понеделник, 5 септември 2016 г.

FM Group Fruits Pear and Mango EDT

          Рядко се срещат монотонни плодови аромати с хубав завършек, без да накъртват и лепнат от сладост или да бият на компот. Ив Роше имат няколко, но сочна зелена круша и чисто манго (Mango Smoothie е по-сладък) не. И понеже през ученическите (тинейджърски) години, умирах за такива аромати, тогава придоби тези два флакона. Имах и яркорозовия Къпина, но той ми дойде прекалено сладък и отиде при човек, който си пада повече по сладки парфюми.


       Ако сте ползвали парфюми на марката, знаете че правят имитации на известни и луксозни брандове, като имат и техни. За DKNY Be Delicious мога да потвърдя, че им е много добра и почти перфектна имитацията. Супер трайна, шлейфова и наситена. Много зависи обаче и какъв тип аромат е оригинала. Имах на Escada Escada 2005 (този) и почти не го усещах, а познавах отлично и двата. Не знам доколко е близка интерпретацията им на Еуфория (Келвин Клайн), но трайността и наситеността бяха покъртителни. Ухаеше силно цял ден! Но днес ще говоря за двата плодови Pear & Mango, чието качество за мен е чудесно и ароматите изобщо не са се променили, а ги имам поне от 4-5 години.


          Всъщност няма какво толкова да се каже за тях, но ако обичате чистия аромат на току що откъсната круша, не от жълтите масловки обаче, а от узрелите зелени круши, много ще ви хареса Pear. Не е сладък, не е горчив, а идеалната среда! И не е водица, а се усеща достатъчно и няма как да не познаете хрупкавия зелен есенен плод. Мангото ухае на току що узряло, сочно и сладко, без отново да има доза захарност в него. На естествената сладост на плода ухае.



        Трайността им е доста прилична. Не изчезват бързо, а остават на кожата ми 3-4 часа и то осезаемо, което е перфектно за подобни аромати и в концентрация EDT. Много парфюми от високия клас не се задържат толкова дълго. Къпината беше още по-трайна. Имаше Личи и Ванилия. Цената им беше 22 лв. Не ги виждам в настоящия им каталог за тази година обаче, така че вероятно са спрени. Вие пробвали ли сте парфюми на ФМ Груп и какво ви е мнението за тях?

Няма коментари:

Публикуване на коментар