неделя, 18 октомври 2015 г.

Weisse Kernseife - сапун за петна или почистване на четки за грим :)

     Допреди 2 месеца почиствах четките си за грим с шампоана Тео Бебе, който поддържах от години. Наскоро обаче след като отново се повдигна въпроса за сапуна от DM и колко добър бил за това, реших да сменя средството и при посещение на дрогерията, си го закупих. Писах и в последния ми пост за нови придобивки, че не стои на щанда с обикновени сапуни. Добре, че беше консултантка около мен и след като показах снимката, ме заведе до мястото където стоеше и този Weisse Kernseife. Води се сапун за петна, както се и вижда от етикета му.
      Пролетта си закупих и прословутия разтвор на МАК, но честно казано ми е голям проблем да го ползвам. Да слагам на суха салфетка, та да си играя по минута на четка да търкам и освен това бутилката да тече, не ми е сред любимите процедури. Затова и го ползвам изключително рядко, когато ми трябва на момента и е мръсна определена четка. Категорично за лице не ми върши работа. Само замазва отгоре фдт. Но да се върна на въпросния сапун. Цената му мисля беше 2,50 лв. Огромен е и ползващите го, казват че стига за много дълго време. Като се има предвид, че вече от около месец е активно експлоатиран от мен, наистина не изглежда да помръдва количеството.


      Както знаете, аз ползвам прословутото падче за лице на Ebelin, върху което разтърквам четките си. За тези за очи няма никакъв проблем, но с големите (за лице) е по-трудоемко. То е меко и се огъва, а и не успява дори след много дълго време пране, да изчисти напълно фдт.


     С Weisse Kernseife и Brushegg, за което писах през седмицата, си реших проблема завинаги. Сапуна още на мига, в който допра мокра четка и направя 2-3 движения, веднага разтваря продукта и под струя течаща вода, с въртеливи движения върху падчето пада. Четките за очи за секунди са готови, но тези за очи изискват малко повече. Около 10 пъти разтърквам върху него и след това се пренасям на brushegg. За първи път виждам напълно чисти четките си за лице. И на пипане космите се усещат като нови. Само остава да заскърцат. :) Бебешкият шампоан не успяваше никога да ги изпере до такава степен, колкото и пъти да съм повтаряла и слагала отново и отново, търках като луда върху падчето и пак оставаше фдт. Щом обаче и с бютиблендъра се справи, не остава никакво петно по него, ви е ясно за какво почистващо действие става въпрос.


      Първият път буквално сложих сапуна в чиния, защото е огромен и нямаше да ми е удобно да го държа, защото бях събрала половината си четки - от мързел и непочистване цял месец така става.



      Сапуна има лек аромат на лимон, точно на ретро сапун с лимон ми ухае. Напомня ми и на онези прахчета за настинка. И върху четките се задържа, но не е неприятно и се усеща само като решите да ги помиришете. Относно това дали ги прави по-меки и пухкави, не действа като балсам и да приличат на перушина, разперени. Изсъхват в тяхната си, нормална форма.

      Днес отново ми беше ден за пране и макар да не бяха много мръсни четките ми, ги щракнах за доказателство. За очи са ясни, обърнете внимание на двете за фдт.






Ако не сте открили вашето почистващ средство за тази неотменна част от грима ви, непременно потърсете сапуна. Има го само в DM. Четките ми за фдт вече не са наполовина чисти, а светят като нови. :)

6 коментара:

  1. Аз го ползвам от началото на август и също съм супер доволна. Мисля да го нарежа на 2-3 парчета, че не ми е особено удобен за ползване :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супер, радвам се че има и други доволни, които да потвърдят. :)

      Изтриване
  2. Аз ползвам марсилски сапун, който тук е евтин и чисти всичко изключително лесно, дори и петна по дрехите. Преди много се чудех защо толкова много блогъри изпитват удоволствие да ни показват мръсните си четки за грим, защото моите определено винаги изглеждат като нови, докато в един момент осъзнах, че явно не знаят с какво да ги почистват. xD

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Още не съм го пробвала за петна, но ми скри шапката как изчиства четките от фдт. Как досега не си го купих, при положение че от 2 години поне знам за него, питай ме... :D :)

      Изтриване
  3. Радвам се, че и на теб ти върши работа и си останала доволна!

    ОтговорИзтриване