понеделник, 11 април 2016 г.

Balea Südamerika/ Dark Glamour Handlotions

            През деня и по топлите сезони, предпочитам кремове и лосиони за ръце с по-леки текстури. Те хидратират и подхранват по-краткотрайно кожата и не проникват в дълбочина, но пък попиват бързо и мога да си позволя да нанасям през час. А когато са и в удобна опаковка с помпичка, мога постоянно да се мажа и ръцете ми да ухаят на свежо и приятно.


            Лосионите на Balea са точно такива. Текстурата им е като на лосион, но при допир с кожата, се усеща колко лека и въздушна е. Помага да омекоти и подхрани сухите на ръце, ако не са напукани или изпръхнали. Оставят я приятно хидратирана и нежна на допир. Например обичам да ги ползвам след като изтрия лака си и лакочистителя малко или много е оказал влияние. Няколко минутки по-късно спокойно мога да се лакирам без да се притеснявам, че плочката ми се е омазнила и това ще повлияе на трайността.


        Südamerika конкретно беше от една лимитка, която се появи през лятото на 2012 г., но тук за съжаление не заредиха. Толкова я исках, че помолих приятелка да ми го купи от Германия лосиона.


         Обожавам кокос и ананас, а в комплект с такава готина опаковка, трябваше да го имам. Ухае точно на пресен и сочен ананас. На леко тръпчив, но сладък цитрусов плод. Аромата не се задържа дълго, до час се е изпарил. Не помня обаче крем за ръце или лосион, освен тези на The Body Shop, които да издържат повече.


         Имам и още един лосион с помпичка на марката, който е с орхидея - Dark Glamour, но и него спряха. Неговия аромат е по-лек и не знам дали си въобразявам, струва ми се че този с ананаса хидратира малко повече.






         Balea често обновяват асортимента си и се появяват различни аромати или сходни на предишните. Формулата им е същата обикновено, така че ако сте имали някакъв вид и сте го харесвали, остава да се надявате да ухае готино за вас. Дори кремчетата им в тубички, много често са с приятни плодови съставки. Супер достъпни са като цена и можете да им хвърляте по едно око, когато си търсите нов. А и има в мини размери, идеална за чантата ви. :)


        Цената им е около 4-5 лв и са много икономични. Една помпичка ви е напълно достатъчно за двете ръце. В момента в нашите DM-и мисля е наличен Golden Glamour и този в тубичка. Скоро не съм ходила до близкия магазин, затова не мога да кажа конкретно кои други можете да откриете, но избор има със сигурност.


Няма коментари:

Публикуване на коментар