неделя, 9 октомври 2016 г.

Himalaya Apricot Scrub + Purifying Neem Face Wash

       Измиващия гел с нийм на Himalaya е един от най-купуваните и популярни продукти на марката. Препоръчва се за нормална към мазна кожа, но по-скоро за втората поради по-силното измиващо действие и наличието на опъване след употреба при някои. Това беше и причината да не се реша да го използвам и цяла година престоя в шкафа. Но все пак реших да му дам шанс, защото почти го бях дала на колежка с доста мазна кожа. Радвам се, че не го направих и си го запазих. Няма парабени, SLS и фталати. Нормалната опаковка е 150 мл и струва около 7 лв. Има и почистваща пяна с нийм (същото количество и цена).
        Текстурата му е гел, но не е типичната, а има лека пухкавост, подобно на мус. Много мека и приятна е, а аромата е нежен и се усеща слабо. Ухае на зеленина, тревисто, но доста приятно. Нужно ви е малко количество, колкото голямо бобово зрънце за сваляне на нощната грижа или малко повече, ако искате да измиете грима си. Не го препоръчвам за очния обаче, макар че няма никакво лютене и щипане. Околоочната зона е по-нежна и предпочитам да ползвам друг продукт за нея.       


          Успява идеално да почисти кожата, като я оставя мека и гледка, но определено е хубаво да не пропускате нанасянето на хидратиращ крем. Моята е леко суха през есеннозимния сезон и въпреки това не я изсушава допълнително. Дори в зоната около носа, ако съм у дома и съм пропуснала да сложа крем, след час-два, започва отново естественото омазняване (леко е, но го има). През летния сезон, мисля че ще ми е идеален, дори и лек на моменти, така че за мазни кожи, подозирам че няма да е достатъчен.


        Преди няколко години, когато марката тепърва се появи на пазара ни, четох добри отзиви за плодовата им маска за суха кожа с AHA киселини и я взех. Хареса ми, затова и бях почти сигурна, че и този скраб с кайсия ще ми допадне. Пробвала съм 2 други до момента, кайсиевия на Regal и на Yves Rocher, който е за тяло - аз го ползвам за лице обаче. Вторият е супер, но първият не вършеше никаква работа.


        Текстурата не е толкова гъста като ексфолианта на Регал, а по-скоро прилича на крем с частички. Много е приятна. И аромата е чудесен. Ухае някак кремообразно на вкусния плод. :)


        Нормално количество, колкото 2-3 грахови зърна е напълно достатъчно за цялото лице, защото частичките макар и ситни, са доста и не са меки. Правят доста добър пилинг и няма нужда от повече. Определено перфектно премахва мъртвия слой клетки при мен и разкрива супер чиста, бебешко мека, гладка и сияйна кожа. Като нова е. Не мисля че премахва черните точки, но и моите не са толкова видими. Кайсиевите гранули стимулират растежа на клетките, а масло от пшеничен зародиш, богато на натурален витамин Е, подхранва кожата. Няма опъване и изсушаване. Мога да го използвам почти всеки ден. Също като гела с нийм няма парабени, SLS и фталати. Пълноразмерната опаковка е 75 мл и струва 4-5 лв. Бих си купила и този продукт в пълен размер. Приятно ме изненада и върши перфектно работата си.
         Ако си търсите бюджетни почистващи продукти за ежедневна употреба, но не държите да са био, тези си заслужава да се пробват. Икономични са и правят всичко онова, което е нужно за чиста и обновена кожа. Не ме питайте само откъде са тези травъл сайз опаковки, защото никога нямаше да разбера за тях, ако не ми ги бях подарили при поръчка beautycosmetic.biz ,

Няма коментари:

Публикуване на коментар