петък, 20 февруари 2015 г.

Garnier Micellar Cleansing Water

    Едва ли вече има някой, който не е чувал за мицеларните води и как добре почистват грима. След 2 изразходени опаковки от тази на Микса, реших да пробвам Гарниерската. Похвалиха ми я и лятото при поредното намаление в ДМ и рожденния ми ден, си купих 2 броя за по-малко от 6 лв. всяка. Двойно количество е /400 мл, а на Микса 200/ на сходна цена и по-удобна за ползване. Микса беше с ужасно неудобна помпа, която пръскаше навсякъде и винаги трябваше да внимавам. Есента пуснаха нова, но аз имам още една опаковка от Гарниерската и скоро няма да купувам друга.


      Ползвам я от началото на зимата, може би октомври я отворих и макар не ежедневно, имам  все още малко повече от 1/3. А напоследък започнах почти всяка вечер да свалям грима с нея преди гела и все пак, не е нужно много. Така че според мен е доста икономична. По отношение почистващите свойства за мен е същата с малката разлика, че попива по-бързо, докато на Микса оставя един слой. Моя приятелка казва лигав и това я дразнело, но на мен лично не ми правеше впечатление и си я ползвах без проблем. Не обичам "мазилата" ми за лице да попиват веднага, може би затова.


    Нужни са ми по 1 тампон за всяко око, 1 за лицето и още 1, за да почистя изцяло. Последният напоявам с розова вода обикновено. Задържам на очите около 30 секунди и с леко разтъркване, почти всичко пада. И да споделя, че съм доволна от тампончетата на Ебелин. Идните дни ще намина през ДМ да си купя ново пакетче.
     Не усещам да ми изсушава кожата, но все пак не е с хидратиращи свойства миц.вода и след минаване през банята, имам нужда от крем. Нямам никакви забележки и препоръчвам, ако не сте я пробвали все още. Редовната й цена е 9 лв, а при намаление пада до 6 понякога. Пак ще си купя от нея като привърша моите. Състава не съм го снимала, в нета е пълно и не виждам смисъл от което. :)

2 коментара:

  1. Много ѝ се чудя на тази мицеларна вода, но съм толкова доволна от големите 400 мл на Mixa, че вече чак не ми се експериментира.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ще пробвам новите на Микса, но бутилка и половина имам още от Гарниерските и след като ги приключа ще е. :) Никак не е лоша, не губиш нищо.

      Изтриване