петък, 21 август 2015 г.

Цветно предизвикателство - Седмица 1: Синьо

      Синьото е цвета на морето, цвета на небето, на очите ми и не напразно го обичам. Той символизира благочестие, искреност. Внушава доверие, власт, мъдрост, лоялност, увереност, интелект, вяра и истина. Има успокояващ ефект и създава усещане за спокойствие, сигурност. В комбинация с бяло, придава усещане за свежест и чистота, а когато се използва с по-топли цветове създава силно въздействащ и ярък дизайн. Такъв се опитах да предам и с грима, който направих за първата седмица от цветното предизвикателство Avon Color Challenge. :)



      Ще кажа и няколко думи като първи впечатления за продуктите, които използвах. По-нататък като ги ползвам повече, ще има и отделни постове.



  Имала съм от 4ките преди да сменят формулата и опаковките. Новите наистина са с по-добро качество. "Underwater Paradise" ми напомня  на русалка. Много красив палитра е и ми скри шапката с лекотата, с която се гримирах и пигментацията. Все едно ползвах Шоколада на Too Faced. И матовите цветове са много добри. Inglot-ските ми ряпа да ядат в сравнение с тези. Залепват от раз за клепача. Много, много ми харесаха. Разпрашват се малко. Не съм нанасяла плътно, защото при мен границата е тънка и мога да заприличам на бита в синята гама, да ми се обезличат очите. Но на кафеви и зелени, точно тази разцветка ще стоят разкошно! Свалих ги непокътнати вечерта. Ползвах NYX HD Eyeshadow Base. Има още една лимитка с тази - Precious Shells. И едно хубаво ревю от любима моя блогърка.


    Спиралата Mega effects в началото не мислих да ползвам, защото не знаех дали няма да се изцапам и да омажа вече почти готовия грим, но се прежалих. Моята е водоустойчивата. За първи път ми се случва да имам нужда от упътване. Не знаех как да я отворя и добре, че беше листовката в кутийката. Оказа се, че се дърпа по-смело, но преди това първо трябва да я "освободите" с движение ляво-дясно.
     Пигмента и е добре наситен, разделя, извива и удължава сравнително добре. Изобщо не очаквах, че на моите мигли ще даде такъв ефект. Иска ми се малко повече дължина, но и така съм доволна от резултата. На 2 пъти се изцапах леко, но изчистих с клечка за уши. Доста се озорих, буквално мислех че ще си извадя окото, трябва свикване и тренировка. Но мисля, че за първо нанасяне, се справих. Не беше мръднала в 19 ч. като я свалях. Олиото на The Body Shop не успя да я свали и доизчистих с тампон с този продукт за водоустойчиви продукти.





    Молива на ръка пробван, ми се стори мек, но на окото беше обратното. За паднали клепачи е добра алтернатива обаче, понеже меките ми се отпечатват ако не слагам сенки. Не направих силно пигментирана линия, защото не исках да става прекалено синьо, а нанесох колкото да не е без хич. Само за подчертаване плътно до линията на миглите. Не се беше изтрил или отпечатал на костта преди да го сваля вечерта.


     3 в 1 продукта - контуриращ, руж и хайлайтър не е лош. Разпрашва се леко. Особено ми хареса бронзиращата част. Много естествен и хубав цвят, мек и лесен за боравене. За секунди се оформя контура и стои нежно и ненатрапчиво. Ружа позволява напластяване, напомня ми на двойката Flormar Blush-on P115. Свеж прасковен цвят е. Хайлайтъра е много различен от всичко, което имам и съм пробвала до момента под такава форма. Финиша му не е като воал, а е по-сух, въпреки това залепва без проблем за скулите и стои плътно, но е по-скоро като фин брокат в златно. Ако сте с мазна кожа, мисля че няма да ви хареса. Бях чела негативен отзив за него. На мен лично не бих казала, че не ми допада, но е странен за такъв тип продукт. В края на деня, избледня и изчезна почти. Аз не бях нанесла силно, така че е ок.
 

     Червилото Indulgence "Peach Petunia" харесах още когато си поръчах мостри на почти всички цветове от серията, но не взех. Имам подобни и го пропуснах тогава. Но не съжалявам, че го имам сега. Цвета е коралов, прави устните много меки, подхранени, има блясък, но не се разтича и издържа 3-4 часа при мен. Като масло е. Аромата му е свеж, подобно на краставица с шарена сол. :) Иска малко напластяване, но е много комфортно за носене. Струва си тази серия. Не подчертават и недостатъци.

       И няколко снимки на 2 грима. Зеления цвят, който нанесох на подвижния клепач, може би трябваше да го ползвам само за долните мигли, но исках да пробвам всичко от палитрата. Не мисля, че стои зле, но сякаш ако беше само с ментовото, турскосиния и тъмнозеления би стояло по-добре. Вторият вариант е такъв. :)
















Няма коментари:

Публикуване на коментар