събота, 31 октомври 2015 г.

Празни опаковки за октомври

     Нямах намерение да пускам такава публикация този месец, но в крайна сметка не са чак толкова малко празните опаковки и щяха да се съберат прекалено много за следващия. Та ето какво успях да изразходя през октомври:


     Времето вече е идеално за ароматни свещи, затова се заех със задачата да изгоря старите и чакащи своя ред. Тази в червено "Erotic" ухае леко на роза, но беше приятна и ненатрапчива. С шоколадовата на m&m се разбрахме едва тази година, защото миналата не я усещах изобщо. Предните 2 вечери я палих за по 3-4 часа и цялата стая миришеше от нея, а помещението не е никак малко. Освен на шоколад, мирише и някак опушено. Изгорих и два тарта на Yankee Candle - Candy Cane Lane & Snowflake cookies. Харесаха ми като аромати, но сега ще топя други, които ме чакат от миналата зима.
     За спиралата GG Supreme Length съм писала много, затова няма да се повтарям. Любима и незаменима! Крема с мед и мляко изразходих с мъка, защото го харесвам и не ми се искаше да свършва, но ще си го купя пак. Фдт Ever Lasting не е моя. Не успяваше дори да ми изравни тена, иначе наистина издържа цял ден, но след няколко часа носене, стои неестествено. Крема за ръце "Strawberry & Cream" е най-обикновен, лек и моментно хидратиращ. За студ и суха кожа не е решение. Околоочният гел Oriflame Essentials ползвам от близо година, много е икономичен. Нанасям го само сутрин, защото кремовете понякога не се сработват със сенките ми, а геловете попиват за секунди. Успява да охлади леко и да отвори очите, ако ви се спи. Остана ми още един продукт на Орифлейм, а именно любимият крем за лице от Swedish Spa. Един от най-добрите хидратиращи и подхранващи кремове, които съм ползвала е. "Балсам" е за сухи кожи. С плътна маслена текстура е. Сутрин се събуждам с лек слой, ако съм нанесла повече и за студените месеци, е чудесен! Пак бих го взела.


     В шишето от Avon Naturals приятелка ми беше отсипала от душ гела Senses Oriental Sanctuary и последният половин месец исках да го изразходя, затова и наблегнах на него. Пенеше се добре, не изсушаваше и аромата му ми допадна (наподобява ми джинджифиловия на маслото The Body Shop Ginger Sparkle, но е по-лек и обран). Mega Effects е хубава спирала, но макар да не съм я ползвала много, започна да ми се рони и се разделяме. Иначе страхотно удължава, извива миглите ми и издържа цял ден без да помръдне. Изразходих обожаваният от мен ексфолиант Planet Spa Heavenly Hydration със средиземноморска маслина. Ако трябва да избирам между скрабовете на Refan и този, май ще спечели вторият. Аромата на маслина и море е разкошен, кремест и луксозен. Кожата е мека след употреба, текстурата идеална и е много по-икономичен. Цената му е около 10 лв, когато са на промоция. Нямам търпение да си го набавя отново. Имам много сашета на фдт и реших, че е крайно време да ги елиминирам от шкафовете. Този от серията Luxe не е никак лош - покрива добре, но трябва да се работи бързо, защото за секунди започва да стяга, пудрена/суха му е консистенцията.
       Остана ми и на дъното от най-добрият заздравител/база на Eveline 8 in 1. Вече дообирам останалото, но вече имам нова опаковка. Не мога без него. Ноктите ми никога не са растяли по-бързо, не са били по-здрави и лака ми не е издържал толкова дълго време.
       Пастата за зъби на blend-a-med 3d White Luxe Glamour измива добре, но не избелва. Общо взето паста като паста. Не е и от парливите. В мини шишенцето до нея имах от шампоана на Schauma Push-upp volume, с киви. Не дава повече обем на моята коса, освен това я омазнява бързо и не бих си купила голяма опаковка. Иначе мирише добре, но толкова. А околоочният крем на Ziaja с маслина се оказа сравнително добър за моя все още "млад" контур. Някъде четох, че бил мазен и не попивал, но при мен е обратното. Сутрин дори ми опъва леко, но моята кожа около очите е доста суха. Помогна ми обаче с тъмните кръгове, откакто го ползвам не са така силно изразени и кожата ми е по-мека, гладка. Няма аромат и не дразни по никакъв начин. Много икономичен е. Пак бих го взела по-нататък.


       Обожавам качеството на тоалетните води на C-Thru, но когато не ми се дават 20 лв за тях, защото прекалено бързо ми писват ароматите, съм посягала и към дезодорантите. Те са също толкова трайни, колкото ТВ. "Pearl Garden" не знам дали все още се предлага, напоследък забелязвам, че има много нови видове, но ми беше любим. Плодов, но не компотен аромат и с леки цветни акорди. Има чудесна трайност/шлейф и е достатъчно забелязващ се дори в студено време.
       За лакочистителя нa Ebelin и разредителя на Perfect едва ли мога да кажа нещо повече. Ползвам ги от години, за мен са най-добрите такива продукти.
       Остана ми само олиото за коса на Maccadamia Healing Oil Treatment. Споменах преди време, че маската за коса е най-доброто, което съм пробвала до момента. Възнамерявах и да има отделен пост за тези два продукта, но явно съм изхвърлила опаковката. Ползвах сашето 2 пъти, за толкова ми стигна маската, заедно с това олио и след това продължих само с него. Не е по-различно от останалите, които съм пробвала. Не утежнява косата, заглажда краищата, но не ми дава достатъчно блясък и мекота. Аромата ми е сходен с Thierry Mugler Angel. Плътен ванилов, ориенталски. Ефекта обаче от двата продукта, както писах лятото, ми допадна много. Мека, жива и лъскава по детски стана косата ми. Сякаш никога не съм ползвала преса, не съм третирала изобщо с каквото и да е. Повдигната от корените, чиста... коса мечта. Ако от тези 2 снимки можете да придобиете представа и какво се опитвам да кажа. Малко спомени от летните дни и къпинобер. :)


      И понеже уикенда е време за мързелуване, позволяваме си да се поглезим, включвам и това прегрешение, надявам се да обичате шоколади. :) Опаковките изхвърлих през седмицата, защото не устоят и успях да изям и двата.
      Milka choqSplash са едни от последните попълнения, появили се на шоко-рафтовете в хранителните магазини. Hazelnut - с лешниковия пълнеж е вкусен, но и ужасно сладък. Ако изядете целият не веднъж, премалява много. Относно вкуса, можеха да се постараят повече за пълнежа, не е от най-добрите. Другият с мента е идея по-обран по отношение сладостта, но и той според мен ако не сте чак такива любители на сладкото, ще ви дойде too much. Ментата е приятна, не пари като в Orbit Spearmint напр., но се усеща все пак. Вие пробвахте ли ги вече?





Няма коментари:

Публикуване на коментар