сряда, 4 февруари 2015 г.

За женствеността

    Какво е да си жена? Всяка може ли да бъде женствена, да бъде богиня и в какво се крие зад това? 


       Ще си позволя за начало да започна с едно изказване на Наталия Кобилкина:
 
    "Проблемите на съвременната жена по пътя към нейната емоционална зрялост не са нерешими. Важното е да осъзнаем, че женствеността не се изразява в самонадеяност, упорство и агресивно постигане на целите, а изисква да управляваме естествената си уязвимост и душевна сила. Когато жената е отворена към света, когато умее да получава с лекота, както и да бъде безусловно щедра и всеотдайна, тя е истинска жена."

                     
   
   Женствеността не се изразява само във външната красота. Тя е и вътрешна преди всичко. От топлият поглед, крехкостта, нежността. Грация, чувствителност, търпение. До борбеността, смирението, умението да се отдаваш, да прощаваш, да даряваш любов, да бъдеш майка и съпруга.
      Ранимата жена не е слаба, а напротив. В това се крие нейната сила. Да продължава да се бори, но въпреки трудностите и паденията да се изправя и с високо вдигната глава да приема несгодите. Каква жена сте, ако се предавате лесно? Трудно постигнатото е по-сладко и привлича мъжките сърца. Лекотата не е присъща за истинската жена. Тя е за онези "малките", които получават без да дават, не оценят. Дамата ще отвърне, защото жеста ще я трогне.
     Не можете да се контролирате, не излъчвате добронамереност. Имате нужда от топлина, от подкрепа, от повече ласки и милувки. От мъжко рамо, на което да се опрете, да получите любов и окуражение.
    Какво е да си майка - да правиш без да очакваш нищо в замяна, да си напълно отдадена и спокойна, да умееш да изслушваш, да подкрепяш, толерантна и отговорна. А да си съпруга? Готова ли сте? Съпругата трябва да е разбрана, стабилна, уверена в себе си и действията си, да стои зад мнението си, но и да бъде ЖЕНА! Грижата и уважението към самите вас не бива да се пренебрегват. Половинката ви ще погледне встрани, ще ви избягва....


    Покажете защо сте от нежния пол. Сложете рокля или панталон, подчертаващ извивките ви. Изчистени бижута, токчета в страстно червено и акцентирайте върху устните или очите. Накарайте го да ви обича докрай, да сте единствена и неповторима. Докажете с финес, че сте истинска дама и кралица. Превземете сърцето му! Бъдете неговата богиня! 








 
      Не пропускайте парфюма. Той отключва сетивата, а и Coco Chanel го e казала:

          "A woman who doesn't wear perfume has no future."



     Припомнете си филма "Дяволът носи Прада" и героинята на Мерийл Стрип - борбена, властна, но и много самотна жена. Тя е кралица в работата си, но не и в личния си живот. Не готви, защото посещава ресторанти. В стремежа си за успех, за власт, за кариера, не забравяйте да оставите малка вратичка към сърцето ви. То е най-голямото богатство!


2 коментара:

  1. Прекрасно написано, Ивче:)Много богата и сложна тема , а ти така хубаво си я развила. Наистина умееш да пишеш.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооо, хич не мога да пиша по такива теми аз. Не ми се отдава да развивам локуми, затова го карам по-сбито и кратко. Но темата е много обширна и може да се пише безкрай. На който му е богат речника, може да напише цяла книга. :)

      Изтриване