петък, 26 август 2016 г.

Dupont Blanc ft. Passenger

      Едни от първите белоцветни аромати в парфюмната ми колекция, са Пътешественика (Passenger) и Blanc на Дюпонт. И от момента на придобиване, до ден днешен са ми любимци за летния сезон и мога да ги нося непрекъснато.


        Blanc е красив букет от бели цветя с меки акорди на праскова и бяло грозде, които имат за база много нежен аромат на мускус, хелиотроп, кашмирена дървесина и амбър.


         Като го нося се чувствам сякаш съм в градина от бели рози, момини сълзи и тубероза, напудрени с мускус, а между тях има мека кашмирена дървесина. Нежност, чистота и блаженство. Това изпитвам, когато съм с Бланк.


       Песинжър напомня на красивите бели лодки, които плават в морето през лятото и по пътя си попиват от прекрасния аромат на гардения и бели рози, тайно подаващи се от крайбрежната зона. В съчетание с меката, напоена от влагата дървесина и ирис, аромата е точно онзи морски и мек цветен с нотки сандалово дърво, въздуха който мога да вдишвам с часове. За миг се пренесох отново на Босфора и си спомних круиза с корабче, когато вълните бурно се удряха една в друга, а слънцето правеше гребена им като обсипан с диаманти. Как пак ми се приходи!


        При него има малко по-отчетливи нотки на цитруси в началото. Мандарина, бергамот, черно грозде и круша, но бързо изчезват. Остават нежна бяла роза, гардения и циклама. Идея по-осезаеми са заедно с базата от мускус, сандалово дърво и ирис. На моята кожа отчетлива е гарденията с базовите нотки, от които изпъкват пудрен ирис и меко сандалово дърво. Има допир с Жадор на Диор, но Жадор е много и в пъти по-цветен. Сякаш са ви ударили с букет от бели цветя по главата. В Passenger усещам много богата и луксозна гардения, кремообразна и сапунена, но без никакви евтини намеци. Магичен аромат на пудра, крем, чистота и свежест! Елегантност, женственост и съвършена матова кожа!



         И флаконите им са чудесни за почивката ви. Особено най-малката разфасовка на Blanc, е бижу. Цените им са съвсем бюджетни. 100-ца Бланк е 42 лв в енцо, a Passenger - 45 лв. А и са в концентрация EDP, с което малко парфюми от този род могат да се похвалят. Издържат няколко часа на моята суха кожа. Пръскам сутрин в 8 и ги усещам поне до 12-13 часа. Вчера например бях с Passanger и колежка ми каза, че в коридора ухаело след мен. Аз не се поливам, а пръсвам 6-7 пъти максимум.



        Ако сте големи почитатели на белоцветните аромати, но Жадор ви е писнал, смело Ви препоръчвам тези двата и белоцветната бомба Truth or Dare на Мадона. Последният е много траен, шлейфов и наситен аромат, а цената му е смешна.

5 коментара:

  1. Nice Blog !
    Our experts at QuickBooks Phone Number are always ready to provide you with tailored advice and solutions for QuickBooks issues amid growing fear and anxiety.

    ОтговорИзтриване