събота, 15 октомври 2016 г.

Avon Life by Kenzo Takada

      Новите аромати Life на Avon, разработени от Кензо Такада станаха много популярни в блог пространството последната седмица. От ароматната страница ми направиха добро впечатление и днес на представянето им отидох да ги пробвам, за да разбера какво се крие зад красивата капачка и известния парфюмерист. :)


        Дамския започва с цитруси, сочни и току що откъснати от дървото. С леко зелено по кората. Както аз обичам плодовете, да не са напълно узрели  и да киселеят. Усеща се и ябълката с малко зелен чай. Минути по-късно, тази тръпчивина изчезва. Плодовете стават някак меки от водната лилия. Виолетката и божура  внасят цветни акорди. Базата е сапунена с мускусен завършек, малко ирис и зеленина. Много, много голяма прилика откривам на моята кожа с John Galliano Parlez d'Amour Eau Fraiche, за който ви писах скоро. Разликата е във връхните нотки и драйдауна, но развитието и основата са същите за мен. Трайността му не е голяма. Аз го усещах около 3 часа. Аромат за пролетнолетния сезон или ако не си падате по тежките, ориенталски, сладки, подправкови и "вкусни" парфюми.


         Във фрагрантика някои го сравняват с Treselle, но за мен са много различни и трайността на Трезел е доста по-добра.


         Капачката наистина е много красива и би била чудесно попълнение към тоалетката ви. Не е тежка, но изработката й е добра. Комплекта струва 50 лв в каталога.


        Мъжкия Life преспокойно бих носила и аз. За моя вкус си е чист унисекс. Няма онази остра лавандулова нотка, нито пиперлив и джинджифилов вкус, макар в състава му да има доста подправки. Там са, за да придадат характер и мъжественост. В противен случай, бихте се объркали дали не е дамски. Изключително лек и ненатрапчив е! Няма морско усещане, но е много свеж. Идеалния аромат за млади мъже или момчета. С мускус, кипарис, листа от виолетка, анасон и кедър. Бих го определила като мек дървесен аромат с мъх, анасон и мускус. Той е по-траен върху моята кожа от дамския. Задържа се 4-5 часа.


         В момента тече томбола в моловете за няколко дамски и мъжки комплекта. Можете да проверите във вашия град дали се организира някъде представяне и да се включите като попълните на талонче вашите имена, телефон и мейл. Пускате в урната и очаквате да ви се обадят. А и представителите правят добра оферта при поръчка на комплектите, та цената става много по-прилична от каталожната. :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар