четвъртък, 5 февруари 2015 г.

Real Techniques by Samantha Chappman

      Едни от най-купуваните и известни четки през последните 2 години, определено са Real Techniques. Няма блогърка, която да не ги е чувала, виждала и притежава поне една. Дълго им се чудех и отлагах покупката, все нещо ми се изпречваше. В края на декември обаче най-накрая държах в ръцете си 4 броя, а миналият месец си взех и още една. Тъкмо си набавих желаните и те взеха, че пуснаха нова по-луксозна серия "Bold Metallics". Естествено и от нея си харесах 3, но засега могат да се поръчват само от Boots с посредник, доколкото знам и не излизат никак евтино. Затова ще чакам да ги пуснат в iherb, че близо 50 лв за бройка не ми се дават. А и не са ми жизнено необходими. От първите и бюджетни придобих най-продаваната Expert Brush, а покрай нея Powder и Blush Brush. След това взех и Stippling-a, а последно си купих Contour.



      Разбирам защо толкова се харесват - космите са меки, добре захванати, цената им е повече от достъпна и понякога с намаление идват колкото тези на Ecotools, постига се безупречен завършек и резултата е повече от прекрасен.
     Ще започна с Експерта. Аз я ползвам за течен фдт, с лекота и няколко движения постигам идеален завършек, без ивици и прочие. Тена ми е изравнен, недостатъците скрити и няма какво повече да желая. Нужна ми е минута. Много подобна на 102 Silk finish (Zoeva), но с по-малка глава. Космите и не са чак толкова сбити. Не поема повече продукт и по нея не остава почти нищо. Когато едната ми е мръсна, мога спокойно да я заменя с другата. Тук мисля е най-евтиня от бг сайтовете, магазина е във Варна.


     Blush Brush е доста голяма за целта си на пръв поглед и може би повечето момичета по тази причина я ползват за пудра или бронзираща/контуриране. За мен лично не е чак толкова и си поставям много лесно на изпъкналата част на бузките /ябълката/ с лекота. Топвам в ружа като я държа изправена и няма начин да взема повече от необходимото количество. Мекичка и приятна е към нежната кожа. Все пак, ако сте свикнали с angle или станадартна, тази вероятно няма да ви е толкова удобна.

     Powder Brush вече наистина е огромна, признавам. Свикнала съм с четката за пудра на Ecotools, която е с нормални размери и още не мога да привикна 100 %-ово с тази на Real Techniques. Космите и на пипане са мекички и е една пухкава, но нанасяйки пудра, ми боцка леко. Нямам представа на какво се дължи. Не можете да "набивате" добре продукт, така че ще ви е нужна по-гъста и правеща по-добро сцепление четка.
     Stippling Brush е третата четка, която най-много исках, но е на последно място в класацията ми и най-некачествена според мен. Както знаете, този тип са с по-редки и рехави косми, направени са за по-ефирно и леко покритие. Обаче е прекалено, като страдала от косопад и намокрят ли се от фдт космите, се събират на купчинки и на места става на ивици. Трябва да потупам и размажа леко с пръсти. Иначе е удобна, покритието наистина е минимално, много свежо и сочно стои лицето. За ежедневен, неангажиращ грим тип "make up no make up", мисля е идеална. Свикнала съм да не цапам ръцете си, затова не я ползвам често.
    Contour Brush взех от разпродажбата на Поли, като доста я мислих и изчетох куп мнения на чужди блогърки. Много от тях пишеха, че е подходяща за начинаещи и се работи супер лесно с нея. Подписвам се след това и подкрепям на 100 %. Много бързо се оформя контура и блендира чудесно. Сравнена до 110 Zoeva, е идея по-удобна заради дългите и по-малко сбити косми. Придава естествен завършек, дори се справя и с прахообразен продукт перфектно. За съжаление виждате е част от сет и само чрез някой, който не я е оценил можете да се сдобиете с нея. Не съм я ползвала за хайлайтър и руж, обаче по формата и мисля, че може и за това да става.



     До момента не съм ги прала много, но въпреки това смятам, че няма да си променят форма или да започнат да губят косми с изключение на stippling-a, от която вече няма няколко.

1 коментар:

  1. Прекрасни! :) Напълно си заслужават, определено! И аз им се каня на новата серия - Bold Metallics, особено тези в "розово злато".

    ОтговорИзтриване