вторник, 24 май 2016 г.

The Body Shop Virgin Mohito Body Butter

      Този месец The Body Shop празнува своята 40-та годишнина. И по случая, а и затоплящото се време, ще ви разкажа за страхотния аромат на миналогодишната лятна лимитка с мохито - "Virgin Mohito".


        Ако харесвате тръпчивите, освежаващи и силно цитрусови аромати, непременно обърнете внимание на тази серия. Virgin Mohito ухае на сочни и узрели лаймове с прясно откъснати стръкове мента. Много свежо и ободряващо усещане дава, като глътка свеж въздух е в топлите дни. Когато градусите се покачват, аромата на лайм с мента ще ви помогне макар и за малко, да забравите за високите температури.


       Докато определени аромати имат свойството да ухаят различно в опаковка и на кожа, при този няма разминаване и се усеща точно толкова добре и на двете места. Като мохито с много лайм и мента, но без да идва в повече. Балансиран и достатъчно освежаващ за летните дни. Задържа се поне час, но не е много силен и да пречи на парфюма ви, след това оставя близо до кожата.


        Откъм текстура, няма да ви изненадам. Ако сте пробвали някое от маслата на марката, знаете че те се славят с богати и плътни формули, които хидратират в дълбочина и ефекта е наистина 24-часов. И тук е същото. Гъсто и кремообразно, но и според мен идея тежко за горещините. Прекрасна хидратация и подхранване, които обаче трябваше да се съчетаят с по-лека текстура, която да се абсорбира бързо и да не оставя мазен филм.


      Нещо средно между гел-крем би било прекрасно. В момента все още е приятно да се използва, но при 30 + градуса, това определено няма да е маслото, към което ще посягам. Дори час след нанасяне, защитния филм остава. И макар да обожавам този ефект през зимата, в топлите дни не го предпочитам.



         Ако вие сте с много суха кожа обаче или живеете в по-хладна страна, където термометъра не сочи 45 градуса, спокойно можете да си го използвате.

         И за феновете на The Body Shop, Pinita Colada е вече налична в британския сайт. Чакам с нетърпение някакво намаление, при което да грабна това онова. :)



     
         Имат и още една нова ароматна линия, а именно Polynesian Island Tiare. Тя включва тоалетна вода с полинезийско цвете тиаре, крем за тяло, лосион, душ гел и боди мист. Ако сте ползвали някой от ароматите на марката, споделете ми доволни ли сте от тях - плътност и трайност.


2 коментара:

  1. Много ми харесваше това масло, обаче се сдобих с това с праскова. И аз съм много съгласна с теб, че летните аромати колкото и да са прекрасни и супер освежаващи просто не си пасват с тежката формула. Зимата не ми се носят такива свежи аромати, а лятото на моменти се чувствам все едно се пържа в собствен сос с тази формула. Заради теб ходих до The Body Shop онзи ден да подуша новата серия с Pina Colada и се впечатлих. Чакам юнските намаления да видим дали и какво ще грабна тази година.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може би сорбетата ще са ок, но ме притеснява пък да не са като лосионите на Балеа, които са доста воднисти. И аз се ослушвам за намаление, едни 30-35 %, мисля си да взема сета. Бутилката на душ гела ми харесва, но имам над 20 нови и ще трябва да се задоволя с минито. Пробвала ли си Britih Rose, че искам да си взема поне един продукт от нея. И от Зеления чай нямам нищичко (за него приятелка ми каза, че изобщо не й харесал аромата).

      Изтриване