събота, 23 май 2015 г.

Weekend Trip

      През изминалия уикенд посетих столицата, за да уважа приятелка за най-важният ден в живота й, та покрай празника успях да се срещна с мило момиче, което ме затрупа с красоти от Италия. Толкова съм щастлива, че намерихме време да се видим и запознаем на живо, а и часовете прекарани заедно в приказки по женски и разходка по магазините, ми дойдоха като глътка свеж въздух.

Затова колкото и да нямам нужда от козметика, точно заради тези контакти и срещи с нови хора, съм готова да се затрупам. :)


     Ето и какво ми донесе тя. Дълго се чудех имам ли нужда от 2 нови хайлайтъра, та и руж, но накрая и казах вземи ми ги. Само ще ги мисля и гледам суочове, по-добре е да са мои. Грам не съжалявам, страхотни са! Ружа от Essence Cindarella е в толкова сладка опаковка, а хайлайта е плътен и усещам колко любим ще ми стане. Другият на Catrice е също много хубав. Докато на Есънс е в розовата гама, този е в златно. 


Останалите красоти са ми подарък, нямам търпение да ги пробвам. Седнахме в Happy и най-накрая пробвах суши. От миналото лято го мисля. Хареса ми. Искам да опитам още много видове. :D Накрая за десерт хапнахме и от тазгодишните сезонни на Happy - ментова тапиока с ягоди. Миналото лято ядох био тапиока с пъпеш, която беше невероятна, но това са решили да ползват от малките вкусни червени плодчета за допълнение. 




     Преди срещата се отбих в аптеката в мола и като видях, че се продава Apivita там, нямаше как до пропусна да разгледам. Избрах си маска с лавандула и ексфолииращ гел с кайсия. След това се разходихме до Рефан, исках да тествам хвалената от Мария серия с бразилски лешник, но се оказа спряна и имаше само бутера за ръце. На нейно място е пусната вече нова, която ми хареса доста - Shea/Karite. Ухае ми подобно на какао. Другата е със Blue Orchid, от която си и взех ексфолииращата гъба. Мирише свежо и приятно.

      Отбих се и в MAC в Мол София, където се запознах с новото попълнение в екипа им - Таня. Отидох да си купя само четката 217. Бях си казала "влизам, купувам и излизам, че застоя ли се, ще настане буря". Не можах. Отношението от вратата, ме накара да остана. А след като Таня ме и позна, сещате се 2 блогърки на едно как сладко могат да си говорят. Показа ми всичко, което исках. Пробвах продукти и след ден се върнах отново. Така добре ми нанесе от скинфиниша Soft & Gentle, че докато не го държах в ръцете си, не можах да се прибера. 


    Издържа на температурите, 10 пъти се огледах преди да се разгримирам вечерта, за да съм сигурна че не мога без него. Толкова красиво блести и обгръща кожата със златен воал. Нанесе ми и в средата на челото, където не се бях сетила досега да слагам хайлайтър и така готино стоеше.. А харесах много и ружа Stubborn пак след демонстрация от нейна страна, та ще се сдобия и с него тези дни. Препоръчвам я с 2 ръце. Мило, отзивчиво и чаровно момиче. :) Сдобих се и с разтвора им за почистване на четки. Мислих го, но не е добре да мия четките се постоянно, а и след многото добри отзиви мисля че няма да остана разочарована. Ето го ружа как стои:


      Не можах да устоя и на любимия сладолед Raffy, но вместо течен шоколад, този път реших да опитам други видове. Течен шоколад с лешник и вафла с лешник. Първият всъщност съм го яла, но отдавна и го харесвам доста, вафления и той е много ми допадна. Наистина мирише и е с вафлен вкус. :D Черно и бяло  + Фереро си взе Траянка, но не съм впечатлена от тях. Е, въпрос на предпочитания де. :)


     Момчето на щанда ми напълни фунията, 20 минути няма изяждане. Ама пък беше вкуснооо. :)))



     И красивия сватбен маникюр на Траянка. <3


        Няколко снимчици от хубавият повод.
 


     Тортата беше мнооого вкусна.






Слънчев уикенд! :)

Kiko 337

      Обичам лилаво и това теменужено не прави изключение. Имам няколко крема на Кико, които също харесвам. 344 и 389 особено са ми топ! Покривни са, нанасят се лесно и имат чудесен финиш. С топ лак са стъкло! No. 337 е единият ми подарък от Нат (в следващия пост ще разберете повече за нея) и понеже това лято цвета присъства в няколко от колекциите, напр. в Island Sun (Zoya) - Serenity, веднага като се прибрах го сложих. Не че се влияя за маникюра от тенденциите, но е много хубав и ярък. А кога, ако не сега да го нося?


     Сложих от топа на Catrice Gel & Shine, с който запечатах и го направих още по-лъскав. С него съм от 4 дни и блясъка му е леко помътнен, връхчетата ми се изтъркаха, но общо взето изглежда добре и с малки поражения. Жалко, че вече е изчерпан. Но пък имат други готини и ярки пастелни нюанси, които си струват. А и редовно са намалени на 1,90 евро.




     На слънце е ярък виолетов цвят, мноооого красив!






петък, 22 май 2015 г.

Models Own Diamond Luxe Oval Plum

    При последната обща поръчка от Моделс Оун, буквално ме изнудиха да си избера нещо, за да не съм капо, понеже искания от мен Shades беше изчерпан за пореден път, си избрах нетипичен за мен цвят. Oval Plum е тъмна малина с подтон циклама и разкошен шимър. Много ми напомня на China Glaze Ahoy, но вторият е по-ярък. Никак не съжалявам за покупката и не знам как не съм го забелязала досега.



     Models Own Oval Plum пристигна с дефектна четка, която освен крива, е и твърда като метла и няма как да ползвам. Лакирам се с друга от подобен на цвят лак. Като изключим този "проблем", лака е страхотен. Покрива само на един слой и се плъзга като масло по плочката. Съхне бързо, с топ лак блести още по-готино и обира комплименти.



       Издържа спокойно 3-4 дни без да го пазя. И макар да съм кротка уж, ще изгоря отново при следващите 50 % в сайта.... толкова е красива цялата колекция.

четвъртък, 21 май 2015 г.

Грижа за усмивката

      Усмивката е част от ежедневното ни "облекло" и трябва да се грижим добре за нея, да я пазим. Знаете как може да преобърне настроението на някого. Затова е толкова важна част от нашето съществуване. Но днес няма да изпадам в тълкуване на подобни въпроси, а ще ви покажа какво аз ползвам, за да поддържам в приличен вид зъбите си.



       Споделяла съм ви, че страдам от кървящи венци, които са податливи и на подуване. Преди години се случи последното (от лявата страна), но слава богу за няколко дни оправих положението с гела за венци Parodium и Sandrin. И от тогава да чукна на дърво, не се е появявало такова нещо. Но ми стана обеца на ухото, особено след като за 3 месеца бях нон стоп на зъболекар. Който го е страх и не ходи на преглед редовно, си търпи последиците и взема поука за в бъдеще. Но сега по същество.



      Любимата ми паста за зъби от няколко години е Bilka Paradont Protect. Не оставам без нея никога. Още преди да ми е свършила текущата, се запасявам с нова опаковка. Осезаемо стяга венците и спира кървенето. Бяла е на цвят. Вкуса не е ментов, но не е и неприятен. Ако очаквате освежаване, не е за вас. Купувах няколко пъти Elgidium Sensitive и антиплаковата заедно с четките на марката за чувствителни зъби, но не видях облекчение и ефект. А и цената от 7-8 лв не е оправдана. Билка струват 3,50 лв, а когато са намалени са между 2,70-3 лв.
      В края на 2014, началото на 2015 г. от Билка пуснаха нова серия Gingival Care - патентована формула и побързах да си я взема, за да видя дали ще е толкова ефективна, колкото Paradont Protect. Вече изразходих опаковката заедно с водата за уста и мога да кажа как действа при мен. Обикновено веднъж на 2-3 месеца около определени зъби се зачервява венеца и ме боли освен при миене, и при хранене. С тези 2 продукта, не съм забелязала да се появи проблема. На цвят е светломентова и вкуса е като на дъвките Орбит - зелените. Само че не е толкова парлива. Водата, сравнена с тази от червената серия е по-щадяща и не люти толкова. Поносима е, но има лек вкус на "газирано" - да го имате предвид. Трябва да се пробва, трудно ми е да го го обясня. Гела за венци не купих на този етап, защото за момента не съм усетила необходимост от такъв.



        Четките ми са някакви немски "all dent", бях си ги взела случайно от Penny, но ми харесаха и в момента ползвам само тях. Евтини са, около 2-3 лв е опаковката. Почистват сравнително добре и не са груби. Преди тях бях с Dontodent за чувствителни зъби, но имам чувството, че те не могат да премахнат остатъците от храна и си стоя с неизмити зъби. Случвало се е по 2 пъти да минавам през банята, защото като се погледна в огледалото, виждам как почти всичко стои. Затова от половин година не съм се върнала към тях, макар да са много меки и щадящи.
         В началото на месеца бях на малък шопинг и в ДМ забелязах тези на Dental, станаха ми любопитни заради главата със сребърни влакна и това, че са антибактериални. След доста чудене, имаше и Sensitive вариант, си взех тази за парадонтит. Но все още не съм я отворила, надявам се да не е прекалено твърда. Струваше около 3,50 лв.







     Около 7-8 май ми си появи неприятна болка от дясната страна при пиене и ядене на топли и студени храни/напитки. Веднага отидох на преглед, защото беше неприятно и нямаше как да търпя. Зъболекарката старателно ме прегледа и ме посъветва да купя Listerine и да я ползвам няколко дни,  защото нямам кариеси. Може би пролетно време ще ми се появява това. Но още не съм развила парадонтит, за да ми изпише антибиотик. Опаковката я изразходих за 2 седмици. Джубурих сутрин и вечер, наистина отшумя болката и вече се храня и пия горещ чай без проблем. Изобщо не вярвах, че от вода за уста ще се оправя и бях сигурна, че ще ходя отново, но се уверих. Още първата седмица се усеща ефекта от нея.
      Вкуса и обаче е доста "хард" и първоначално едва се издържа паренето. След 10-15 секунди свиквам и издържам до 30. Една пълна капачка ми е достатъчна. Веднага стяга и зъбите скърцат от чистота.


       За водите на ДМ - Dontodent съм писала вече. Имат приятни освежаващи вкусове, но от тях не може да се очаква повече или поне за моите нужди те са стандартни почистващи. Все пак не са лоши и купувам трета подред да имам под ръка. Ползвала съм червената и зелената, сега последно купих тази, че само нея не бях пробвала. Струват около 3 лв.


       Вие как си грижите за усмивката си?

сряда, 20 май 2015 г.

Avon Ultra Beauty Rose Creme


       Голям експериментатор съм що се отнася до червила, затова като видях нова серия от Avon и си поръчах един цвят за проба. Очаквах да е подобна на старата дълготрайна, може би заради същата гилза, но се оказа доста различна. Червилата на марката харесвам, обаче това никак не е мое по всички параграфи.
       Цвета е оранжево, бих го нарекла "консервативно", защото не е убито, но не е и ярко. Има лек керемиден подтон на моята бяла кожа. Вече го подарих на близка, която е по-тъмна и при нея си е хубав, свеж коралов нюанс и няма онази керемиденост. 



    Не е от най-плътните червила, иска напластяване. Първоначално нанесено, има лек блясък и се усеща меко. След 10 минути започва да ми лепне и не е никак комфортно. Особено ако сте със сухи устни с недостатъци, ще ги подчертае. Само с пиене на вода и говорене, след 2 часа е попило и полуизчезнало. Освен това се появява и досадната линия във вътрешната страна, което автоматично ме накара да се освободя от него. Носих го и преди да се затопли, и сега при по-високи температури. Мнението ми не се промени.


 Опаковката иначе е лека и удобна за носене в дамската чанта. От марката обещават цвят и дълготрайност, но аз не мога да кажа положително нито за едното, нито за другото. Или поне точно "Rose Creme". Останалите 9 цвята може и да са по-различни, но предвид наличието на хиляди други марки на пазара.... Много по-добри са Perfect kiss, Ultra Color Rich, Ultra Color Absolute, новите Indulgence, Bold. А и цената им от 7,90 /в момента/, е прекалено за тях. Така че се насочете към друга серия, ако сте решили да си купувате някакво червило.

 Потърсих суочове на някои от другите цветове, ето едно чуждо мнение за тях. Както и предполагах, Eternal Flame (за което ви писах скоро колко обичам, но е от Extralasting) е ок като покривност, но останалите по-светли, са средна хубост за мен. И на суоча на Pink Creme, мисля се вижда че не ляга "равномерно".


Не бих казала, че ми стои зле, но и формулата не е моя, за да имам причина да го задържа. Сигурна съм, че така щеше да си застоява.



Със светкавица: