събота, 13 август 2016 г.

Само добави вода.....Wilkinson Intuition

        Вече доста често ви споменавам за чувствителната ми кожа, а и за откритието ми за обезкосмяване в лицето на самобръсначките Wilkinson Sword. Ако дори и тъканите ви дразнят  (зачервяват кожата и щипе), то вероятно знаете колко досадно е да ходите с червените точки и червенини по целите крака. Особено през лятото е ужасно и прави понякога невъзможно носенето на къси панталонки, рокли и поли. Но откакто ми препоръчаха самобръсначките на марката и ги тествах, станаха част от ежедневието ми, се убедих че е възможно спокойно да си показвам бялата кожа на краката и да нося любимите си рокли. :)

         Ревю на Xtreme3 Beauty     Ревю на пяната им от комплекта с тример    Ревю на тримера и на Quattro Papaya


         Чели сте мнението ми за няколко самобръсначки на марката, каквито предлагат и други фирми на пазара, но днес няма да говоря за такъв тип (стандартни). Става дума за една от най-новите и иновативни, а именно Wilkinson Intuition. Тя е със сапун около ножчето, обогатен с алое вера и витамин е. Предназначена е за чувствителни кожи, каквато е моята. Единственото, което трябва да направите е да намокрите леко. Ако пътувате или мразите да ползвате сапун (някаква пяна), или пък бързате, а не можете да бръснете на сухо, е идеална.



        Intuition е най-масивната самобръсначка, която съм виждала и хващала някога! Не е тежка обаче, а напротив. Дори за такъв тип е лека. Усещането в ръката в първия момент не е супер стабилно, защото е от пластмаса и няма нищо метално освен ножчетата. При натиск върху краката се чува движението на главата и сапуна като нещо "кухо", но в същото време не дава индикации, че би се разпаднала (както ми пада ножчето на другата им сменяема) и е здрава. Доста при това! Гумираното матово покритие също приляга чудесно в ръката и не се пързаля. Нито веднъж не съм я изпускала. По извивките на тялото не срещам трудности, може би за под мишниците не ми е най-удобната, но с малко усилие става и за тази зона. 
 

        Много ми харесва и вакуум държача на стойката за банята, нито веднъж не се е разлепила откакто съм я сложила. С Wilkinson Sword Quattro ми се случва много често и да ме събужда през ноща. Не мога да не отбележа и страхотния свеж цвят. Ако ме следите, знаете че ми е любима ментата и е удоволствие да я ползвам!


      Не очаквайте, че сапуна като е твърд и ще издържи дълго. Моя на снимките е след 5-6 пъти употреба и от долния край се вижда че е към края, но пък не предизвиква никакви възпаления, което за мен е от голямо значение. Не са и "тъпи" ножчетата, че да се захабят след второто бръснене и само да дере, а напротив. Дори след "стопяването" на сапуна, съм почти сигурна за поне още месец живот. (Не виждате снимка като нова, но ви споменах че всички снимки са в стария ми хард диск, който си загина чинно и не успях да спася нищо. Няколко блогърки вече пуснаха публикации, така че при тях също можете да погледнете.).


        Кожата след бръснене е мека и гладка, не я усещам възпалена на места, така че определено оправда очакванията ми. Може би за пътуване ще ви се стори обемна, но ако ще носите пяна отделно, то по-добре вземете Intuition и си спестете флакона. Цената й е 17,50 лв и на комплекта ножчето също. За ежедневна употреба и по-бюджетен и дълготраен вариант, бих ви препоръчала Wilkinson Sword Quattro с папая и перлен комплекс. Едно ножче бръсне добре около 2 месеца, също не е прекалено остра и да реже, но прави краката много гладки. Но която и Wilkinson да вземете (с изключение на онези с едно ножче), няма да останете разочаровани. Ползвала съм няколко техни и то с месеци наред, нито една не ме е разочаровала! Освен това е в стабилна и луксозна кутия, така че е идеална и за подарък.


         *Продукта ми е предоставен от Wilkinson Bulgaria, но знаете че много преди това съм споделяла положително мнение за техните самобръсначки и можете да сте сигурни за обективност от моя страна.

петък, 12 август 2016 г.

Гладки стъпала с Avon Foot Works

        Това лято използвам много повече продукти за грижа за стъпалата, отколкото предните години. Не знам защо, но ги усещам леко груби, а от сандалите постоянно ми се появяват пришки или мазоли. И то от такива, които имам от 2-3 години, удобни са и все още не мога да разбера откъде идва проблема. Но единственото спасение за момента, което съм открила е редовно нанасяне на крем вечер след старателно почистване с пила под душа.
         Редовната грижа няма как да не ви се отплати на по-късен етап, затова бъдете постоянни. Поради тази причина съм се заредила 5 ексфолианта, 3 спрея и 5-6 лосиона. В шкафа в банята, в момента намериха своето място следните няколко продукта, и всички се оказаха са на Avon. Имам и скраба на Velnea, за който ви писах наскоро заедно с ананасовата серия на Ейвън.


         Предните лета купувах всяка излезнала лимитка, но вече спрях да ги поръчвам - не са толкова ефективни и ги смятам за глезотия. Миналогодишната с ананас става, но тази с папая не. Иначе ухае много приятно, почти идентично със швепс мандарина.


        Скраба е с толкова меки и ситни частички, че все едно е смути. И с пила го нанасям, но само тя всъщност успява да свали повечето мъртва кожа. Ако разчитам само на него, е абсурд да видя ефект. Текстурата му не е гъста, но не е водниста.


       Спрея охлажда, но нищо повечето. От такъв тип продукт общо взето не може и да се очаква повече. Има лек спиртен аромат, но като цяло не се усеща особено.


         Лосиона е толкова лек и воднист, че попива за няколко секунди (най-много минута) и за хидратация не може да става и дума. Охлажда като спрея и толкова. Ако не обичате мазни кремове ще ви свърши някаква работа, но като цяло за мен е безмислен и спрея върши същото.
Вдясно е скраба, а в ляво лосиона. Цените им не са високи, но не си струват.


        Сладурската пемза под формата на краче също е на Avon и ми върши идеална работа. Много добре премахва мъртвата кожа и ходилата стават като нови след нея!
        Ако трябва да избера един ексфолиант на марката, а и не само, то това определено ще е този с морска сол. Гъста консистенция с едри и твърди частици. Ухае супер свежо на море и сол, успява да почисти много добре стъпалата и ги прави супер меки и гладки. Страшно сполучлив продукт е! И ви е нужно малко количество от него, което го прави икономичен. Струва 4-5 лв като е намален и си заслужава всяка стотинка.



         И тези 2 продукта - ексфолиант за загрубяла кожа с крем за мазоли и груба кожа не са лоши. Определено виждам ефект от тях и ми вършат добра работа.


        Ексфолианта прилича на гъста паста, в която са скрити частици. Ухае супер свежо и силно ментово. Голям кеф е в жегата да се ползва. Усеща се едно страхотно охлаждане. Много добре се справя с грубите участъци и бих го взела пак.


          Крема за мазоли и груба кожа го взех преди време заради ниска цена и не го ползвах в началото, но сега го преоткрих. Както виждате прилича на вазелин, но успява да омекоти и хидратира силно сухите стъпала. В жегите сега е необходимо да измиете сутрин краката си, ако ви се изпотяват, но пък си заслужава. Изпробвах го и върху ранички и мазоли. Помага и за тях. При второто намазване започват да заздравяват. Мирише по-леко от скраба.



         Пилата с 2 повърхности - като ренде и стандартна отново е Ейвънска. Грубата страна е доста добра, но другата е прекалено ситна и не ми върши работа. Дългата пила е на Oriflame и е един от най-сполучливите аксесоари. Купувала съм я няколко пъти през годините и винаги имам по една. Не е от едрите, но и не е ситна. С хубав ексфолиант си върши перфектно работата. Често я намалят на 3,90 лв.


        След като поизразходя тези запаси, съм хвърлила око на скраба с кокос на Himalaya, както и четки на Titania, но може би следващото лято или пролетта ще ги разгледам. Вие ми споделете какво ползвате за поддръжка на стъпалата си. :)


Грим на деня







четвъртък, 11 август 2016 г.

Models Own Pink Punch ft. Beach Party

      Едни от първите и любими неони в колекцията ми, са тези на Models Own и не пропускам нито едно лято без тях. Чудесна пигментация, цветове, трайност и нанасяне за такъв тип лакове. Цената им не е ниска, но си заслужават всяка стотинка! Тази година ги разкрасих с тези 3D стикери, които се оказаха повече от страхотни. Не знам защо очаквах да са като обикновените, които започват да се повдигат от краищата и да закачат, а те са като водните. Толкова плътно залепват за нокътя, че стоят като истински рибките и звездите. :) Сякаш имате красивото морско дъно изрисувано по тях. Пети ден ги нося и нямат никакви индикации да се белят и разлепят. Големи са повечето за маникюр или поне естествен, но за педикюр са чудни!







                                   Стикерите са отново от bornprettystore - цък
                    



Nature of Agiva Peony - измиващ гел за лице с божур

       Постоянната употреба на грим, а и замърсяванията, които се лепят по лицата ни когато сме навън, предполага и ежедневно почистване с гел. По тази причина в банята ми винаги има по 2-3 отворени продукта и постоянно се оглеждам за нови. Обичам разнообразието и видя ли такива свежи опаковки, аромата е нежен и производителя български, им давам шанс. И нашия пазар се обогати доста през последните няколко години, и то с доста добри неща, така че не ги отписвайте.
         Ползвах преди известно време ексфолианта за тяло на Nature of Agiva с божур (цък) и по тази причина, дадох шанс на този измиващ гел за лице с натурален екстракт от божур, пантенол и сребърни микросфери. Предназначен е за нормална към суха кожа. И не бих го препоръчала на онези от Вас с мазна кожа, защото не почиства порите в дълбочина. Ако предпочитате леко измиване и освежаване сутрин или преди нанасяне на нощната грижа, може да ви устрои.


          Има много нежен и лек цветен аромат. Ухае на пролет и свежест, чистота. На красивите и току що разцъфнали божури. Не дразни по никакъв начин, защото не се усеща особено. Текстурата му също е приятна. Типичната гелообразна, но със сребристи микросфери, които се разтварят при масажиране. Продукта не се пени като повечето гелове за лице и остава със същата консистенция при намокряне и разтриване върху кожата, точно какъвто е в опаковката.


        Необходимо ми е количество, колкото половин орех (ориентиеровъчно) за сваляне на пълен грим. За отмиване на нощната грижа или просто освежаване след събуждане, и 2 капки са ми достатъчни. Кожата става мека, чиста и я усещам че "диша". Не я изсушава изобщо. Порите ми около носа не са перфектно почистени, както с Garnier Pure Active, но пък формулата е мека и няма как да постигнете такъв ефект.
         Относно почистването на водоустойчив грим не съм го тествала, но съм сваляла нормалният ежедневен и го изтрива почти перфектно (на 97 %). Остава много малко мръсотия по тампона с мицеларна и розова вода.


          Не мога да се съглася че не дразни очите, защото при по силно търкане се усеща лек дискомфорт (пощипване и запарване). Не е обаче непоносимо и за секунди се изтърпява. Ако носите обаче един слой спирала, която по принцип се чисти лесно, не бихте имали проблем с това.


           Марката предлага и гел с маслина, както и с роза. За първият съм чела хубави неща, но не съм го ползвала лично. Като цяло този с божур ми хареса и бих си го взела отново. Спечелиха ме меката формула, нежния аромат и освежаващото усещане след измиване.


        Цената  на гелчето е 4,70 в Елитис. Доскоро този с маслината и с роза бяха намалени в Кауфланд на 3 лв и стотинки. Струва си да си опитат за тази цена.


сряда, 10 август 2016 г.

Balea Limited Edition Rummelplatz

      Обичате ли сладките, вкусни захарни аромати с лек ванилов акцент и закачливи сладурски опаковки? То тогава не пропускайте да отскочите до близкия ДМ и да потърсите новата лимитирана колекция на Balea Rummelplatz. :)

   

       Серията много наподобява Захарна целувка, но според мен има разлика и не са чак толкова близки. Аромата е от този тип, но захарния акцент не е така силен и липсва лимона.
       

        Няма заредени всички продукти или поне до неделя не бяха, но по-готините смятам че са налични. При нас има лосиона, душ гела, течния сапун и гела за бръснене. Не взех само течния сапун, но предвид цената от 2,70 за 300 мл срещу 1,30 лв (намалени) за 500 мл опаковки от класическите аромати, се отказах. А и аромата на захаросана ябълка не беше нещо необичайно. Хубав, но по-скоро за зимата и вече прекалено масов.


         Лосиона "Super Soft" за мен ухае идентично с тарта на Yankee Candle Snowflake Cookie - на ванилови бисквитки, поръсени с малко захар. Много е приятен и изобщо не е силен. До час се усеща на кожата, но съвсем леко и ненатрапчиво. Не очаквайте аромат на кекс, който ще е постоянно с вас и ще поискате да отхапете от себе си. По-скоро мирише на сладкиш за диабетици. :)


       Идеален е, ако искате нещо по-различно от цитрусовите и зелени или аква аромати, но не понасяте силните миризми през този сезон. Текстурата е типичната за лосионите на марката. Течна е, затова ви е нужно малко количество. Прилича на разтопен сметанов сладолед. Попива изключително бързо. До минута, максимум две се е абсорбирал и не оставя никакъв мазен филм. Кожата е приятно хидратирана, мека и гладка. Супер е за температурите в момента.


          Душ гела "Zucker Süß" е с типичната гелообразна консистенция и прозрачен бледорозов цвят. Неговия аромат за мен е комбинация от орхидея, ванилия, магнолия и захар. Също супер приятен и сладникав. Под душа се долавя, но след баня не остава. Прави обилна, пухкава пяна и почиства добре кожата без да я изсушава. И от него ви е необходимо малко количество върху гъбата, защото след това ще трябва да я изполивате поне минута. :)



           Гела за бръснене "Frische Kick" е същия като текстура и ефект, като останалите на марката. И той е икономичен и буквално от едно натискане на спусъка за секунда-две, количеството е напълно достатъчно да сапунисате и двата си крака + триъгълника перфектно. Прилича на гъст гел, нещо между гел и желе, което при разнасяне се превръща в гъста, мека и пухкава пяна. При мен върши идеална работа - кожата ми след процедурата е като кадифена. Няма червенини и порязвания, а за мен това е важно заради свръхчувствителността, от която "страдам".




       С лекота и бързо бръсна определените зони, не се порязвам и резултата е завиден. Излизам с крака, като от списание. Както се казва "муха да кацне, ще се плъзне". :) Неговия аромат за мен е по-скоро на кекс с лимон, поръсен обилно с пудра захар, отколкото на лимонов сладолед. При всички случаи, е страхотен.


          Лосиона и гела за бръснене струват по 3,99 лв, а душ гела 2,49 лв по спомен. Ако сте лъвици като мен, можете да се възползвате от 15-те % отстъпка за рожденици. :)