сряда, 22 юни 2016 г.

Cien Sparkling Summer Shower Cream

     Ако обичате да пазарувате в Лидл или поне хвърляте по едно око на брошурите, които оставят в пощенските кутии, със сигурност сте забелязали интересните продукти на веригата. Не само хранителни, аксесоари и дрехи, обувки, а и на козметичните рафтове понякога се появяват интересни неща. Това лято такива са новите три пяни за душ. Много ми бяха любопитни и след дълго душене и чудене, си избрах все пак тропическата Sparkling Sunrise.



     Sweet Summer ухае на ягодки и на подобни червени горски плодчета. Сладка, но с доза свежест. Fresh Cascade е с типичния морски и воден аромат, леко унисекс и силно освежаващ. Sparkling Sunrise е тропически, за мен е сладко и сочно манго с гуава. Цената им е 3,99 лв.


    Опаковката е стандартна и типична за такъв тип продукти. Спокойно можете да я вземете с вас на почивка, защото според мен няма начин да направи поразии в багажа Ви. Капачката й се затваря стабилно, а и определено е много добра като пяна за бръснене. Тъкмо няма да носите отделно друга тубичка, ако ползвате. :)



      Текстурата й е по-различна от пяните, които съм пробвала досега. Разбира се, разклащам бутилката преди да натисна, но не става на балончета като повечето и се стапя при разнасяне по кожата. Не се образува пухкава пяна, а изчезва буквално като вода. Интересното е, че всъщност добре почиства кожата и освен това, е супер за бръснене. Първоначално си помислих - да не ми задръства самобръсначката. Не прави нищо такова и след депилация, кожата е мека и много гладка. Както има една дума "муха да кацне, ще се плъзне". :)


        Ако сте със суха кожа, със сигурност ще искате да нанесете лосион след душ. Но аз лично, след дълъг и изморителен ден навън в тези жеги, нямам търпение да се прибера и изкъпя. Чувствам се много освежена. Усещам кожата ми подсушена, отколкото изсушена. Та да, не подхранва и хидратира, но се справя добре като измиващ продукт и за бръснене. 


       Аромата на пяната иначе остава дори след баня и при къпане се усеща добре. Приятен тропически сладък е. Ако харесвате манго, вероятно ще ви допадне.


        Като заговорих за бръснене, ще използвам тази публикация да сравня тази душ пяна, с гела за бръснене на Cien с алое вера, който си е част от редовния асортимент - Shaving Gel For Sensitive Skin. Цената му е 2 лв и стотинки. Има приятен и освежаващ аромат на желирани бонбонки. По текстура прилича на гела на Balea. На снимките изглежда повече като пяна, но от флакона излиза под формата на гел. Много бързо се превръща в пухкава и мека пяна обаче. Икономичен е, защото ви е нужно малко количество.



      Не знам защо, но не останах впечатлена от гела. Имам чувството, че не ми върши никаква работа и го ползвам колкото да свърши. Космите ми на краката ли са прекалено твърди, не ми е остра достатъчно самобръсначката ли, но след като уж съм минала навсякъде, след изплакване на места все още боцка и се налага да повтарям на чиста, мокра кожа.


        Приятелка го пробва също и се оплака, че сякаш й изсушавал прекалено кожата. Аз не съм забелязала такова нещо. Пробвах го и на ръцете. Звучи зле да си бръснеш ръцете, но когато космите се обръщат или поне моите, е хубаво да се премахва със самобръсначката горния слой и затова от време на време го правя. Там бях доволна и станаха много гладки, перфектни!


      Ако трябва да избирам един от двата продукта, категорично ще е една от горните 3 душ пяни. Хем ароматите са готини и се задържат, хем краката ми стават много гладки.
       Вие пробвахте ли някоя от пяните? Аз от седмица съм с тази и може да си взема от другите като я изразходя.

1 коментар:

  1. И аз съм много доволна от душ пяната:) много хубав продукт.Ще е хубаво да го има постоянно

    ОтговорИзтриване