неделя, 24 януари 2016 г.

Oriflame Lucia EDT

     Lucia е един от първите и емблематични аромати на Орифлейм, които доскоро спадаха към категорията спрени от производство. Заради интереса към него, се появява напоследък по каталозите често, дори лансираха нов Lucia Starlight. Той е малко по-плътен, но отново не бих казала че е особено траен и шлейфов. Моята Лусия имам от преди 2 години. Бяха го пуснали за представители на символична цена и предвид добрите отзиви, го взех от любопитство. Майката на съученичка редовно ме питаше дали го няма да поръча, защото и беше любим. Затова и вероятно очакванията ми бяха за наистина страхотен и интересен. И като аромат не бих казала, че е лош. Харесва ми. Приятен пролетен и женствен аромат е, но такива вече има почти всяка марка.
       Трайността му също не е висока или поне аз не го усещам отчетливо. В първите минути и час, е с добър интензитет за цветен парфюм. След това обаче започва да отслабва и се губи, стои близо до кожата и не го усещам особено. В интерес на истината, за EDT вариация и предвид факта, че Орифлейм според мен не са им силна страна ароматите, е сравнително траен. Остава около 5 часа, но само когато допра нос до китката. Не се носи около мен, за да ми носи истинско удоволствие.


      Върху мен отчетливо усещам бял люляк в първите минути, придружен от жасмин и роза. Белият люляк обаче взима превес и е "сърцето" на Lucia. Има и цитруси, но са на заден план и главно изпъкват цветните акорди. След първия час аромата става доста по-мек и изпъкват магнолия със сандалово дърво, виолетка и дървесни нотки. Лусия е сходна с Жадор на Диор, ако го познавате, но тук цветята са по-обрани. Има едно сравнение за Диора, на което попаднах преди години и гласи, че сте като ударени с букет по главата. За тази тоалетна вода, не мога да кажа същото. Сравнително консервативен е в това отношение, макар пирамидата му е да е доста богата - цък.


      Като цяло не е лош парфюм, но няма да останете очаровани, ако имате голям опит с аромати от различен ценови клас и сте станали капризни.


        Флакона и опаковката както става ясно от снимките, са изчистени и със семпъл дизайн. Предвид цената му, мисля че бихте могли срещу още няколко лева да се сдобиете с по-наситен и качествен аромат. Например от този тип са Dupont Passenger, Blanc, Lanvin Eclat d'Arpege. Това разбира се е мое мнение и ако на вас Lucia ви харесва, носете си го с удоволствие. Все пак кожата ви и собствените възприятия, са най-важни.


Няма коментари:

Публикуване на коментар