неделя, 3 юли 2016 г.

Yves Rocher Waterproof Eye Pencil "Turquoise"

      Ако трябва да избера един цвят за лятото за очен грим, с който да освежа погледа и поставя ярък акцент, то това определено ще е тюркоаза. Обожавам го както върху очите си, така и върху маникюра и дрехите си. Толкова свеж, забавен и морски е, че бих го носила през цялата година. И се радвам, че последните години доста бюджетни марки обогатиха асортимента си с декоративни продукти в такъв цвят.


       Едно страхотно попадение, е дълготрайният молив за очи на любима моя марка - Yves Rocher и го препоръчвам с 2 ръце, ако харесвате и ви отиват тюркоазени нюанси. Цената му е 3 евро в немския сайт, където има голямо намаление в момента, но тук е по-скъпичък. В Бонжур е 13,90 лв. И въпреки това, бих платила и 14 лв за него, защото освен цвета и качеството на този продукт е на ниво. Не знам в магазините на Yves Rocher в България колко струва, моят е подарък от приятелка от Германия, но вероятно струва колкото в Бонжур.


       Обогатен е с екстракт от лайка, затова не предизвиква никакво дразнене върху клепачите.  Формулата не е от най-меките, като на гел-моливите, но и не е суха като на някои khol-ове. Има нужда от лек натиск върху подвижния клепач, ако нанасяте над сенки, но е достатъчно лесен за употреба и много бързо се работи с него. Самоподострящ е.



        Икономичен е. Имам го трето лято и макар да не съм го използвала много, определено не пестя и нанасям достатъчно. Пигментацията му е чудесна! Няма нужда от напластяване, за да извадите хубав и наситен  цвят, само веднъж да минете е достатъчно. Завършека му е между металически и шимър. Идеалния баланс от бляскави частици, без да се натрапват и привличат прекалено внимание.


        Оставих за последно, но е най-важното, а именно трайността. Имам няколко молива в този цвят, но са матови (кремообразни и без никакви частици) и никой от тях не може да се държи по начина, по който го прави този. Това е молива, който не мърда нито от подвижния клепач, нито от долната линия на миглите (около кладенчето)! Не засъхва за секунди обаче и позволява спокойно опушване с четка при необходимост и ако искате по-нежен цвят. Нанасям сутрин в 7,30 и свалям грима си вечер в 21 часа без да има размазано, изтрито или каквото и друго да било като забележка. Бетон е. Възможно е леко да е избледнял около водната линия, но то е ако съм се пипала с пръсти или от температурите съм имала дразнене заради диоптрите. Носила съм молива много пъти и никога не ми е изневерявал.


      Суочовете изтрих с тампон с мицеларната вода на Микса и най-трудно/ последно свалих молива на Yves Rocher. Под течаща вода с търкане също не пада изцяло. Може да се размие малко, но ви трябва гел или сапун за пълното му отстраняване. От очите си го свалям с каквото принципно чистя грима си. Не оцветява клепачите и се сваля лесно.


       Последните 2 месеца го ползвах няколко пъти и съм правила 4-5 грима с молива, но избрах да ви покажа тези 3. Преди ми се струваше красиво и го слагах само с бронзови сенки заради сините ми очи. Някак ми се струваше най-удачния вариант и за летен грим, но тази година правя всевъзможни комбинации и се очудих колко добре стои с прасковени и златисти, бледи ментови тонове. Така че експериментирайте момичета! Ще се изненадате понякога колко ви отиват цветове, които преди не сте се осмелявали да носите. А и е лято, сега е момента!

                      Тук ползвах Too Faced Sweet Peach Palette.


              В нежно златисто и ментовозелени нюанси:


                Bourjois Effet Lumiere Trio Les Naturels



       При този грим снимах и вечерта преди да сваля. Може да видите, че молива е непокътнат!


         Ако все още нямате тюркоазен молив и има къде, непременно го пробвайте! Заслужава си всяка стотинка! Дълготрайни моливи пуснаха тази година и Make up forever, но цената им ако не греша е 38 лв, а и не са особено икономични. От класа на Yves Rocher, са Seventeen и те предлагат доста цветни моливи. Също имат дълготрайна серия и тюркоаз в нея, но не съм пробвала от тях, за да ви кажа дали си струват. Тук открих мнение точно за въпросния цвят. Те струват около 10 лв. Има ги напр. онлайн в този сайт. Ето и предложение от Буржоа. Сещам се и за тюркоазен кремообразен молив от силиконовите на Импала No. 14, ако не държите да е блестящ. Има избор, така че дерзайте. :)

          А видяхте ли новата лятна лимитирана колекция "Pop Exotic"? Нямам търпение да я видя и усетя!

                    * beyondbeauty.se


                                     * simple-et-chic.de

Няма коментари:

Публикуване на коментар