четвъртък, 14 януари 2016 г.

Pirin Dream 30+ Подхранващ околоочен крем

        Pirin Dream е българска и сравнително нова за мен марка. Чела съм за тях отдавна, но почти не съм срещала техни продукти. Миналата пролет имаше разпродажба в магазин, който затваряха и наличния асортимент ме накара все пак да пробвам нещо. Всичко беше с дълъг срок на годност, затова и всъщност си купих, а и бях любопитна. Взех серума за очи, който всъщност дадох на майка и този подхранващ крем. Него оставих за себе си, понеже се води за суха и чувствителна кожа, каквато е моята. Продавачката твърдеше, че серума бил за мен. Само че нямаше как да обори моето твърдение. Вярно, че според производителя не е за моята възраст крема и се води за ефективна борба с бръчките, но годините вървят и едва ли ще ми навреди. Пък и серума ми се стори, че няма да е достатъчно хидратиращ. Напоследък усещам как се събуждам със сух контур, който ми и опъва някои дни. Но стига празни приказки, ето какво мисля за този крем:



        Подхранващия крем за очи е в много стабилна пластмасова опаковка. Напомня ми на някои от луксозните марки дори. Клинично тестван е. Съдържа мурсалски чай, българска роза, дива гулия, хиалуронова киселина, REGU-AGE и витамини А, Е и Д-пантенол.
     



        Стандартните околоочни са по 15 мл, а този е 25. Крема на Билка с мавруд също беше толкова и използвах 6 месеца, така че ще стигне за доста дълго време и Pirin Dream. Срока му е до края на 11.2016, затова не ме притеснява. Дотогава със сигурност ще е приключил. Засега го ползвам вечерно време и понякога като дневен, но когато ще излизам и се гримирам, посягам към гел, за да нямам проблем със сенките.


      Текстурата му е много плътна и гъста. Прилича на синята Нивеа, дори е по-плътен от нея и повече се доближава до някои масла за тяло. За мазни кожа вероятно ще е прекален и няма да се хареса, но за сух контур е чудесен или поне на мен ми се отразява много добре. Не попива веднага след нанасяне. На сутринта обаче се е абсорбирал напълно. Аромата му е почти идентичен с кремчетата на Nivea. Не е много силен, но и не е едва доловим. При мен не предизвиква дразнене.



       Ползвам го от около месец и половина, ето и колко съм измазала за този период:


      Относно ефективността му, смятам че наистина работи. Сутрин кожата ми в зоната е мека, гладка и ми е много комфортно. Не усещам да ми опива. Върху тъмните кръгове не виждам промяна, но и той не е насочен главно в тази насока. Подхранващия ефект е на лице, което за мен е важно и покупката ми се оказа успешна. Много приятен продукт. Бих пробвала и серума някой ден. Цената му беше съвсем прилична, от рода на 5-6 лв. Струва си да пробвате, ако имате много сух околоочен контур.


       Какво друго бихте ми препоръчали от марката?

Няма коментари:

Публикуване на коментар