петък, 25 септември 2015 г.

p2 Ultra Rich Hand Peeling + Apricot Cuticle Cream

    Откакто се грижа старателно за маникюра си, ръцете ми непрекъснато се поддържат с различни кремове. Няма как и да направим добро впечатление само с маникюр, двете неща вървят ръка за ръка. И едното не може без другото. По тази причина, не оставям кожата си суха, напукана или изпръхнала. В чантата, на нощното шкафче, тоалетката, на работа, на бюрото имам по 1-2 крема. Освен тях обаче, от време на време ползвам и специални за кожичките ми продукти, най-вече когато оформям ноктите си веднъж в седмицата или усетя, че трябва допълнително подхранване, хидратация и омекотяване. През зимата дори по-често. А за ръцете посягам към ексфолиант. Серумите, маслата (oil) и кремовете за кожички са по-популярни, но скрабове за ръце не се срещат често и съм сигурна, че има и жени, които за първи път ще чуят за тях. Двата продукта, за които ще прочетете днес, са на немската марка p2. Имам ги от доста време, но не е оставало време за тях. А и смяната на сезоните, е точния момент да помислим за екстра грижа за кожата на всяка част от тялото си.


     p2 имат богат асортимент що се отнася до продукти за маникюр. Само влезте в обновения наскоро сайт на dm (немския) и ще ви се завие свят от разнообразие. Като минем през стандартните цветни лакове , грижа за ноктите, ръцете и стигнем до аксесоари. Но да не се отплесвам, а да споделя за Ultra Rich Hand Peeling. Цената му е съвсем прилична - струва 2,95 евро. Добро е и качеството, та ако има кой да ви донесе от Германия, никак не е зле да се пробва. Има и серум към него, който мина през ръцете ми, но беше прекалено лек за моя вкус. Попиваше бързо и не ми хидратираше достатъчно добре. Знам, че повече хора предпочитат кремовете им да не оставят филм и за секунди да се абсорбират, но аз съм от другия отбор. Иначе много ми допадна стъклената бутилка, в която пристига и с помпичка. Изглеждаше много луксозно.


     Текстурата му е подобна на ексфолианта за лице Oriflame Swedish Spa - прилича ми на катък, както ви бях споменала. :) Но този продукт е по-гъст, като лосион. Самите частички може би се доближават и затова при разнасяне по кожата, го усещам по сходен начин. Макар и не толкова едри и груби, са достатъчни за добра пилинг процедура на ръцете. Не се стапят и да изчезват. Нежен е и няма дразнене. Ефекта след употреба е мека и гладка кожа с остатъчен подхранващ слой. Не мазен! Нямам нужда и от крем след това. Ако забравяте обаче да се мажете редовно, има вероятност да не успее да ви подейства както при мен.


     Аромата е лек, флорален - на дива роза. Нищо общо с българската. Съвсем различен е. С екстракт от бамбук, гроздови семки, масло от вечерна иглика и ценно масло от ший. Веган е.


      Ultra Rich е цяла серия - освен пилинга и серума за ръце, има крем за ръце и за кожички. Само третият продукт не съм тествала, но на пазара има много други и не съм го поискала. Кожичките ми преди години бяха в лошо състояние и тогава имах голяма нужда от допълнителна грижа за тях. Освен CND Cuticle Eraser, два серума в тубичка на Oriflame & Avon, Lush Lemony Flutter, се сдобих и с кремчето на p2 Apricot Cuticle Cream. Беше и в тази опаковка, но сега май го няма и на негово място е Ultra Rich Cuticle Cream. С екстракт от ценни гроздови семки и масло от вечерна иглика е. Но моето е с кайсия. Мирише много готино - на масло от кайсиеви ядки.


     Макар да изглежда леко като текстура в кутийката, мноооого добре хидратира, омекотява и подхранва кожичките. Не е мазно, но и не попива веднага. Задържа се няколко минути, а след нанасяне, маникюра придобива друг вид. Когато няма сухи участъци около ноктите, изглежда поддържан и прави впечатление.


     Пилата на Титания получих пролетта от Додис. Ползвам стъклена от години, но понякога искам да разнообразя и посягам към подобни, хартиени. Обикновено в парфюмериите се продават тънки, недостатъчно "остри" и след няколко пъти пилене, вече са захабени и за хвърляне. Затова и не купувам от тях. Любима ми беше на Ревлон тази, подобна е, но не знам дали се предлага изобщо някъде. Тази на Титания ми напомни на нея. Груба е и си върши работата бързо и качествено. Не ми се налага с часове да скъсявам дължината. Но ако сте с меки нокти, не ви е я препоръчвам.
      Доволна съм от продуктите на p2 и от пилата. Пилинга ми свършва дори, та съм в чуденка дали да не си го взема отново. Допада ми ефекта му.

Няма коментари:

Публикуване на коментар