понеделник, 12 октомври 2015 г.

Пяни и гелове за бръснене Wilkinson, Balea

    Днешният пост е "дело" на моята приятелка, която ми е фотограф често. Поканих я да ми бъде гост в блога и да сподели впечатленията си от някои продукти за бръснене, т.к. е маниак на тема бръснене. Разделихме ги на две - този ще е за пяни и гелове за бръснене, а другият за тримера от комплекта на Wilkinson, както и за тяхната дамска самобръсначка със сменяеми ножчета. Нея имам и аз, така че ще потвърдя. :)
    Ако ме познавахте, щяхте  да знаете за мен, че съм един от тези вманиачени хора, които обожават перфектната гладка кожа. Състоянието ми е толкова патологично, че ако кожата ми го понасяше, щях да си бръсна краката по два пъти на денПревърнала съм бръсненето в ритуал, като мога да кажа с две ръце, че съм изпробвала почти всички видове самобръсначки (мъжки и дамски - механични, електрически, тримери) и гелове и пяни за бръснене.
     Обект на моето проучване, в желание за перфектно изглеждаща и гладка кожа, напоследък, са геловете и пяни за бръснене.  Една от първите, които ме възхитиха беше тази от комплекта Wilkinson Quattro for Women Bikini, които включва дамска самобръсначка с 4 ножчета + тример за бикини зона, 1 бр. + Пяна за бръснене, 150 мл. 



    Пяната за бръснене на Wilkinson Rasier Schaving Mousse е за всеки тип кожа и със свеж плодов аромат. Съдържа комплекс AlphaX1, който осигурява по-гладка, стегната и еластична кожа. Обогатена с креатин, екстракт от морски водорасли, витамин Е и А, овлажняващи агенти. Осигурява гладко и комфортно бръснене. Предпазва от възпаление и раздразнение на кожата. Стимулира обновяването на кожата след бръснене. Подходяща е и за чувствителна кожа; дерматологично тествана. Това обещават от Wilkinson за продукта и моето мнение го  потвърждава. Изключително комфортно бръснене, пяната е с текстура подобна на суфле, прилепва плътно до кожата и между косъмчетата. Самобръсначката буквално не се усеща по кожата, бръсненето е деликатно без порязвания или раздразнения. (Имам капризна и чувствителна кожа, бих я нарекла проблемна.) Аромата е лек не се запазва върху кожата, но тя е сатенена – лъскава, подхранена и овлажнена (нямате нужда от лосион), като от реклама. Единственият недостатък е, че не я намирам  да се продава самостоятелно. Но продукта  си заслужава покупката, сравнително икономичен и ефекта е поразителен поне при мен. 
      Именно поради факта, че издирвах дълго любимата си пяна и не я намирах, започнах да й търся достоен заместител. Едно ходене в DM ме отведе при щанда с продукти за бръснене, където открих пяните и гелове на Balea.

  
    Първата,  която си купих беше Balea Rasier schaum mit Seidenprotein & Avocado – OL. Пяната е подходяща за крака, подмишници и бикини зона, за чувствителна кожа , дерматологично тествана. Аромата е плодов леко кисел, текстурата е като на всяка пяна – пухкава и въздушна. Точно това не и харесах много, именно тази въздушност  пречи пяната да попадне равномерно върху кожата. Доста неикономичен продукт е  и трябва да внимавате да не изпуснете флакона. Аз направих точно това, при което консистенцията й се разводни. След бръснене кожата е гладка, но имате нужда от лосион въпреки маслата, които съдържа. Кожата е леко суха. 



     Хубав продукт е, но геловете на марката са в пъти по добри или поне на мен и моята кожа повече ми допаднаха. От тях си купих два от общо трите аромата, които се предлагат. Моите са Balea Rasiergel Pink Grapfruit и  Balea Rasiergel  Blueberry love


     Двата продукта са с еднаква формула  различава се само аромата. Предназначени са за  кожата на краката, подмишниците и бикини зоната. Дерматологично тествани и хидратиращи. Нанася се малко количество върху навлажнена кожа, разнася се равномерно върху кожата  посредством разтриване и текстурата се превръща от гел в пяна. Точно това харесах на геловете, че прилепват плътно до кожата и бръсненето е значително по ефективно. Доста икономични са - количество колкото лешник ми стига и за двата крака, а имам дълги крака. Ароматите са разкошни и нямат химична нотка. На този с боровинка е сладък и с лек намек като на плодов йогурт, а кисел и тръпчив е на този с грейпфрут. Остават на кожата не като лосион, но са доловими. Кожата ми е гладка и хидратирана след бръснене.








      Ако имате възможност или откриете Rasier Shaving mousse на Wilkinson, не се колебайте, защото това е  отличен продукт. Препоръчвам го и по отношение на качество, и на ефект върху кожата. Добър заместител са геловете на Balea. Имат разнообразие от аромати (Pink Grapfruit, Blueberry love, Summer Garden) и повече от достъпна цена - 3,99 лв. за 150 мл. продукт. Всеки гел има и свой цвят (Pink Grapfruit – оранжев или розов, кои както го вижда / Blueberry love – виолетов; при разтъркване пяната не е бяла, а с лек нюанс според цвета на гела) и супер свежа опаковка, резултатите след бръснене са повече от добри и кожата е хидратирана. Аз се влюбих в тях и следващата ми покупка ще е с аромат на манго . :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар