неделя, 14 август 2016 г.

Avon Planet Spa Bali Botanica

      Тюркоаза е цвета на лятото - на плажа, лазурните води, изкушаващите коктейли и красивите острови и бански дори. Не напразно ми е любим. Имам много лакове, парфюми и аксесоари в този цвят, но определено го предпочитам и откъм опаковки на козметичните ми продукти за лице и тяло. Толкова слънчево и готино настроение създава, че мога да ги ползвам през цялата година. А щом са й от любимата ми серия Planet Spa, удоволствието е двойно. :)


       Едни от най-добрите продукти от Planet Spa, са маските им за лице и някои за коса + маслата за тяло. Почти от всяка колекция има попадения и е трудно да се устои. Освен това и ароматите им си ги бива. Bali Botanica не е нова, на пазара е от няколко години, но не е лимитка и можете да се сдобиете с нещичко от нея, ако ви привлече. Аз имам 3 продукта, но съм пробвала и скраба за тяло. Той беше по-скоро като гел с ексфолииращи частици. Не е като захарните ексфолианти, но за зимния сезон или ако не харесвате по-едрите и груби пилинги, а по-деликатни, ще ви допадне. А и ухае супер свежо - на тиаре и лимонена трева. ;)

        Топ продукта за мен е маслото за тяло, защото много прилича на бътърите на The Body Shop. Доста плътно и гъсто е, абсурд е при обръщане да се разтече. Все едно е масло в пакетче.

  
        И опаковката му е от онези с металните държачи, напомня на нещо за хапване. Затваря се перфектно и спокойно можете да го вземете с вас на почивка. Аромата му не е натрапчив, дори ми идва лек на мен. Като на йогурт с щипка лимонен екстракт и малко тиаре за разкош. Спокойно нося парфюма си след него и не ми се смесват миризмите.
         Ефекта от него е най-доброто от всичките му плюсове. Хидратира също толкова, колкото и маслата на The Body Shop. По-тежко е, затова е ок да се нанася вечер преди лягане или когато навън термометъра не гони 40 градуса. Ако сте с много суха кожа обаче, ще ви е идеален. Прекрасно овлажнява, омекотява и подхранва! И е икономично заради плътната текстура.


         Заслужава си парите и да се пробва. Пристига в дебела картонена кутия в същия готин цвят и бихте могли спокойно да го прибавите за подарък на някой. Напомня ми на маслата на Bettina Barty.


       Другия продукт за тяло е това олио под формата на спрей, което за мен е от типа на сухите олиа на Nuxe и Caudalie. Попива бързо, но оставя лек блясък на кожата, ако напръскате обилно. В добрия смисъл на думата. Тогава и хидратира повече. Ако искате още по-хубав овлажняващ ефект обаче, препоръчвам да го комбинирате с маслото. Аз първо нанасям от него и след това пръскам с олиото. Ефекта е още по-дълготраен.


       Неговия аромат е по-силен от този на маслото, в началото има леко алкохолна нотка, която отминава бързо. Усеща се лимонена повече, а тиарето му придава морски привкус. :)


         Маската за лице е глинена или поне от този тип. Много подобна е на лавандуловата и с морските минерали от Мъртво море. Не засъхва за 5 минути, но за 15-ина съм по-съгласна.
Откъм почистване съм много доволна. Усещам как порите ми се отпушват и кожата ми диша, но не е изсушена или поне не толкова, колкото го правеше маската с лавандула и да ми опъва доста. Много е освежена. И ми помага при пъпчици. Ускорява заздравяването им.


        Нейния аромат също е по-скоро млечен, но цитрусовата нотка се усеща повече, отколкото в маслото. Единствения минус на тази маска е, че винаги дори след старателно измиване, ми оставя бяло по контурите на лицето и шията. Забелязва се когато изсъхне добре. И започвайки да доизмия тези следи, се рони в косата ми и остават трохи. Сякаш имам пърхут. Та трябва да се постараете да я отмиете наистина перфектно, за да нямате неприятни изненади по-късно. Случвало ми се е да имам чак в ушите от нея. :)


        И в капачката й при засъхване се рони, но това е типично за тези маски.



        С малки изключения, съм много доволна от продуктите и ако искате да пробвате нещо от серията, маслото препоръчвам най-вече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар