а моя приятелка така ме запали, че взех да оглеждам и купувам доста продукти с аромата на това красиво цвете. След като видях скраба в каталога и офертата 3 за 9,90 не мислих дълго и поръчах комплект с новите боди лосион и спрей с роза и шоколад. Ако кажа, че са нещо уникално ще излъжа. Знаете опаковките как примамват и комбинациите от плодове и сладки... и тук е така.


     Лосион като лосион (Naturals Rose & Chocolate Body Lotion) - за пролетта като ефект е подходящ, хидратира леко и придава приятен аромат, но честно казано розата аз никаква не я усещам, че и шоколада. По-скоро ми клони към ориенталската категория и сладни леко. Спрея за тяло (Rose & Chocolate Spray Parfume) е малко по-силен от него, в комбинация между другото ми се задържат доста време. 5-6 часа ги усещах.
     Ексфолианта (Indulging Chocolate Body Scrub) обаче за мен въобще не може да мине към тази категория продукти. За мен е едросмлян душ гел, ако мога така да се изразя. Просто е по-гъст от обичайното и няма ексфолииращи частици или са толкова ситни и меки, че не се усещат. Просто почиства кожата, но до там. Неможе да става дума за пилинг. Аромата му обаче е божествен - точно на шоколадов сладолед. Не съжалявам, че го взех и с удоволствие ще си го ползвам.
     За млада девойка /тинейджърка/ продуктите ще са ок, но за експериментатори като мен, са нищо заслужаващо. Освен, ако не заприпадате по аромата, няма как да станете фенове на точно тази разновидност. ;)

четвъртък, 8 май 2014 г.

Kiko Cupcake 655 Mint

         Радвам се трети ден на Kiko 655, като отново се оказа със страхотна трайност. Само връхчетата са леко оголени. Нанесох 2 слоя, т.к. на един прозираше малко. С нетърпение очаквам още 4 броя от колекцията. Оказаха се страхотни попадения и не съжалявам. Кой е вашия фаворит от всички 10? И побързайте... белият и единия от сините вече са изчерпани, останаха другите. Цената им е страхотна, не пропускайте. :)

http://www.kikocosmetics.de/make-up/hande/nagellacke/Cupcake-Nail-Lacquer/p-KMCUPCAKE



сряда, 7 май 2014 г.

Palmer's Cocoa Butter Formula with Vitamin E

    Напоследък ме е обхванала някаква мания по кремове за лице, тяло, ръце и продукти за устни с какао. Това лосионче на Палмърс всъщност съм го купувала още миналата година пролетта, ако не се лъжа и вчера реших отново да го ползвам, та си казах време е да пиша за него. Остана ми много мъничко, но го изпратих на приятелка да го пробва.

 
    Аромата му е много хубав какаов. Не е химически, но не е и сладкарски като на кремовете за ръце на Дева с какаово масло. Цвета му е бледожълт, а консистенцията плътна и гъста. Не оставя обаче бели следи, а се абсорбира бързо. Разнася се лесно. Единствения проблем на шишенцето е, че излиза много трудно и трябва яко стискане и тръскане. Накрая е добре според мен да се сложи в чаша с топла вода, за да стане по-течен и да изхабите докрай. Дотук съм го ползвала 3 пъти и има за поне още веднъж. Като ефект обаче не мога да кажа, че съм очарована и буквално очаквах чудеса, защото бях чела доста добри отзиви за марката. Може би се получи така, защото харесвам по-мазни лосиони и добре хидратиращи. Този попива веднага и не оставя мазен филм. Бях готова да си взема голямата туба, но ще пасувам. Идеален е обаче за почивка или ако искате като мен да тествате. Опаковката е 50 мл и струваше около 3 лв в дрогерии Лили. Голямата е 16-18 лв.

    Обещанията на производителя /описанието на опаковката/:

   "Лосион за тяло, обогатен с какаово масло и витамин Е. Подхранващ и овлажняващ сухата и груба кожа, като я прави мека и гладка. Изключително концентриран лосион, спомагащ за предотвратяване образуването на стрии, заличава драскотини и белези, изглажда кожата. Притежава лек какао аромат. Дерматологично тестван! Не съдържа парабени."

    Начин на употреба: Предназначен за ежедневна употреба на цялото тяло, използвайте след баня.
    Състав: вода, палмово масло, екстракт от какаови семена, какаово масло, минерално масло, глицерин, кокосово масло, витамин Е, парфюм и др.
    След отваряне срока е 12 месеца.

    Предполагам, че много от Вас биха го харесали, точно защото не оставя мазен филм и попива веднага. Не се бях зачитала в горното написано на опаковката и се очудих, че го дават за заличаване на белези и стрии - може би имат предвид леки и рано хванати за "лечение". Стрии като моите, които са от години и доста големи не се оправят и с продукти, специално предназначени за тази цел. А и знаете колко трудно е с тези гадини.
   Пробвайте го, ако обичате какаовия аромат и ви е интересен. :)

вторник, 6 май 2014 г.

Празни опаковки

    От доста време чета такъв тип публикации на български блогърки, но все не мога да се наканя да започна такава понеже хвърлям веднага опаковката, щом свърша продукта. Не си представям да събирам и празни, защото съвсем ще ме сметнат за луда вкъщи. Обикновено пазя само на малки или средни кремчета, мини опаковки, които на по-късен етап ми вършат работа и разменяме с приятелки за проба от лосиони/кремове за тяло и душ гелове/шампоани.
Преди 3-4 дни обаче изхвърлих от банята накуп няколко тубички, имах и от декоративната козметика кутийки... затова сметнах за необходимо да разнообразя стандартните публикации и да пусна подобна. Не обещавам, че ще бъда редовна в това "начинание", защото рядко се случва да свърша 5-6 продукта наведнъж, но ако се случи подобно нещо отново - с удоволствие ще пиша.

     - Avon Senses Sun Goddess Shower Gel - не помня дали не го включих в сборна публикация за серията Senses като цяло, но отново ще спомена: купувам най-вече заради опаковките и ароматите тези душ гелове. Имам доста от тях като все си казвам, че ще изразходя повечето и тогава пак ще поръчвам, но не мога да се спра. Като действие не мога да кажа уау, аромата също е само в банята и на гъбата... но за 2,50 толкова.
     - Avon Skin So Soft Soft & Smooth Silky Stay shave gel - гел за бръснене, помощник продукта ми в "борба" с червените точки след омразната процедура. Чудех се скоро дали да го купя отново, т.к. беше доста намален, но не видях голям ефект сякаш, дори да не кажа никакъв и пасувах. Струва ми се, че Орифлеймския е по-добър. Макар да не съм сигурна дали бих купила отново и него.

   - Avon Supershock Gel Eyeliner "Black" - тези моливи заслужават отделна публикация, но т.к. единият ми черен е останал много мъничък и скоро ще свърши, реших да го включа тук. Това е продукта, който ползвам вече от година и нагоре за очна линия и не бих сменила за нищо. Без база и сенки ми се отпечатва на костта, понеже съм с паднал клепач, но над сенки (с база под тях разбира се) или само базата на марката в бурканче, е бетон. Гримирам се сутрин в 8 и вечер свалям грима в 20-22 ч. без да е мръднал. Разбира се е по-мазен и трябва да изчакате да изсъхне, но затова триението изисква време и хубаво миене с гел, а след него тампон с мицеларна вода. Мек е и при всяко ползване трябва да се остри, това може би е единствения недостатък. Страхотен е за долния клепач, като нанасям до половината и опушвам. Бъдете бързи! Изсъхне ли, няма размазване. Цената им обикновено при намаление е 6,90-7,90 лв.
   - Constance Caroll Compact Refill Powder - откакто се помня и се гримирам, това е най-купуваната и ползвана пудра от мен. Веднага щом свършеше опаковката, вземах нова. Стигаше ми точно за година. Напоследък не посягам вече към нея, защото имам други любими, а и срока изтече (пазя последната единствено заради кутийката, мислейки че ако натроша някоя от наличните - ще я ползвам, понеже е дълбока) но ако някога не намирам "моята" пудра сред предлаганите на пазара - то тази ще е първата, към която ще посегна. Струва 5 лв и си върши работата перфектно. Стига само да сте улучили вашия цвят. Матира, без да стои брашняно, но имайте предвид едно - не съм с мазна кожа. Придава естествен завършек и има голямо разнообразие от цветове. Страхотна и бюджетна находка!
   - Balea Young Candy Love Korpercreme & Dushcgel - за съжаление в ДМ България, доколкото съм запозната не внасят сетовете, които марката пуска по празниците и можем да се сдобием с тях само от чужбина. Тези 2 сладура ми ги подари приятелка и ги изхабих с най-голямо удоволствие. Аромата е шоколадово-карамелен и леко горчив (при гела). Душ гела не е по-различен от Ейвънските например, най-обикновен. Кремчето обаче е супер. Текстурата е приятна, лесна за нанасяне и вземане от кутийката, не оставя бели следи и естествено ефекта от него - мека, хидратирана и подхранена кожа. Свърши за няколко ползвания, но всяка хубаво нещо има и своя край. ;)

  - Balea Seelenzart Maske - маска за лице с екстракт от памук и смокиня. Производителя я дава като подходяща за студените месеци. Ползвах я и тогава, и сега като се позатопли. Не ми изсушава допълнително кожата, но през зимата си усещам нужда от крем. Сега вече мога и да мина без, на пипане лицето е мекичко. Аромата е приятен сладникав. Не съм разочарована от маската, но не съм и очарована. Маска като маска. Не знам дали бих я купила отново, защото има други, които искам да пробвам. Цената и беше около 1,50 по спомен. 2 сашета са по 8 мл и всяко от тях стига за поне 2 пъти.

  - Biotrade Odorex Deo - опаковката в бяло и розово (старата беше с червено) е за ръце (подмишници, сгъвките разбирайте), а в синята е за крака/стъпала (старата е, но след като не видях ефект от него, не повторих покупката). Използва се по следния начин: пръскате 3 вечера подред на почистени, подсушени и по възможност не след бръснене мишници, понеже щипе и повтаряте процедурата на всеки 10-14 дни в зависимост от това колко се потите. Действа безотказно при мен, но кофтито е че оставя жълти следи по светлите (най-вече белите) дрехи. Въпреки това го ползвам. В началото бях редовна, но сякаш сериозното потене намаля, а и доколкото съм осведомена не е добре да се ползват много подобни продукти (защото запушват жлезите и т.н.), затова от година и нагоре пръскам доста рядко и като се сетя. Този за крака обаче при все, че ми беше по-необходим не подейства. Правя по същия начин и нищо!
Цената на опаковката (50 мл) е около 11-12 лв и можете да го намерите в аптеките. Когато го открих преди години беше 8 лв, но... цените растат.

  - Catrice Urban Baroque Illuminating Powder "Masquarade Ball" - не помня дали съм правила отделно ревю на тази пудра, но ако не съм ще трябва да се поправя. Ефекта при мен е подобен на метеоритите на Герлен. Озарява кожата много приятно - блясъка, който придава е деликатен и ненатрапчив. Фиксира, ако мога така да го нарека фдт/бб крем. Мирише супер готино - на сладки и бисквитки. Свършва обаче бързо при редовно ползване и се показва един твърд слой отдолу, но си заслужава. Лошото е, че беше от лимитирана колекция и можете да я намерите само от размяна или с късмет - изостанала бройка. Цената и беше 8,20 лв мисля. Не бих я препоръчала за мазна кожа, но не пречи да пробвате все пак.

  - Essence the Great and Powerful highlighter powder - мисля, че вече съм писала за тази страхотна пудра, не се лъжете по името й. Изхабих една, започнах втора и имам приготвена трета. Май няма нужда от повече хвалене. :))) Аромата е подобен на кокосов, на цвят е ако мога да го определя "медиум", не е подходящ за много бяла кожа. Матира приятно, без да стои брашняно и озарява леко. Цена: 6,20 лв.

  - Lumene Arctic Aqua 24h Deep Moisture Face Cream - приятно кремче със супер свеж аква аромат, но не мисля ефекта да си заслужава 20те лева. Има и по-добри за 3 пъти по-ниска цена. Ако ми подарят ще си го измажа, но не мисля че бих го купила. Не е лош, но е обикновен хидратиращ крем.

  - Oriflame Giordani Gold False Lascination Mascara - перфектната за мен спирала заедно със Supreme Length. Тази я спряха и на нейно място пуснаха SL, същата е като ефект и четките мисля са еднакви. Търся разделяне, удължаване и извиване - получавам го и с двете. Достатъчно е да кажа, че съм изхабила поне 5-6 опаковки едно след друго и веднага минах на Supreme Length като изчезна тази. Не ми се рони, издържа ми цял ден и карам до 6 месеца с една. За момента не заменям за нищо!

  - Oriflame Giordani Gold Supreme Length Mascara
- издължава, разделя и извива миглите! Привършвам трета опаковка и имам приготвени още 2 нови. За сведение как стои - можете да прегледате някоя от публикациите ми за гримове. Цена - около 13 лв на промоция.

  - Oriflame Milk & Honey Gold Sugar Scrub - захарния ексфолиант един от хитовите продукти на марката, а и като цяло серията е супер сполучлива. Ползвала съм почти всичко от нея и продължавам с кеф да го правя. Ексфолианта почиства много добре кожата, частиците са достатъчно едри и груби, за да си вършат работата. Новата опаковка е изцяло златна, тази моята е от най-старите.... срам не срам, срока беше изтекъл, но си го ползвах докрай. Нямаше му нищо слава богу. Бяха го спрели преди време, обаче заради клиентите е отново на пазара. Цена - около 8 до 10 лв при намаление.

  - Oriflame Savannah Sensuous Soap Bar - неведнъж съм писала, че от години в семейството не ползваме други сапуни освен на марката и продължава да е така. Икономични, не се кашват и ухаят добре. Този беше от лимитирана колекция преди години, но случайно опаковката беше останала в шкафчето в банята и реших да го включа в публикацията. Аромата е ориенталски. Орифлейм редовно пускат нови, ако искате да пробвате някой - следете каталозите. Цените не са високи - вървят по 1,90 до 2,50 с намалението обикновено.

  - Yves Rocher Flowerparty - ароматизирана кърпичка, за мен лично е за тестване на аромата. Флорален по спомен, доста отдавна я отворих, но пазих пакетчето. Мисля беше на тази разновидност: http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Flowerparty-Limited-Edition-2011-11609.html

  - Yves Rocher Tradition de Hammam Shower Oil - един от най-готините продукти, които съм ползвала. Аромата е просто .... ммм разкошен. Ориенталски, завладяващ и опияняващ. Винаги съм харесвала подобни вкусни миризми. Представете си, че минавате покрай онези "колички" за понички, точно на тях ухае. Отпишете обаче онази част, в която се усеща мазното от пърженето и на негово място сложете арган. Очаквах да е мазно понеже се води душ олио, но не беше. Супер приятна консистенция. Не прави много пяна, за сметка на това е "по-мек" в ръцете от обикновените душ гелове. Направо ме е яд, че свърши! Много сладурски и удобни за път/почивка опаковки. Цените им мисля са около 2-3 евро на минитата.


   - Yves Rocher Tradition de Hammam Nourishing Argan Balm - незнам защо очаквах аромата да е като на душ олиото, но се оказа по-различен. За мен не е неприятен, но го няма онзи вкусен и принципно "ориенталски". Все едно е сух арган, не мога да опиша с точност и аз. Консистенцията е лека и приятна за нанасяне, не оставя мазен филм и попива бързо. Хидратира, но ако сте с много суха кожа според мен няма да помогне. Аз го ползвам като крем за ръце. Опаковката е 30 мл и затова я нося в чантата. Цена - около 3 евро.

понеделник, 5 май 2014 г.

Kiko Cupcake 654

   След като толкова харесах жълтия ананасов Къпкейк, реших да разнося и синия, все пак това ми е един от любимите цветове. Не е по-различно мнението ми и за него. Дори с един слой може да мине, но прозира малко и затова слагам втори. Съхне бързо, трети ден съм с него и няма почти забележки освен леко оголени връхчета, които разбира се само аз виждам.
Купих го за 4,90 евро, но в момента са на 2,90 евро. Ако можете да си поръчате, не се замисляйте! Грабвайте няколко, защото са страхотни. ;)







http://www.kikocosmetics.de/make-up/hande/nagellacke/Cupcake-Nail-Lacquer/p-KMCUPCAKE

неделя, 4 май 2014 г.

Golden Rose Rich Color 24

    Наскоро видях този красив червен цвят върху ноктите на прекрасна дама от форума, която е способна да ви запали по всеки лак. Винаги снимките и маникюра й са страхотни, затова трудно можете да устоите! Е, отдавна всъщност бях лакирала приятелки, които го имат, но понеже все не срещах сред профи марките покривни и не му обърнах внимание на точно този. Не очаквах, че лак от 2 лв ще има такава покривност и блясък. Буквално на един слой покрива, нанася се като масло. Аз си сложих все пак 2, за да стои още по-добре и да не прозира. При такава покривност обаче се сещайте как се сваля. Много цапа или поне при мен. Ползвах за всеки пръст отделен памук и задържах, но понеже бях сложила и ефект, стана мазало. За трайност не мога да говоря, понеже с глитър отгоре ми държат повече лаковете, но 2-3 дни според мен ще издържи спокойно.



     Честно казано всякак се мъчех и въртях, но не можах да хвана реалния червен цвят. Много хубав наситен е, трябва го видите наживо.
Ето го с ефекта, Мaybelline Color Show Chalk Dust




   Не съм очарована от това как стоят точките върху тази основа, затова ще го слагам вече върху друга. Стои калинкесто, но сякаш му липсва нещо на маникюра така.