вторник, 10 ноември 2015 г.

Wet n'wild MegaLast Lip Color 907C, 966

     Обичате ярките, пигментирани и матови червила, които не изсушават устните и са трайни, тогава продължавайте да четете.


      MegaLast не са нови червила. Въртят се от години в интернет пространството и вероятно, ако често се ровите по блогове, сте ги срещали като dupe на някои цветове на MAC. Моите не открих по този начин, но търсейки суочове и избирайки си, разбрах че не са никак лоши. Приятелка беше в Америка на бригада и в магазина, в който работеше, имаха щанд на марката. Цените бяха като на Golden Rose & Flormar тук, затова и се сдобих с тези 2 цвята плюс две любими мои палитри от 8-ците (Comfort Zone & Petal Plusher) за без пари. Megalast струваха по 2 $, а тогава курса вървеше по 1,50 лв. Ако има кой да ви донесе от там, не отказвайте. :)



      Опаковките им не са нищо особено. Нестабилни и от евтина пластмаса са, но за 3 лв не можем да очакваме нещо кой знае какво. Вътре едното ми се отвинти и трябва да внимавам, за да не изпадне. Закрепя се, но да го имате предвид и ако го носите в чанта. Като изключим това, качеството за мен е много добро.


      Говорила съм не веднъж, че не харесвам Golden Rose Velvet Matte червилата, защото освен подчертаването на недостатъци и прекалената пигментация, самата пастелна формула и изсушаващото им действие, е убиец за мен. Не можах да се възприема с никое. Megalast за мен са по-лесно носима тяхна версия. Затова ми допаднаха доста. Не са така сухи, усещат се като кадифе, пак са супер пигментирани и издържат около 4 часа. Завършека им е матов кремообразен. Освен това не ми се разтичат или врязват в линиите и се нанасят лесно. Ако имате много напукани и сухи устни, вероятно ще подчертаят тук там по малко, но с минимални недостатъци, бих казала че стоят чудно. Не личат и дори се скриват. Само с едно прокарване, ето колко наситени са цветовете:


       907C Mauve outta here е разкошен люляков /мауви/ цвят, който мога да нося с няколко цвята сенки и през всеки един сезон. И с по-семпъл, и с по-тъмен грим. И самостоятелно, и с глос стои разкошно. Относно последното - любим ми е Seventeen Metal Shine 01 Pink, който виждате на снимките. Не нося често гланцове, макар да имам 30тина, но този конкретно имам за втори път. Толкова ми беше харесал, че в началото на студентските ми години, го видях случайно в една парфюмерия и взех отново. Не е мръднал като текстура или пък аромат, съхранявам на тъмно и хладно.


     
Mauve outta here самостоятелно:


 
      И с глоса на Севънтийн:



    966 Don't Blink Pink е много яркорозово, което аз лично предпочитам да нося точно сега. Може да ви стори налудничаво, но на красивия пейзаж от наситено жълтите листа, вярвайте ми, стои жестоко и се откроява на фона на всички в бордо и винено. През лятото не ми се носи такова удоволствие, колкото сега. Да, събира погледите, но аз вече свикнах с това.



     С 2 думи - страхотни червила! Струват си всяка стотинка, а и много повече, ако бяха в по-красива гилза. В България мисля че са около 7 лв, не е много, така че ако мернете някъде, не ги отписвайте.


3 коментара: