вторник, 4 август 2015 г.

Leganza - захарни скрабове за тяло

     В началото на миналият месец си взех 2 от новите ексфолианти на Rosa Impex, а по-късно и трети. Толкова ми харесаха, че исках възможно най-бързо да ви ги покажа. Приятелка пък си купи този с ванилия и мляко, предостави ми го за тестване и реших да не отлагам повече - през лятото аз лично ползвам много често скрабове и сега е момента да се сдобиете с някой.



     Първоначалните ми впечатления още преди да започна да ги ползвам, бяха много добри и се потвърдиха. Скрабовете могат да се мерят с Рефанските, а дори и да ги задминат.



    1. Частиците им изглеждат по-кристални/захарни. :)
    2. Ароматите по-различни, трайни и интересни. Задържат се на кожата дори след баня, при мен около 2 часа, докато Рефанските не.
    3. Мисля че съдържат повече масла - мазни ви стават ръцете като пипнете около капака, но не оставят мазен филм след ексфолииране.
    4. Правят кожата мека и подхранена.
    5. Не изсушават и спокойно мога да пропусна лосиона след това, дори и душ гела.
    6.  По отношение икономичността - и двете марки май са на едно ниво, но тези на Leganza са идея по-икономични според мен.


    Magnetic мирише доста силно. Напомня ми на коледни сладки с канела и джинджифил, но аромата е интензивен настина, ориенталски. Ако си падате по канелата, непременно го пробвайте. За този сезон има вероятност да ви е тежък, но пък за студеното ще е перфектен.


     Passion е с розово масло и йогурт. Много е луксозен аромата на роза. Да, има онази нотка на типичното розово масло, което много хора не харесват, но тук е изтънчен и не така натрапчив. Йогурта омекотява и убива част от наситената миризма на маслото. Ако беше в луксозна кутия или бурканче, бих платила за него 2 пъти повече. Разкошен продукт! А цвета му е като на конфитюр от рози, но яркорозов.


     Desire е с ванилия и мляко - мирише сладко, типично за основната съставка. Млякото го прави малко по-мек и отнема леко от сладостта, така че не е накъртващ. Но пак си е вкусен и интензивен. Ако сте имали нещо от серията с ванилия и соево мляко на Avon Naturals, този е много сходен с него. Само цвета ми е странен - прилича на конфитюр от ягоди, а по щеше да му отива някакъв блед жълтеникав, но ефекта е важен тук.




     Anti-Stress е лавандула и йогурт. Той е по-остър и аз го свързвам с унисекс парфюмите. Ако сте имали нещо с лавандула, вероятно ще се сетите за какво говоря. Ухае на току що откъснат стрък лавандула, но примесена с малко от онзи типичен аромат за мъжките тоалетни води. На мен ми допада, защото не е стандартния плодов или цветен, а и яркия цвят е чуден.


     Достатъчно груби са частиците и ексфолиират чудесно без да дразнят кожата. Състава им:


           Във всяка кутия има листовка с подробно описание:


  Цената им навсякъде е различна. Знаете че си слагат каквито надценки искат по магазините. Аз от едно складче за перилни си взех първите 2 по 6,85 лв и от beautycosmetic.biz третия за 7,20 лв. Приятелката ми се е набутала и платила 9,70 за него. Но пък качеството им е много добро и до 10 лв е ок.


     Leganza включва и няколко маски за коса - с прополис, с годжи бери, с арганово масло .

Няма коментари:

Публикуване на коментар