понеделник, 31 август 2015 г.

Празни опаковки - август

      Този месец имам сравнително малко "боклук". Изразходих продукти, които ползвам от месеци наред и съм доволна.


    Шампоана с мед и липа на All Nature отворих зимата, но като имам по 5 в банята и не мога да изразходя един за 2-3 месеца, колкото е нормално. Хареса ми обаче. Измива добре без да пресушава, косата е гладка, мека и има блясък. Пенеше се хубаво и ухаеше страхотно. Пак бих го взела заедно с крема за тяло, много обичам аромата на липа и мед. Олиото с лайка на The Body Shop ми допадна и то. Адски икономично е - ползвам го от половин година и имам още мъничко, но тези дни ще го свърша и изхвърля. Имам нова опаковка от него. Много ми харесва, че не изсушава кожата и е меко, нежно. Добре почиства.


       В кутийката от крем Alverde имах от маслото Balea с лешник (Bodybutter Nuss hazelnut). Много плътно и гъсто е, мазно и хидратира прекалено за лятото. Оставя филм и определено е за студеното, но пък ухае разкошно на шоколадова вафла с лешник. :D Приятелка ми отсипа от него, бих си го купила в пълен размер определено.
     Привърших втора опаковка от най-любимата ми пудра Essence Oz the Great and Powerful и съм малко нещастна, че ми остана още една. Ще трябва да си търся след това някакъв заместител. Фиксираше грима ми и придаваше свежест, блестящите частички са толкова фини, че лицето изглежда като фотошопнато. Цвета и е универсален. Мека е, но няма грам брашнян ефект. Не напразно ползвам почти само нея. Много икономична беше!


       Термозащитния спрей на Avon Protect Heat Protection го поддържам от години, но косата ми вече не е чак толкова пухкава и не усещам да прави кой знае какво. Пръскам заради защитатата. Имам нов от преди, но вече и олиата ми за краищата имат, затова и не мисля да го вземам отново.
      Обожавам скраба Pineapple yogurt на Master Chef's (Hristina Cosmetics). Прави кожата мека, почиства добре и мирише фантастично. Със сигурност ще си купя в бъдеще от другите аромати. И този пак бих взела. Достойни са като Рефанските ексфолианти. Струват около 8 лв.
      Exfoliating Facial Gel на Regal не е никак лош. Много обичах да си почиствам лицето с него сутрин. Хем не е с груби частици, хем почиства идея по-добре от обикновен гел и ухае свежо и ненатрапчиво на магнолия. За парите си върши работата.
       Шампоана Тео бебе ползвам за четките си. Доволна съм как измива, само тези за лице не успява да почисти от веднъж и се налага да повтарям, но го харесвам и някога пак вероятно ще си го взема. Дезодорантите Activelle на Орифлейм в началото много харесах, сега обаче имам чувството че не правят нищо и изразходя ли последната опаковка, няма да купя повече. Този уж е за чернобели дрехи, но не е ли изсъхнал, оставя бели ивици на тъмните.....


       Пастата за зъби Bilka Paradont Active и лакочистителя на Ebelin виждате във всеки такъв пост. Вниаги имам поне по една бройка, а в повечето случаи по 2. Не ги сменям за нищо.
       Крема за лице на Yves Rocher Ovale Lifting Anti-Slackening jour  50 + беше на майка. Не ми е казала кой знае какво за него, само че е доста мазен. Текстурата му наистина беше плътна, като на масло. Тя го ползваше рядко, защото кожата й  в Т-зоната и се омазнява, затова и доста време й отне. Аромата му е силничък....повече отколкото предпочитам аз.
     


      Околоочния хайверен гел на Avon Planet Spa също беше на майка. Купих й го със суфлето за лице от серията, което още не е отворила между другото. Гела го тествах и аз. Странно ми е, че е с лилави блясъци вътре. Аз не съм фен на геловете по принцип, та не мога да кажа кой знае какво. Но не очаквам чудеса. Не се е подмладила. :D
      Аз привърших ексфолииращия гел и крема за лице с кайсия на Oriflame. За този сезон харесвам и предпочитам подобни по-леки продукти. Крема беше с гел текстура, много лекичка и приятна за нанасяне. Хидратираше добре и прави кожата мека. Гела и той е освежаващ и нежен. Ползвах крема вечер, а гела сутрин, за да подготвя лицето си за слънцезащитния крем. Аромата им не е химичен, а ненатрапчив. Кайсията се усеща без да сладни.
      Just Cavalli Gold EDP е топъл, есенен аромат. От типа на ванилено-амбровите парфюми е. Усеща се лешник в него. Не е лош, но сякаш ми стоеше близо до кожата.

      Това бяха празните ми опаковки за август, другият месец повече. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар