вторник, 16 август 2016 г.

Hermes Un Jardin Sur Le Toit

        Ако сте в търсене на нови аромати постоянно и бързо ви писват наличните, искате нещо по-интересно от масовите, които усещате на всеки ъгъл и след всяка трета, една от марките на нашия пазар с хубави и различни парфюми, е Ермес. Каквото съм пробвала, нищо подобно при други не съм срещнала. Типично като при някои други известно брандове, имат своя подпис и няма как да сбъркаш нещо тяхно. Познавам около 10-тина и те просто ухаят на Hermes. :)
         Един от първите, които усетих и разносих бяха Un Jardin Sur le Nil или на български казано "Нилските градини". Колкото различен, толкова и труден за носене, възприемане, дори си търси "своята" кожа. Някои се разтапят, на други им мирише на блато. Но всеки с вкуса си. За мен беше доста солен. Много моркови, домати и зеленина със съвсем малко стръкчета цветя. Сякаш съм се поляла с престояла вода с много сол и лимон. Киселее и не можех да го нося често. Рядко посягах към него. Трябваше да оцеля точния сезон и температури, за да не ми пречи. Колкото и да го харесвах, толкова върху себе си не ми носеше пълно удоволствие.  По-късно след него обаче, през 2011 г. на пазара се появиха Градините на покрива или "Un Jardin Sur Le Toit".


        Градините на покрива вече са друго нещо. Сякаш плавате рано сутрин с лодка по голяма река, заобиколена с кичести дръвчета, зелени подправки, на места се прокрадват храстчета с рози..... а вие се любувате на въздуха и току що изгряващото слънце, отхапвайки от сочна зелена ябълка.


       За мен Градините на покрива са смесица от много тревисти нотки с розмарин. Свежеста от ябълката и нежния розов цвят убиват леко от тръпчивосоления вкус, който придават зелените подправки. Като луксозна градина, от която можете да усетите аромата на луксозни тревисти растения, да се полюбувате на красиви рози и да отпиете чаша прясноизцеден ябълков сок.


        В тези Градини липсват морковите, доматите и застоялата вода. Тръпчив, но и супер освежаващ. С перфектна за този сезон и аромат трайност. Сутрин нанасям (пръсвам не повече от 6-7 пъти) и до следобяд го усещам. Аромат на топлото време е, но не прекалено високите температури за мен. Ако се потите много, избягвайте го. Върху мен стои добре в началото на лятото и пролетта. В случай, че имам възможност за душ през деня и няма да го нося 8 + часа, мога да си позволя да го сложа и сега. В противен случай, започвам да усещам странни миризми около себе си, ако навън термометъра сочи близо 40. Но не забравяйте, че всички имаме различни кожи и при вас може да стои страхотно дори тогава. :)


       Ароматната композиция на Un Jardin Sur Le Toit на Hermes е дело на Jean Claude Ellena. Уханието е част от изключително луксозната градина, разположена на покрива на сградата на Hermes на улица 24 Faubourg Saint-Honore в Париж. В градината цари изобилие от ароматни билки, цветя и плодове, чиито ухания варират - с преминаването през метаморфозите, предизвикани от смяната на сезоните. Свежата и ухаеща на сладост атмосфера се долавя чрез мириса на ябълката, крушата, розата, зелената трева, босилека, магнолията и композитните нотки.


        Флакона е масивен и тежък, но и супер изчистен. Кутията също е много красива!



        Ако и вие търсите нови ухания, с които да се откроявате на улицата, с две ръце ви препоръчвам Ермес. Само с проби и по възможност разносване, за да не се чувствам виновна след това и да го гледате със страх отдалеч. :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар