неделя, 29 май 2016 г.

Oriflame Volare EDP

      Ако сте разглеждали каталози на Орифлейм някога във времето, то няма как да не сте забелязали този емблематичен за шведската марка аромат. Volare е познат и се продава може би от началото, от функционирането на компанията и до ден днешен е харесван и запазен като концепция. Има някаква разлика с предишните, но не познавам най-първия, за да кажа със сигурност в коя част от развитието, се наблюдава. Главното за мен идва от ириса обаче. Който харесва аромати с него, веднага би усетил разликата. Промяната в съставките може да видите тук в пирамидата, както и външната опаковка.


      Знаете какви метаморфози претърпяват парфюмите в световен мащаб последните няколко години и колко променени формули има. Лошото е, че не е към по-добро. Ценителите на този "жанр" ще ме подкрепят. Масово ароматите са по-нетрайни, олекотени и доста орязани. Правят се лесни за харесване и от първо подушване. Но според мен, Volare бих казала, е сравнително автентичен, защото съм го пробвала преди 10 години, още в началото на срещата ми с Орифлейм и когато беше в друга опаковка. Имала съм розовото Volare Magnolia, което няма нищо общо с класическото. Изчистен и сапунен, свеж моно аромат на магнолия.
       Категорично Воларе не е парфюм за всеки. Или го харесвате, или не. Средно положение според моя вкус няма. Пудрен, ретро аромат с отчетлива виолетка и роза. Но не онази роза, с фините и нежни цветове, а обвита в много пудра и виолетов воал. Много шлейфов и траен за разлика от сегашните предложения на марката. Подходящ за вечерни излизания или по-хладно време. Ако кожата ви позволява и не ви задушава, носете го и през топлите сезони, но моя нос не харесва подобни парфюми на 30 + градусови температури.


        Започва с нотки на круша, виолетка и галбанум, след което божур с жасмин и роза се преплитат на базата на пралина, кедър и кожа.


        Последният и актуален в момента флакон, е точно този от снимките. С изрисувана роза върху стъклото, докато капачката наподобява клонка с бодлите на цветето.


        Цветовете са решени в розово злато, което стана актуално последните години в областта на аксесоарите.


        Ако харесвате Volare, към него се предлага крем за тяло, рол он и мисля дезодорант. Преди години имаше талк за тяло, но отдавна ги няма. Аз пазя моята пудра, като рядко я ползвам обаче. Аромата й обаче, се е запазил.



       На пазара от скоро има нов вид Volare Forever, но в България все още не се предлага.


Няма коментари:

Публикуване на коментар