понеделник, 12 декември 2016 г.

Oriflame - Christmas 2016

       И тази година не пропуснах да си взема няколко продукта от празничните на Орифлейм. Всяка зима си казвам че няма да купувам повече кремове за ръце и не мога да устоя. Сякаш
ще свършат по магазините. Освен тях обаче, тази година имат и страхотни лакове. Горещо ви съветвам да обърнете внимание на прекрасния червен шимър Red Argent, както и Blue Mirage, Glimmering Pine, Crystalline Copper. Последните три тъмни цвята покриват на един слой дори. Толкова богат е пигмента им и се плъзгат като масло. Цената им е 4,90 за брой.


        Не съм предполагала че ще изява желание и обърна внимание на комплект за маникюр, но ужасно поисках "Luminous" заради принта на несесера и цената му не беше висока. Като прибавим и факта, че нокторезачката ме се разглоби наскоро, нямам инструменти за избутване на кожички, спрях да умувам и го поръчах. Очаквах да е малко по-голям, но и така ми харесва.



       Материала на несесера не е от най-качествените, трябва да се пази, защото е кожен, обаче е красив и не съжалявам. Към него се предлага всъщност и огледало с комплект от 2 пили, но за момента сметнах да се въздържа предвид наличието на достатъчно такива аксесоари. Струва 12,90 лв. Пилите са 4,90 и 6,90 - огледалото. На стр. 138 са в настоящата брошура. Имаше и много красива химикалка в златно, която можете да видите тук - цък, но я пропуснах.


        Металния елемент се натиска навътре и чрез леко щракване, се отваря.


       Крема за ръце "Spiced Citrus" наподобява на тези на Yves Rocher, но консистенцията им е дори идея по-лека. Абсорбира се за секунди и не оставя филм. Ухае обаче почти само на цитруси и конкретно портокал. Не сладък, а по-киселичък. Липсват подправките или са толкова малко, че едва се долавят. Цената му е 2,90 лв. Ако очаквате грижа за кожата, не се заблуждавайте. Празничните серии се правят за опаковка и аромат.



         Сапуна е кръгъл и имитира разрязан портокал. Идейно и готино за празниците. :)


                                                                                    * снимка - everythingabout-cosmetics

         Лаковете са най-голямото ми попадение тази година. Последните няколко почти не съм купувала каквито и да е, вече дори професионалните марки не правят интересни. Тези си заслужават всяка стотинка. Червеният вече ви показах в тази публикация.




       Има и прекрасен бял шимър "Snowflake", който прилича на Orly Au Champagne, но имам втория и не виждах нужда от още един. Ако си търсите обаче и не ви се дават 15 лева за Шампанското, мисля че би ви свършил чудесна работа. Прикачвам ви суоч, на който се вижда отблизо и линк към публикация с още един.


                                             *снимка - +Mavi Ojeli Kız

      Обожавам зеленото Orly Meet me under the Mistletoе и Glimmering Pine веднага ми напомни на него. Затова и реших да го взема, макар че намерих суочове в нета и цвета е по-тъмен от него. Има и сива нотка на моменти. Мога да му сложа малко бял шимър и да изсветля, ако реша. Имам отливка от въпросното Orly, не ми се купуваше преди време цял и си останах с малкото. Сравних ги двата, за да помогна на някой като мен. :)

                               Показалец - два слоя, безименен и кутре - един.

        На синия красавец "Mirage Blue" не можах да се сетя за подобен в колекцията ми и като цяло, затова няма да правя сравнение. На показалеца съм нанесла 2 слоя, а на останалите пръсти един. Виждате колко е пигментиран и той.



           "Crystalline Coper" първоначално не планирах да купувам, но в последствие ми се стори интересен и не сгреших. Много красив шоколадов цвят със златни частици е. Той е по-рядък от горните два и въпреки това също е супер пигментиран. На безименния съм нанесла един слой, а на останалите два.



         И трите суоча са направени без топ лак. С плътен слой обаче шимъра ще е още по-видим.
        Лаковете са прекрасни и ако не сте затрупани с подобни или цветовете ви допадат, не ги пропускайте. Струват по 4,50 лв.


          От изминалият мини каталог, си взех тези страхотни обеци Adele. Не са нови, но мисля че изглеждат празнично и реших да ги включа. Могат да се носят и само мъничките, както и с интересната по-голяма част. Вече бях с тях и колежките веднага ги забелязаха. Трябва да се внимава да не паднат, но са супер готини и не съжалявам.



         Ако искате да следите за новостите на марката, Mademoiselle IVA е човека. Няма снимки на абсолютно всичко, но в канала на Нина Сладкова може да се каже, че е продължението. :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар