вторник, 24 март 2015 г.

Essence Stay Natural Concealer 03 Soft Nude

     След като Fit me ми идваше по покривен за някои дни от желаното и ми се събираше по малко, си потърсих нов коректор за тъмните кръгове. По случайност пролетта приятелка си търсеше също, но бюджетен и се загледахме в този на Есенс. Купихме си и двете един и същ цвят 03 Soft Nude. Стори ни се най-добър и подходящ за нас, понеже сме бели. Останахме с добри първоначални отзиви и малко след нас, си го купи и сестра й.




      Опаковката под формата на писалка е много удобна, свикнах с Хелти на Буржоа и след като не го намирам вече, този ми дойде идеално.

                                     *снимката е от uae.makeupandbeauty.com

     Оказа се обаче, че е нужно някакво време, за да заработи. И при трите се случи да въртим и нищо да не излиза, затваряме и след няколко часа е изтекло в капачката. По тази причина моят го оставих. Няколко месеца по-късно го извадих и вече нямаше проблема. И така, стига драми за това, преминавам към качеството. Много лек и приятен за употреба е, не изсушава и не подчертава бръчици. Когато имаше излезнало повече от необходимото количество, го нанасях като фдт на лицето и много ми хареса. Прикрива леки несъвършенства/червенини и изравнява тена. Издръжа ми целият ден. Текстурата е лесна за боравене, за секунди го разнясам с четката, с пръсти също. Прикрива ми тъмните кръгове, но понякога ми се налага да слагам по повече, ако искам грима ми да е безупречен. Стои естествено и дори да прекаля, няма начин да проличи. Общо взето съм много доволна и пак ще си го купя като свърши.
      Сравнен с Fit me, не е толкова покривен и гъст, но въпреки това си върши работата и е много добър заместител на Bourjois Touche Healthy Mix. А и цената му е 3 пъти по-ниска.




   Струва 4,40 и можете да го намерите на щандовете на марката. В ДМ, Елитис и Лили напр. Количеството е малко, при ежедневна употреба лично на мен 1,5 ml от подобният на Буржоа ми стигаше макс за 4 месеца и с този предполагам ще е толкова. Още не е свършил, затова не мога да кажа с точност.
                                  Състава:

AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, CYCLOHEXASILOXANE, DIMETHICONOL, C30-45 ALKYL METHICONE, C30-45 OLEFINE, POLYSORBATE 80, TRIMETHOXYCAPRYLYLSILANE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SODIUM CHLORIDE, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Без грим сте ме виждали, но качвам отново снимка, която намерих и такава, на която съм с лек грим (с коректора).



1 коментар:

  1. От доста време се чудя за този коректор. Може би вече ще го купя :)

    ОтговорИзтриване