неделя, 5 юни 2016 г.

Herbal Essences Volume Shampoo Orange Scent

    Мнозина от Вас, вероятно са чували и ползвали така обичаните от миналото шампоани на Clairol - Herbal Essences.


    Помните ли онази изкушаваща реклама? Онзи неустоим аромат на плодове, който се разнася навсякъде след измиване. Онази богата и пухкава пяна. Чистата, лъскава и мека коса. Да, това бяха любимите на много шампоани - Clairol Herbal Essences Fruit Fusions.



       Още не мога да разбера защо изчезнаха от хоризонта тези бюджетни, но с чудесно за цената си качество шампоани. Сигурно от 10 год. ги няма на пазара, но в чужбина преди време попаднах на нови опаковки. И съвсем наскоро ги видях заредени в парфюмерия Грация в Свищов. Затова и не се поколебах при последното ходене там, взех си 3 вида. Единият е този за обем с портокал, за който ще ви говоря днес. Всъщност го купих за приятелка, но ние двете заедно пробваме повечето продукти за коса и няколко пъти се измих с него, за да ви кажа какво мисля и дали си заслужава.


         Опаковката им е променена, както и дозатора. Текстурата на шампоана е стандартната гелообразна. В ръката цвета й е по-скоро лимонен, отколкото портокалов. Аромата е цитрусов, но не прекалено киселяв. Ухае на много узрели, сладки и сочни портокали. Не е чак толкова силен, като на старите, затова и не мога да кажа че в стаята ухае на шампоана след къпане, но е задоволителен под душа.


          Прави пухкава и гъста пяна, но не е толкова обилна, както беше със старите. Няма да са ви нужни няколко минути, за да изполеете. Измива много добре, дори бих казала че може да мине за ДПШ (дълбокопочистващ шампоан). Наистина се чувства обемна и повдигната от корените косата, някак въздушна и лека. Косъма обаче се изсушава от това или поне моя, заради което не мога да пропусна маска или балсам плюс някаква допълнителна грижа без измиване (кристали, олио или нещо подобно). Пробвах разбира се веднъж, но си усещам нуждата. Краищата са гладки, но и леко заплетени и на пипане е по-жилава. Хубавото, може би бонус за хора с мазни корени, има и своите недостатъци. Вчера забелязах пърхут, макар и малко, което значи че изсушава скалпа.



      Забелязах, че от изсушаването, има и малък плюс за моята коса. Принципно винаги я суша със сешоар, но миналата седмица реших да я оставя да съхне сама. Докато беше леко влажна, реших да я вържа на кок и преспя така. На следващия ден имах много естествено и приятно начупени къдрици. Колежките дори ме питаха дали не съм променила цвета и прическата.


     Има и балсам от този вид, но приятелката ми не ползва такъв продукт и не го пожела, а аз пък предпочитам по-подхранващите текстури и формули, каквито са маските. Така че не го взех. От видеото, което прикачих преди този абзац, разбрах че има и сух шампоан. Но той не беше наличен в магазина.


      Шампоана като цяло не е лош, върши си работата, но за сухи коси, не го препоръчвам. Продуктите за обем по мое мнение, са ок за хора с бързоомазняващи се корени, на които им трябва дълбокопочистване и регулиране. Аз си взех другият шампоан за обем на марката Naked, който е без силикони, парабени и оцветители. С екстракт от мента - цък. Все още не съм го отворила, но веднага щом го направя, ще има отделна публикация. Тук можете да разгледате останалите продукти от Naked. Има още пяни, суфлета за обем, лакове за коса.
       Това са другите видове, имаше още един от Naked - с лавандула. Той беше хидратиращ. Цената на шампоаните и балсамите е 6,90 в този магазин. Доста хора ме питаха откъде съм ги купила, но никъде другаде не съм ги виждала досега освен там. Може би в някои вносни и за перилни препарати магазинчета или онлайн.


Няма коментари:

Публикуване на коментар