петък, 15 май 2015 г.

Turquoise Eyes



                   Kiko Sugar Mat 637
                   Avon Supershock "Savage"
                   Avon Ultra Color Absolute "Bare Ruby"
                   Maybelline Better than Skin Foundation
                   Catrice Jet Lash Ultra Black Mascara - разочарована съм от нея между другото
                   Essence OZ the great and powerful Highlighter Powder
                   Flormar Pretty Compact Blush-on P115


        Както писах и днес на обяд, аз ли промених начина на гримиране на очите, може би защото вече не ползвам околоочен крем, а гел сутрин, а тази пропуснах и коректора (само минах с четката от фдт).... моливът до 17 часа си стоя с едва забележимо отпечатване на моя паднал клепач. Досега Supershock винаги ми се отбелязваха след по малко от час. Имам го от 2 години "Savage", но чак днес го нося за пръв път. Много ми хареса!


четвъртък, 14 май 2015 г.

Urban Decay Naked 3 Eyeshadow Palette

     Бях останала с впечатлението, че Naked 3 е палитра в лилавата гама, но бързо разбрах колко съм грешала, когато я държах в ръцете си. И още повече, когато се гримирах с нея. Розово, меко кафяво и много тъмно бордо (Blackheart). Това е, което аз виждам и в палитрата, и на очите си. Ако не искате подчертано розово и ви е писнало от обичайната кафява гама, но все пак търсите цветове в неутралната гама, които да имат допир с последните, Naked 3 е за вас. Може да се направи и силен, и по-нежен, и блестящ грим. Възможно е да се пресъздадат много различни визии. Каквото си пожелаете. Но имайте предвид, че доста хора не се сработиха с нея. Не знам каква е причината. Може би точно казаното вече безброй пъти за сенките в кафявата гама и че те отиват на почти всички, важи и тук.
      Аз съм със сини очи и според мен, цветовете от тази палитра ми стоят добре. Подчертават без да обезличават. Ако искам да съм с неутрални устни, без да е нужно да съм с прекалено светли червила, каквито на мен не ми отиват, Naked 3 ми пасва идеално.



     Не знам дали има нужда да казвам, че са пигментирани и се нанасят с лекота. Преливат се за секунди, не се разпрашват с изкл. на най-блестящия цвят, който малко се рони, но той е като пресован пигмент и е нормална да пада леко. Много ми харесват двата матови нюанса в розово. Трудно се срещат такива сякаш и особено аз, както съм с жълти сенки около очите, рядко случвам на подобни, които да не ме правят изморена.



     Четката, както и тази в Naked, не съм ползвала. Просто откакто имам Zoeva, не посягам към други. Затова за нея не мога да дам мнение как е.


     Има и "книжка" с 3 мостри на базите на марката Primer Potion, но и тях не съм пробвала. В момента имам отворени други 2 и не искам да тече срока и на тези. Обаче се сетих, че в 1-цата също имаше стандартната база и от нея съм доволна, така че вероятно и с тези няма да имам проблем.


    Опаковката е метална, не е кадифена като 1-цата и няма проблем и да я пипнете по невнимание с изцапани от някакъв продукт пръсти. Стабилна е, мисля че ще издържи и на пътуване, но аз не знам дали бих рискувала да я взема с мен.
     Ето и 2 грима, които правих последните дни с Naked 3:


     За първият използвах: Burnout, Buzz, Factory & Darkside (отляво надясно)



        За вторият: Dust, Trick, Liar и за сгъвката смесих Darkside с Nooner. И под долните мигли в края сложих от Darkside. С него се убедих, че не само кафяво стои добре, а и розово. Ще започна по-често да се гримирам по подобен начин. Много ми хареса. :)
        Относно трайността - нямам забележки. Явно открих точният начин на употреба на NYX HD Eyeshadow Base и нанесени сутринта в 7, ги свалям вечер около 22 часа без да са мръднали. Така че оплаквания нямам. Ако цветовете са вашите, не се колебайте. Вземайте я!

сряда, 13 май 2015 г.

Magie Pearl Necklace

     Преди години купувах много бижута и особено от Avon поръчвах редовно, но някак утихна тази ми мания и започнах да избирам, съответно драстично и до минимум сведох поръчките. От Орифлейм вземах доста по-малко, но това колие Magie Perle ме грабна от раз и мислих дали ще си струва. В крайна сметка казах, че ще го върна, ако не ми хареса. Но се оказа сполучливо или поне на мен ми допадна много. Нежно е, елегантно и стои страхотно с изчистена риза, а предполагам и с рокля. Не е тежко и не ми се закача или пречи по какъвто и да е начин. Като го обърнете си личи, че е китайче, но отпред си изглежда чудесно. Имаше и гривна с обеци към него, но тях не купих. Съвсем спонтанно реших да се щракна, та от тук дойде и идеята ми за поста.


    Не съм с нова прическа, някой да не се чуди :), не знам как изсуших снощи косата си, но бретона застана така сякаш е извиван специално. В момента го пускам, т.е. не искам повече и го чакам да се изравни с дължината на косата. Ще има да си почакам сигурно 2 годинки. :)
    И под, и над ризата беше ок. При втория вариант естествено се вижда повече.



      Обеците ми са стари. Бях с тях на абсолвентския, но си паснаха с колието мисля. Имах перлички някъде, времето ми ме притискаше сутринта и нямаше кога да ги търся.
 
      Спокойна вечер!

вторник, 12 май 2015 г.

Oriflame Very me Sugar Nail Purple

       Миналата седмица ви показах зеленият пясък от тази колекция, днес е ред на другият - ярко виолетов. Много необикновен цвят е за мен. Повечето, които съм виждала или са тъмни със сив подтон или светли към люляк, а този е тъмновиолетов. Не е неонов, но е достатъчно ярък, за да направи впечатление на няколко души.
       Зеленият като формула ми хареса повече. Покри идеално на 2 слоя, докато този е по-рядък и макар да е пак на толкова на снимките, има лека прозрачност и може да се нанесе още един. Относно съхненето, може би съхне и малко по-бавно, но все пак след 20 минутки можете да си вършите работата или легнете.



     Пясъчния му ефект не е груб, но не и слаб, според мен е нормален. Частиците са ситни. Трайността му не е голяма. За ден се пооголиха някои връхчета. Днес и е трети ден с него и вече са изцяло оголени. След последното къпане побеля малко отгоре, но смятам да сложа още 1 слой и да запечатам връхчетата.





    Цената е 4,90 и както споменах в предната публикация, има още 3 цвята - оранжево, фуксия и тъмносин. Препоръчвам зеления с 2 ръце. Този си има недостатъци и забележките при него си личат повече. Зацапва се и по-лесно. Но пък ако цвета ви е харесал, не е чак толкова зле. ;)

понеделник, 11 май 2015 г.

Avocado Toast

     Добро утро!

     Днес направих по-различна закуска от обичайната, а и отдавна исках да пробвам тост с авокадо и яйце. Затова я споделям с вас. Много вкусно стана или поне на мен ми хареса много. С чери доматите и руколата също е свежо и приятно. Препоръчвам да опитате. Авокадото не е за всеки. Може да го намразите или пък да го заобичате, особено е, но няма как да знаете без да пробвате. Да ви е сладко! :)



     И едни красиви ароматни божури за начало на седмицата. :)


          Хубав ден и спорна седмица!

неделя, 10 май 2015 г.

Victoria's Secret Forbidden Fantasy Fragrance Mist

     Боди мистовете на Victoria Secrets, а и лосионите за тяло на VS, са много популярни в блог пространството. Още миналата година се появиха няколко от спрейовете в дрогерии Лили, но аз имам Forbidden Fantasy от преди това и не бях чак толкова развълнувана от което. Цената им при пускането беше 20 лв без намаление /със 17 лв/. Не знам обаче дали към момента още се предлагат или поне всички. Имаше налични 4 аромата по спомен: Sheer Love, Love Spell, Secret Charm, Strawberry & Champagne или поне в 2 Лилита, в които бях. Подуших всички с очакването да харесам някой, но уви. Не че ми миришат зле, но за 20 лв. предпочитам да си купя C-Thru, който прави уникален шлейф, отколкото това спрейче. Скоро видях, че вече има и кремове за тяло. Те също струваха около 20 лв.


        Дълго отлагах отварянето на моето, защото имах накупени преди него спрейове от Naturals серията на Avon, но наскоро приключих един от последните и реших, че е крайно време да започна миста. Отзивите за този продукт на места бе ласкав, на други не толкова. Бях чела за висока трайност, която изключва необходимостта от употребата на парфюм след него. За съжаление обаче при мен това е мираж или поне този вид точно. Издържа ми сигурно не повече от час или аз спирам да го усещам след максимум толкова. Същото каквото е и със спрейчетата на Avon.
      Аромата на Forbidden Fantasy е екзотичноплодов и цветен. С маракуя и жасмин е, усещам и двете. Хем има плодовата нотка, хем не е чист "компот", но все пак не ми ухае на нещо впечатляващо и ми бие на евтино на моменти. Приятен е, но не може да замени парфюма ми в никакъв случай. Много обичам и маракуята, и жасмина, обаче ги предпочитам явно като отделни съставки в душ гелове или кремове за тяло. Пръскам се след баня и лосиона за тяло с миста. Леко пощипва, ако съм бръснала краката, но не е непоносимо. При Avon Naturals е малко повече.


      Споменах Avon Naturals - ами сходен ми е с тях, като тук липсва онази спиртна нотка, която имат Ейвънските евтинии в началото. Опаковката им е по-хубава и са по 250 мл mists, особено с етикета на гърба са приятни за окото и тоалетката, но за разхлаждане и освежаване не мисля, че бих купила отново VS. Същата работа ми вършат и другите, които струват 5 пъти по-малко. Вярно - по 100 мл са, но на мен ароматите ми омръзват ужасно бързо и сигурно този скоро ще ми е писнал.

                                  Състава:


       За 2-3 седмици съм свалила около 2 пръста от опаковката, така че не е супер икономичен, колкото се споменава някъде. Общо взето не е лош продукт, но според мен лично има по-добри за същата сума глезотии, на които да се обърне внимание.