петък, 20 май 2016 г.

Nat Aura Pearls 20+ Bio Ehinacea Deep Cleansing Mask

        Nat Aura е луксозна серия на българската марка Biofresh, която се слави с по-изчистен състав и съответно е на доста по-високи цени. Линията NAT'AURA PEARLS 20+ KEEP THE YOUTH е козметиката на цъфтящата младост. Интервалът от 20 до 30 година е период на увереност в младостта, но и време, когато трябва да се създадат навици за грижа за кожата. Тя трябва да бъде хидратирана и защитена от агресивните фактори на околната среда, стресът и умората. Активните съставки, обединяващи линията са: био екстракт от ехинацея, стволови клетки от ехинацея и био масло вечерна иглика. В зависимост от конкретния продукт и функцията му тези ингредиенти биват допълвани от други, които отговарят на индивидуалните му характеристики и ефектите, които той цели да постигне. Продуктите от 20 + са сравнително достъпни, но за останалите възрасти стигат близо 50 лв за крем. Днес обаче темата е почистващата маска за лице, чиято цена е около 18 лв за опаковка от 75 мл.
        Според производителя маската е дълбокопочистваща, наситена с натурални продукти, които трябва да премахват токсините и почистят порите в дълбочина. Природна формула за свежа, сияйна и леко дишаща кожа. Обогатена е със зелена и бяла глина, които абсорбират замърсяванията от най-дълбоките места на кожата, като ги замества с ценни микроелементи. След употреба, кожата е мека и кадифена.


       Състав: Съдържа 97% натурални съставки, 34% органически компоненти. Органическо масло вечерна иглика, която стимулира производството на нови клетки. Подобрява виталитета и еластичността на кожата и я прави стегната. Органично масло от ший, което подхранва кожата.



        Маската е с типичната за глинена маска формула - гъста и кремообразна. Нанесена на кожата, в първите минути изглежда като крем, но за определеното за престой време (15 мин.), започва да изсъхва и стяга. По това прилича на глинена. Ако сте нанесли по-плътен слой, не попива. В случай че сте сложили тънък, попива като крем и не се вижда. Отмива се малко трудно, защото е залепнала плътно, но за 2-3 минути сте готови.
         Аромата е нещото, което не можах да понеса. На мен лично ми мирише на гранясало. Подари ми я позната, беше я пробвала само. При положение че имаше 3 пълни месеца срок и едва отворена, някак не мога да преглътна. Не е прекалено силен, но определено се усеща при нанасяне и ме дразни. Чела съм отзиви за Nat Aura като цяло (за другите възрасти) и жените споделяха, че някои продукти при тях след месец също започват да ухаят на старо. Не знам от липсата на "консерванти" ли е, но не смятам за нормално това. При тези цени, е абсурдно, колкото и bio да са.


        По отношение на ефекта върху моята кожа (нормална към суха през зимата, през лятото е комбинирана), да кажем че е ок. На пипане е мека и гладка, хидратирана и се усеща чиста. Няма пресушаването като при Ейвънската маска с минерали от мъртво море. Не мога да кажа обаче, че почиства порите в дълбочина като нея. При мен единствено в зоната на носа се струпват повече замърсявания и се омазнява, но онези ситни бели точици със себум, си стоят след употреба. Не могат да излезнат напълно. Помага ми за пъпчици или ако на места ще избиват. След престой 15-20 минути излизат на повърхността с връхче и се премахват веднага. На сутринта кожата е успокоена и чиста. Нищо по-различно от това, което мога да постигна с по-бюджетна маска. Предпочитам в пъти шоколадовата на Freeman.



      Маската се отразява добре на кожата ми, но за лятото не мисля че би била достатъчна. Имам нужда от по-силен почистващ ефект и особено в зоната на носа. Единствената причина, поради която не бих купила друго от Nat Aura е, че бързо се развалят и миришат на старо. За тези пари ще взема друго, което ми е приятно да ползвам. Опаковката стига за 10-12 пъти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар