събота, 17 октомври 2015 г.

Catrice Pure Shimmer Highlighter

     Лимитираната колекция Nude Purism беше пусната в продажба в края на зимата - началото на март месец, заедно с Essence Cindarella. От нея честно казано си струваше само хайлайтъра и заради готиния принт, наподобяващ медена пита, реших да го взема. Опаковката му е типичната за пудрите и хайлайтърите на Catrice - квадратна, прозрачна и от сравнително стабилна пластмаса. Затваря се добре и няма проблем при разнасяне. Компактна е и не заема много място. Аромат няма, усеща се точно лек мирис на пудра.
      Цвета на Catrice Pure Shimmer Highlighter е светло злато, много нежен и ненатрапчив. На кожа обаче няма златно, а стои по-скоро бял, като типичните хайлайтъри. Разлика има обаче в подтона, топъл е.



     Не е от най-пигментираните, но и не се налага да вземате по 5 пъти с четката, за да извадите някакъв цвят. По-скоро е средна хубост в това отношение. Добре са го изпекли. :) Аз лично от страх да не разваля принта, подхождам малко със страх, но така или иначе не съм колекционер, а съм го взела да го ползвам. Напоследък често посягам към него, когато реша да съм с руж с блестящи частици, защото стои по-дискретно или пък ако сенките ми са по-лъскави.



      Издържа ми нормално 5-6 часа, но накрая на деня вече е поизбледнял на места. Ако го нанасям по-сериозно, а не с потупване с четката, вероятно и повече време би се задържал на мястото си. Разпрашва се малко.






     Имам снимка от пролетта, когато го и получих. На горните е ползван около 10 пъти.


     Беше ми трудно да успея да го хвана как е на скулите, понеже не е от най-блестящите хайлайтъри, но ето 2 снимки за някаква представа:


     Цената му беше ~ 5 евро. Определено не съжалявам за покупката му, макар че не блести с качество. Заради красивия принт си заслужават такива глезотии, а и не струва цяло състояние. :)

2 коментара: