петък, 11 декември 2015 г.

Oriflame GG Long Wear Mineral Foundation SPF 15

       След Bourjois, другата ми любима марка за фдт е Oriflame. Дори като се замисля, тя трябва да води класацията, защото съм пробвала и имам повече техни, на фона на тестваните Healthy Mix и Healthy Mix Serum.
        Знаете че обожавам и ползвам почти само Perfect Fusion, за който неведнъж съм писала. Той ми дава нужното средно покритие, стои естествено, перфектна основа ми е за ружове и трае цял ден за моята кожа. Текстурата му е кремообразна и лесна за нанасяне. Икономичен е. В началото на лятото на пазара се появи новият минерален фдт от луксозната серия Giordani Gold и аз попълвайки някакъв формуляр, който ми попадна случайно, се оказах една от щастливките и първите, които получи безплатно опаковка за проба. Беше много добре замислено да отбележиш своя цвят и ако си сред избраните, ще получиш него, а не случайно изпратен. Long Wear Mineral Foundation се оказа със сходни качества на Perfect Fusion и е на път да ми стане толкова любим.




       Ще започна от опаковката, защото този фдт си заслужава да се отбележи, че е в много красива и луксозна на вид стъклена бутилка. Напомня ми на YSL Touch Eclat. Тежка и с масивна капачка, затваряща много добре. Помпичката му е супер, защото пуска колкото си пожелаете. Цената му е 29,90 редовната, но миналият месец струваше 9,90 и вероятно това е причината абсолютно всички цветове да нямат наличност в момента.


       Моят е Light Ivory. Почти (да не кажа) всеки път поръчвам този и ми пасва идеално. За мен лично е неутрален бежов нюанс с леко сивеещ подтон, но ми е като втора кожа. Не стои призрачно или жълто, а перфектно и не напразно е един от най-поръчваните цветове от всички фдт, които марката предлага. Ако сте белушки, Porcelan е за вас. За среднобели кожи, мисля че Light Ivory е точният. Следващият с розов подтон е "Light Rose". За по-тъмните дами е ясно.


         * Не е толкова жълт на живо, вероятно от светлината в стаята излезна така.

      Обогатен е с ценни вулканични минерали от Етна, които възстановяват кожата и има антиейдж ефект. Има защитен фактор 15.



       Консистенцията му е като на гъст крем, плътна, но се разнася лесно по кожата. Не мога да стана на петна, слива се идеално и залепва като втора кожа. На мен ми е нужно изравняване на тена и средно покритие, затова ползвам 3-4 помпички като ги нанасям на мънички точки по цялото лице и след това грабвам четката. Не се окислява. Ако сте с акне или ви се появяват често пъпки, не мисля че ще ви допадне. Няма да успее да ги скрие, макар че производителя го определя като високопокривен.


       Финиша му е подобен на Gel Serum (Bourjois Healthy Mix), т.е. леко сочен и мокър. Прилича и на Perfect Fusion, но стои идея по-влажно от него. За мен лично този фдт не може без пудра. Дори на моята суха кожа си личи когато няма нищо отгоре. Запечатам ли го, сега в по-хладното време, не мръдва от сутрин до вечер. Лицето ми е матирано перфектно. Дори в зоната ми около носа почти не изчезва. През лятото се е случвало да се размие от някои места, но имам навика да си пипам лицето, особено ако съм се изпотила, което смятам че почти всяка от вас го прави. Общо взето нямам забележки в това отношение. Не изсушава.




       Аромата му е като на крем за лице, подобен на синята Нивеа. Лекичък е и не предизвиква дискомфорт. След разнасяне не се усеща.
       Четката, която пуснаха Орифлейм заедно с фдт реших да взема след като я видях при приятелка. Стори ми се интересна и исках да пробвам. Косъмът й е синтетичен. Сбита е и добре захваната. За момента изглежда здрава, не е мръднала. Формата й лично за мен е по-подходяща за контуриране, особено ако беше по-тясна, но очевидно от марката не мислят така. В интерес на истината не е лоша, но е прекалено малка за безупречно и бързо нанасяне. Нужно ви е повече време и старание, иначе може да сте на петна на места. Разбира се, удобна е за зоната около очите и носа, но за бузите и челото е малка. Ако ползвате пък фдт, който засъхва бързо, ще трябва да сте доста сръчни. Цената й е 8,90 в момента. Пристига в целофан.


       Ето как стои фдт, първи 2 снимки - без, на следващите със. Смятам че се вижда добре, какво е покритието му. Стои естествено и е "фотогеничен". ;)




     Пудра - Guerlain Meteorites Powder Mythic
     Спирала - Estee Lauder Sumptuous Extreme
     Сенки - Urban Decay Naked 3 (Dust, Buzz, Darkside, опушени с Nooner)
     Очна линия - Golden Rose Dipliner
     Червило - Kiko Intensely Lavish 05 Heavy Cherry
     Руж - Oriflame GG Going Incontro "Rose Silk"


       Фдт ми е харесва много и бих го препоръчала на онези от вас с нормална към суха кожа и които имат нужда от леко към средно покритие. Прекрасно изравнява тена и е бетон през целият ден. Четката е добра, но ако сте готови да отделите повече парички (около 23 лв), по-добре инвестирайте в Real Techniques Expert Face Brush. Формата й е по-удобна за употреба, бързо се работи с нея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар