неделя, 29 март 2015 г.

Catrice Ultimate Nail Lacquer 82 "A Gallon of Melon"

       Харесвам декоративната козметика на марката за лице, но лаковете им за нокти съм споделяла и преди, че не ми допадат. Много бързо ми се оголват връхчетата и след 2 дни лака изглежда като на 5. Кремовете се точат при нанасяне и се сгъстяват бързо. Имала съм около 10 цвята (и кремове. и шимър), тези с шимър бяха по-добри, но трайността е същата.


       Преди 2 седмици получих "A Gallon of melon" от Dodis заедно с новата им база и топ лак за проба. Побързах да ги пробвам, защото бях любопитна дали са променили качеството си.
       "A ton of melon" е розов крем с прасковен подтон, не е убит, но не е и ярък. Хубав цвят е за пролетта. Има свежа нотка в него. Напомня ми на Petal to the metal на Чайна Глейз, като вторият е по-ярък.
     


      Може и в мен да е проблема, но отново не се нанася гладко лака - след третият нокът се сгъстява и започва точене, при което затварям и разклащам. Ако не сте достатъчно сръчни и опитни, става на черти. Топ лака естествено поправя тези "щети", но при минали стотици лакове през ръцете ми, мисля че може да е много по-добре откъм текстура. Четката иначе е широка и удобна, овала става идеален, не знам само при малки плочки дали ще се работи лесно.



      За базата Ultra Stay & Gel Shine Base Coat и топ лака Ultra Stay & Gel Shine Top Coat от едно ползване не мога да бъда обективна и категорична, затова ще кажа повече за тях в отделен пост, когато ги тествам и с други марки. Първите ми впечатления: базата е прозрачна и нанесена, оставя върху плочката съвсем лек блясък, почти е матова. Бързо изсъхна. Малко по-гъста е от стандартните бази.
       Топ лака е течен, очаквах да е подобен на Seche или Poshe, но е по-рядък от тях. Блясъка, който дава не е лош, но стъклен ефект не прави. Не е и съвсем от най-тънките. За три дни не е помътнял. Изсъхна може би за 15-20 мин, след което си легнах. Нямах поражения /чаршафи/ на сутринта. Не прави и балони. За този клас според мен е добър и определено ще му дам шанс, защото Поша ми се сгъстява много бързо и понякога нямам нерви да го разреждам.

       В комбинация с тях "A Gallon of melon" изглежда много добре след 3 дни.




     Отстрани погледнат няма поражения. За жени, които не са перфекционисти, ще е непокътнат и може да изкара още толкова. Мисля, че топ лака оказа влияние, надявам се да работи с други марки добре. Забележките са само при връхчетата - винаги ги запечатвам, сега са пооголени на места. Но като се има предвид, че постоянно тракам по клавиатурата и не пазя ръцете си въобще, мия ги десет пъти поне през деня и вземам душ всяка вечер, маникюра мисля е със съвсем нормални следи от носене. До 8 дни не мога да кажа как ще е, просто толкова дълго време с един лак не мога да изтрая. Работната седмица предполагам ще избутате с него, ако не търкате загорели тенджери. :))
     
       Цените им можете да видите на брошурата:



Няма коментари:

Публикуване на коментар