неделя, 26 юли 2015 г.

Oriflame Activelle Deodorant Spray's

     Когато термометрите показват 35 + градуса, едно от най-неприятните усещания е потта и особено мокрите петна по дрехите. На никоя жена предполагам, не й е приятно това и винаги търси решение за "проблема". Тук на помощ идват рол-оните, дезодорантите, стиковете и т.н. Аз лично много трудно откривам ефективен продукт. Единственото, което наистина спира процеса, е Одорекс део. Но той пък запушва жлезите, което го прави неподходящ за редовна употреба. Затова не го купих тази година и се връщам отново на стандартните ролки и прочие.
Натрупала съм няколко, като ще ви представя един по един всички. Днес реших да спомена три дезодоранта от серията Activelle на Орифлейм, която се предлага от около 2 години.
      Вече съм пробвала 5 от 6 вида по спомен и е време да им отделя малко повече внимание. Още когато пуснаха Activelle, тествах версията за тъмни дрехи и тази за чувствителна кожа. Когато ползвах от време на време Одорекс (пръсках рядко), сякаш ми вършеха работа. Миришеха добре, не ми дразнеха кожата, но след време спряха и започнаха да ми писват. Реших, че може би трябва да си дам почивка от тях и преустанових употребата за известно време. Имах и от рол-оните, и от дезодорантите. Но пък ароматите им ми допаднаха много, особено Invisible. Така че ето ме с 3 броя отново. Рол-оните не мога да ги чакам да съхнат и затова предпочитам под такава форма.


     Extreme Protection както виждате, обещава да ви защити 48 часа и е подходящ за активни/ спортуващи хора. То е последния вид, пуснат в продажба тази пролет. Мирише приятно - леко сладникаво и пудрено, но толкова. При високоинтензивна тренировка, когато няма сух участък по мен, това не може да ме предпази или не напълно. А и в близо 40 градусови жеги също. Единствено върху неприятния аромат има благоприятно действие. Не съм го ползвала много него, защото гледам да изхабя първо предните 2, които купих по-рано. Обаче не е ли изсъхнал, обличайки черна дреха, вероятността да остави след е голяма.
     Останалите 2 вида са с 24 часова защита по етикет.
     Green Tea Fresh от името му става ясно на какво ухае - зелен чай, наистина мнооого свеж и приятен за жегите аромат. Вечер след тренировка се къпя, пръскам и лягам суха. Сутринта съм с мокра блуза/потник, което го прави неефективен. Ако не съм прекалила с количеството и кожата е суха, не съм забелязала да оставя бели следи.
      Invisible уж трябва да не оставя петна по тъмните дрехи, но уви. При мен прави черти и се налага с мокра ръка да замазвам положението, което не е никак приятно. Ухае страхотно, леко парфюмно и в началото наистина го харесвах много, впоследствие обаче ми дотегна и дори не знам защо повторих покупката му. И ролката имах преди.
     Та вече предполагам ви стана ясно - не съм доволна от серията. Освен, че не предпазва от изпотяване и оставят бели следи (ако не са изсъхнали преди обличани), съдържат алуминий и парабени. А и има проблем с пръскалото - на три досега ми се случи да откаже и се наложи няколко пъти да си държа пръста и да почакам около минута, докато не реши да проработи. Няма да ги купя отново. Може би при хора, които се потят минимално, ще имат ефект, но на пазара има безброй други марки.


     Цената им при намаление обикновено е 5,90 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар