събота, 28 ноември 2015 г.

The Body Shop Hemp Hand Protector

     Любовта ми към маслата за тяло на The Body Shop, ме кара да се интересувам и от другите продукти на марката. Постоянно ми се пробват нови неща. Ръцете са част от тялото ми, която е винаги на показ и не мога да допусна да пренебрегна. А и мразя да са сухи или напукани. Ежедневно ги поддържам с различни кремове. В една от последните поръчки, избрах да си взема best seller-a с масло от конопено семе, който е предназначен за много суха кожа. Той трябва да омекоти и защити ръцете. Помага за възстановяване влагата и еластичността. Предлага се в опаковки от 30 и 100 мл. Има и масло от серията в пластмасова кутия от 100 мл за още по-интензивна грижа.
       Конопа е една от най-старите култури в света, отглеждани в Европа и Азия, за храна, петрол и медицински цели. Въпреки че общността Community Fair Trade използва същия вид коноп, от който се произвежда канабис, тя влага в производството си не-психоактивен сорт, наречен Finola. Той произвежда богато, хидратиращо масло. Поради възможността сорта да бъде объркан с незаконните, CFT запазват местонахождението и техния доставчик в тайна. Въпреки това, те казват че техните земеделски производители внимателно торят конопените култури в уникално красиво и поверително място в UK. Повече можете да научите тук.


    Нещото, което не ми харесва в Hemp Hand Protector-a е очевидно на снимките. Опаковката ми напомня на кремовете от едно време. Супер намачкана и за тези пари, според мен трябваше да вложат малко повече. Не е трудна за употреба, крема излиза лесно, но на вид е.... евтина. И самата капачка е мъничка и трябва да внимавате да не падне, добре да я завъртите. Като изключим това, аромата също не е от приятните. Мирише ми на мая и някаква трева. Вероятно конопеното семе има такава миризма. Ако имате непоносимост към нея, имайте го впредвид. Няма нищо общо с цветните, плодови, аква или на зеленина аромати.


       По отношение качеството/ефективността на крема, обаче мога да кажа само суперлативи. Кожата ми на ръцете не е свръхсуха, но както знаете аз харесвам мазни и плътни продукти, които да оставят лек филм и този е такъв. Ако се нанесе малко, попива по-бързо и няма мазен слой.
       Това е първият крем, който нанасям вечер преди лягане и целият следващ ден забравям за ръцете си. Независимо дали ще се измия 5 или 10 пъти, няма изсушаване и опъване. Кожата е мека и гладка. Вечерта отново се мажа, за да поддържам ефекта.


       Текстурата му е средно между масло и вазелин, много плътна и гъста. Не оставя бели следи и кожата я поема бързо, като я оставя силно хидратирана, подхранена и еластична.




       Ако имате по-сухи участъци или грапавини, сякаш ги запълва и изглажда. Представете си ефекта на силиконовите бази за лице при широки пори, нещо сходно е и тук.


         FULL INGREDIENTS
Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Myristyl Myristate, Cannabis Sativa Seed Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Dimethicone, C12-15 Alkyl Benzoate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cera Alba, Panthenol, Methyl Soyate, Phenoxyethanol, Parfum, Sodium Benzoate, Allantoin, Citric Acid, Potassium Sorbate, Xanthan Gum, Hydrogenated Castor Oil, Retinyl Palmitate, Copernicia Cerifera Cera, Disodium EDTA, Tocopherol, Talc, CI 77288, CI 77492, CI 77491, CI 77499.


        С две ръце препоръчвам Hemp Protector-a, ако си падате по-мазните формули и можете да превъзмогнете леко неприятния аромат. Цената му също не е особено ниска, но за мен е оправдана и при намаления, си купувам малката опаковка за около 10 лв. В момента има 40 % и продуктите излизат сравнително изгодно, дори пак се изкушавам да не поръчам нещо.....
        Ако сте пробвали някой от другите продукти за ръце, какво е мнението ви за тях? Интересувам се от крема с бадем. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар