четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Aura Express Yourself Eye Pencils

         Днес отново ще си говорим за нови продукти на Аура и по точно за петте нови цвята моливи за очи Express. Досега не съм пробвала нищо от декоративната им козметика за очи, така че бях любопитна какво ме очаква в последното пакетче. Вътре бяха 4 от зимните цветове моливи за устни, за които ще пиша в отделен пост и тези 5 от моливиа за очи.
          Формулата им е на основата на восъци, масла от жожоба и маслина, дерматологично и офталмологично тествани. Подходящи за чувствителни очи. Не са тествани върху животни.
  

       Ако предпочитате неангажиращия грим и търсите естествена визия, която се постига с минимум усилия и не искате грешките да си личат, нямате точна ръка.... моливите за очи са вашият приятел. Лесни за работа, със средна пигментираност, издържат почти цял ден и освен за самостоятелна употреба, са добри и за акцент.


                               605 Oil Green - маслиненозелен шимър
                               606 Turquoise - тюркоазен шимър
                               607 Dark Blue - тъмносин шимър
                               608 Oriental Blue - кобалтовосин крем
                               609 Purple - лилав шимър

          Express не са като гел моливите на Импала или Avon Supershock. С тях не можете да постигнете наситен цвят като очна линия и прецизна фина "опашка", но пък за паднал клепач като моя и сутрин, когато нямам време или желание за сенки, посягам към тях.


         Формулата им не е суха, но не и мека. Нещо средно е. Искат обаче разписване в началото и лек натиск. Не дерат окото, а писеца успява да се задържи и да не се счупи.

                                                 *605 (зеленият) под долните мигли

           Цветовете са със средна пигментация. Искат напластяване и може би това отчитам като някакъв минус (особено при кремообразния син), но всички сме с различни предпочитания, така че за вас може да е плюс. Има жени, които не могат да си позволят да носят ярка очна линия и харесват по-незабележимите акценти.

                            * 605 с акцент бледи златисти перлени сенки

          Относно трайността - тук може би е големият им плюс. Моят паднал клепач позволява единствено на моливите Avon 24k Gold и някои Glimmerstick + Rimmel Scandaleyes да издържат без база доста дълго, дори почти през целият ден. Към тях се присъединиха Aura Express. Носих ги на гол клепач и над малко коректор Maybelline Fit me с пудра, който ми се събира и е кошмарен за мен, но искам да го изразходя и това беше причината да го ползвам. Нищо с него не ми издържа на клепача, дори под очите се събира. И въпреки това, мога да ви кажа, че моливите стоят през 8 часов работен ден докрай с малко избледняване към края и леко отпечатване на костта. Сутрин при нанасяне, докато не са изсъхнали и още меки, се отбелязват също, но изтривам с пръст и с това забравям за грима на очите си.


                                                       в 18,30 часа:



            Носих всички моливи по 2, а някои дори 3 пъти. Носих ги както самостоятелно, така и над сенки като очна линия и като акцент под долните мигли. Според мен изглеждат и са най-подходящи самостоятелно на подвижния клепач и с малко бледизлатисти или бели сенки около основата на окото.

                                             * Express 609 (лилавият)
      Над сенки искат доста напластяване  и пишат трудно, защото базата отдолу е суха и я няма мекота, която да улесни нанасянето. Под долните мигли пък още след 2 минути се отпечатват в линиите и събират.

                                         * Express 607 (тъмносиният с частици)

                                                * Express 608 (кобалтовият) - този се нуждеше от най-много напластяване, с останалите се работи доста по-лесно

          Правих грим и с тюркоазеният и го нанесох като акцент под долните мигли. Не успях да намеря снимките, но и той е летен цвят, така че в момент бих насочила вниманието ви към останалите. Зеленият ми е фаворит от всички. Дали заради актуалния тренд в момента или пък защото стои толкова привлекателно с червила в лилаво-вишневата гама? Моливите можете да откриете в сайта на Бонжур и предполагам скоро на стелажите на марката в магазини Ивис, Елитис и Лили. Цената им е 6,95 лв.

           * Моливите ми бяха предоставени за проба от марката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар