понеделник, 12 януари 2015 г.

С дъх на ябълка и канела

   Balea Creme-Öl Dusch Peeling Apfel & Zimtaduft е един от любимите и познати на много блогърки душ-пилинги. Принципно такъв тип продукти не харесвам, защото са редки и частиците са фини. Следователно не могат да ексфолиират добре и ефекта им е почти нулев. По тази причина спрях да купувам такива скрабове, но заради аромата се прежалих и купих този на Балеа, който за съжаление е лимитка и не знам дали още се предлага.



  
     Обожавам зелени ябълки (и ям много) и аромата на канела. Чаят пък "Magic Apple" на Teekanne е също толкова хубав и го препоръчвам с 2 ръце.... но да преминем към душ-пилинга. Аромата му е силен и цялата баня се обгръща от него. Наистина ябълката е тръпчива и киселее леко, но на мен ужасно много ми допада. С канелата пък се компенсира, за да не нагарча. Получава се перфектния зимен привкус.
    Текстурата е течна и излиза лесно от тубичката, без да е прекалено рядка и при отваряне да изтича. Макар на пръв поглед да не е от добрите ексфолианти, всъщност много добре почиства кожата, не я изсушава и я оставя мека и подхранена. Частиците са идеалната среда, нито едри, нито дребни. Усещат се при разнасяне, но не дерат.




   Ако имаше и лосион за тяло, с удоволствие ще го взема.
   Цената на скраба беше около 3-3,50 лв и си заслужава на 100 %. Мога да го наредя до Рефанските по степен на харесване, но те са захарни и по-гъсти и не са 1 към 1.
   

4 коментара:

  1. Изглежда наистина примамливо! Снимките са много готини.

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина ексфолианта изглежда страшно добре,но докато се наканя да го купя вече не го засичам по щандовете...Изненадана съм,че продукта излиза лесно,защото по принцип Balea имат навика да правят много тесен отвор на самата опаковка и ако продукта е с по-едри частици(като например скраба им за тяло с мандарина) излиза доста трудно,но както ти си споменала-продукта е с фини частици,явно на това се дължи..Страхотно ревю,а снимките ти с тази зелена ябълка на тях са страшно изкушаващи-много идейно! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точно, докато правех снимките ми сложи в едно шишенце от този с мандарината една приятелка и снощи като писа, отворих да го видя. Настина бил по-гъст и не се стичаше по стените. С моя няма такъв проблем.

      Изтриване